Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 544
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
На перилните препарати, произведени за българския пазар, задължително е отпечатана дата на производство или датата, до която продуктът е годен. На продуктите на Хенкел и на Юниливър е отпечатана датата на производство, на продуктите и P&G - крайната дата на срока на годност, а датата на производство е под формата на код, който всъщност не ви трябва да разгадавате, защото просто от крайната дата трябва да извадите две години.
Ако все пак искате да разгадавате, примерно купувате паралелен внос, на който има само код, от предното ми мнение става ясно как - при P&G и Юниливър принципът е един и същ: първа цифра - година, следващи три цифри - пореден ден от календарната година. За кодовете на Хенкел нямам идея как се разчитат; за мен нямат логика, защото представляват буквено-цифрово съчетание.

# 631
Реших и аз да видя какво пише на моя Первол, че честно казано досега не съм гледала срок на годност на перилен препарат  Embarassed
Обаче не виждам дата, има код, който е изписан и отпред и отзад на опаковката.
Кода е 1978469
Като е написано в описанието, че срокът е 3год, но от кода единствено ми се връзва д е до 2019г, т.е да е произведен през 2016г...ама другите цифри какви са...  newsm78
Всъщност загледах се по - добре, явно кода е за нещо друго, има дата на производство ама едвам се вижда върху бутилката е отпечатана.

# 632
На капсулите с прах на Персил например датата на производство е на много гадно място - релефен надпис върху зелената част , в долната част на кутията, със същият цвят е гравиран Crazy Нарочно ли по този ш...н начин го правят, не знам. Па напиши го ясно и с големи черни цифри бре, да не се налага да въртя като пумпал кутията ooooh! ooooh!

# 633
  • София
Моля за мнения за протектор за пране на сутиени. Нещо подобно ползвате ли?
bouquet

# 634
  • София
Одеве бях в К-нд...имаше и от двете Омота, но се въздържах засега.
Всъщност, белите ако ги пера с прах за цветно - има ли значение?
Понеже на 3-4 перални се събират 1 само с бели - най-често ги пера със светли чаршафи и калъфки, фланели... Та в този случай се чудя с какъв прах да пера newsm78

# 635
Понеже на 3-4 перални се събират 1 само с бели - най-често ги пера със светли чаршафи и калъфки, фланели... Та в този случай се чудя с какъв прах да пера newsm78

Нали стигнахме до извода, че чаршафи, калъфки, кърпи и бельо е препоръчително да се перат с прах за бяло, без значение от цвета им? По-добре хигиенизира. Относно цветовете, без да претендирам, че съм спец и много ги разбирам нещата, препоръчително е бялото да се пере отделно от всякакви други цветове. Да, трудно е да се събере пералня като са малко белите дрехи, но в противен случай със сигурност ще има промяна в белотата.

# 636
Моля за мнения за протектор за пране на сутиени. Нещо подобно ползвате ли?
bouquet

Аз ползвам за сутиени торбички
Скрит текст:
Доволна съм.

# 637

Нали стигнахме до извода, че чаршафи, калъфки, кърпи и бельо е препоръчително да се перат с прах за бяло, без значение от цвета им? По-добре хигиенизира. Относно цветовете, без да претендирам, че съм спец и много ги разбирам нещата, препоръчително е бялото да се пере отделно от всякакви други цветове. Да, трудно е да се събере пералня като са малко белите дрехи, но в противен случай със сигурност ще има промяна в белотата.

+ 1.

Сутиени пускам на програма за ръчно или за деликатно пране...без торбички Peace

# 638
  • София
А сиво, жълто и подобни светли цветове как перете?

# 639
  • София
А сиво, жълто и подобни светли цветове как перете?
С препарат за цветно. Ако се изперат 1-2 пъти с универсален препарат няма да има стане нищо, но при продължително - ще се съсипят цветовете. Все пак са цветни, макар и в светлата гама.

# 640
  • София
Светлата гама се пере с универсален прах.

# 641
  • София
Току-що прибрах така наречения универсален прах и не знам кога ще го погледна. За Ариел С Ленор говоря. Купих си го точно с тази идея, че имам много светли дрехи, но не ми хареса как пере.
Продължавам да пера с прах за бяло, на 40 градуса и това е.

# 642
  • София
Светлата гама се пере с универсален прах.
Не съм съгласна, цвета си е цвят и за да се запази по-дълго време е добре да се изплозва препарат за цветно. В противен случай се съсипва при дълготрайно пране с уневрсален.

# 643
Аз съм като Афродита. Изключение правят хавлиени и всякакви кърпи. Тях ги пера с прах за бяло на висока температура. Повечето ми кърпи са или бели, или бяло с някакъв цвят и в повечето случаи ги пера с белите дрехи, а не отделно.

# 644
  • София
На светлия цвят нищо не му става от универсалния прах.

Общи условия

Активация на акаунт