Перилни препарати и омекотители – 42

• 89 175
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
В моята пералня от течния препарат не остават следи, но от омекотителя винаги остават, отделението след пране е покрито с плътен слой ...

# 346
Бихте ли ми препоръчали омекотител, ароматът на който да се съчетава добре с Ариел и с Персил?
В момента пера с прахообразни Ариел за цветно и Персил за бяло, омекотителя е  синия Вернел;
В шишето аромата на Вернел-а е доста силен, но след изпиране и изсъхване дрехите нямат абсолютно никакъв аромат.

# 347
  • София
Скрит текст:
Моите две перални имат подобни на описаните приставки. Канди си имаше ваничка, а Уърпула има пластинка, която влиза в жлебове в отделението за основно пране на чекмеджето. И с двете обаче има проблем с непълно разтваряне на течните препарати - по ваничката, съответно по чекмеджето, винаги остава слой от неразтворен течен препарат, без изключение от марка, вид и количество.
Този факт за мен подкрепя тезата, която защитавам, а именно, че който държи да ползва течни препарати въпреки написаното за тях, е по добре да ги изсипва в дозираща чашка, която после се слага в барабана. Сега, при вас такива остатъци може да няма, но не знаете как точно се разтваря тази гъста течност и какво се случва надолу. Каквото и да пише производителят на пералнята, това е най-добрата практика - с мерителна чашка в барабана.

А когато се слага омекотител в отделението на чекмеджето...не води ли и той до полепване по тръбите?
Води, разбира се, а ако има и остатъци от перилен препарат, става неприятно. Всичко зависи от консистенцията - някои се разтварят по-добре, други остават по чекмеджето.
Гес,съжалявам но не мога да свикна с новото ти име, прекрасно разбираш защо реагирах така.В тази тема много се пише и малко се чете.Аз изрично написах въпроса е принципен - допустимост от производителя и/или избор на потребителя - всеки сам решава на какво и на кого да се довери, но да раздаваш квалификации без да имаш нужното образование, експертиза и т.н. не става.То по тази логика хора от четене по форуми професори по медицина да са станали и по други науки.

# 348
  • оттам, откъдето започва България
Чест прави на Sekhmet за това, че е потвърдила, че налепите по тръбите не стават само от течни перилни препарати, а и от омекотителите.
Дори ми се струва, че по-голяма вероятност има да се измият тръбите от течния перилен препарат, защото след прането влиза вода за изплакване, отколкото от омекотителя, че него пералнята ми го взема на последно плакнене и след това идва центрофуга.  Peace

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 18:49 от didka pitka

# 349
Бихте ли ми препоръчали омекотител, ароматът на който да се съчетава добре с Ариел и с Персил?
В момента пера с прахообразни Ариел за цветно и Персил за бяло, омекотителя е  синия Вернел;
В шишето аромата на Вернел-а е доста силен, но след изпиране и изсъхване дрехите нямат абсолютно никакъв аромат.
Ползвам Персил сензитив със зелено Коколино и много ми харесва арматът, който остава след изсъхване - свеж и деликатен.

# 350
Намерих в квартална дрогерия ето този прах.

http://luma-chem.pl/p194,ariel-proszek-do-prania-color-sensitive-1328g.html

Може ли отзиви?

# 351

Може ли отзиви?

Отзив не мога да ти дам, не съм ползвала такъв....само съвет - да му погледнеш срока на годност, за всеки случай Peace

# 352
  • София
От утре. 6,99. Капсулите също. Има я, да.
Благодаря!  bouquet
Само че е в определени обекти Peace
По-добър ли е от Денкмита-праха, за бяло или са един клас? (Най-вече избелващия ефект)
Има и капсули 9лв/17бр. Течен 1.4л - 7лв.
27.10-02.11

# 353
  • оттам, откъдето започва България
Лично мое мнение, но за мен Денк мит е по-добър за бяло пране.  Peace

# 354
Аз съм хвърлила око на капсулите за цветно. Чудя се дали тях да взема или праха за цветно, но в broshura.bg не беше качена новата брошура да видя къде е промоцията. Имам 3 удобни магазина Фантастико в квартала, дано поне в един да я има.

# 355
  • Пловдив

Може ли отзиви?

Аз в момента го ползвам и съм супер доволна откъм изпиране. Няма аромат, да знаеш.

# 356
  • София
Аз съм хвърлила око на капсулите за цветно. Чудя се дали тях да взема или праха за цветно, но в broshura.bg не беше качена новата брошура да видя къде е промоцията. Имам 3 удобни магазина Фантастико в квартала, дано поне в един да я има.
Сериозно ли ще обикаляш и трите??
В брошурата мога да ги видя ...на Любляна е единият Whistling

# 357
Сериозно ли ще обикаляш и трите??
В брошурата мога да ги видя ...на Любляна е единият Whistling
Любляна ми е далеч.  Днес ще качат брошурата и в интернет, ще видя къде го има. Иначе и трите Фантаснико са ми супер близко, така че не ми е проблем дали ще пресека единия или другия булевард, за да ги купя  Peace
Редактирам се - видях брошурата и нито един от удобните ми магазини няма капсули и прах. Не ми върви на Омо на мен, а му станах фен. Някъде има ли промоция на Коколино? Поне омекотител да купя.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 09:31 от _Smile_

# 358
Какво ще кажете за българското "чудо в прането" както е рекламата му - ИЗИ?
Скрит текст:

Ако е коментиран се извинявам, че питам и ще бъде досадно на активните потребители в темата. Не мога да изчета всяка дума  Peace

# 359
  • в огледалото на живота
Какво ще кажете за българското "чудо в прането" както е рекламата му - ИЗИ?
Скрит текст:

Ако е коментиран се извинявам, че отново питам. Не мога да изчета всяка дума  Peace
Savex е по-добър от него,поне остава лек аромат  Joy
Сериозно,не се хаби за него  Peace

Общи условия

Активация на акаунт