Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 623
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Не е задължително да се купуват суперкомпактни, а и на нашия пазар има само един - Denkmit.
Ариел от 2 кг стана 1,3 кг, Персил от 2 кг стана 1,4 кг за 20 пранета. Това на мен ми харесва и искам да се запази или да върви надолу. Дали това е истинско компактизиране, или не, но усещам разликата в гърба си и в шкафа си.

Това пише на първа страница:
Какво са зеолитите, фосфатите, фосфонатите, поликарбоксилатите от опаковките?
Омекотители на твърдата вода. Чрез различни химични и физични процеси те неутрализират съдържащите се във водата калциеви, магнезиеви и други йони, които влияят на работата на повърхностно активните вещества.

Каква е връзката с това, че суперкомпактните прахове са базирани на зеолити? Суперкомпактни или - не, нали съдържат зеолити?

Вече си мисля, че или трябва да спра да чета темата в тази й част /химическата/, или трябва да се върна изцяло към течните перилни препарати за цветното пране.
Объркахте ме.
 Peace Не че някога ми е било изцяло точно и ясно какво пишете, де.  Peace
Зеолитите имат двойна функция в суперкомпактните прахове - освен билдър са и носител на определени други съставки.
Освен това не виждам какво те притеснява. В България масовите прахове (без тези на Фикосота) са с ниско съдържание на зеолити. Един-единствен - Денкмит за бяло и цветно - е суперкомпактен и съответно с високо съдържание на зеолити, ама този за бяло е и с високо съдържание на избелители, което го прави почти перфектен.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 19:05 от Sekhmet

# 121
Вече си мисля, че или трябва да спра да чета темата в тази й част /химическата/, или трябва да се върна изцяло към течните перилни препарати за цветното пране.
Объркахте ме.
 Peace Не че някога ми е било изцяло точно и ясно какво пишете, де.  Peace

А със сигурност нямам желание прането ми да избелява само поради използването на прах за пране.

Не ти трябва да спреш да четеш/ пишеш в темата, а аз. Изглежда обърквам повече отколкото помагам.

# 122
  • оттам, откъдето започва България
 Joy В никакъв случай не спирай. Пишете вие със Sekhmet, аз просто се пошегувах.
В крайна сметка няма нищо вечно, това са само едни дрехи.

Продължавам да чета.  Peace

# 123
  • София
Искате да кажете, че Денкмита за бяло ще има най-избелващ ефект?

# 124
Да, Starrydream.

# 125
  • София
Супер, ще го тествам и ще докладвам.
Пп. Иначе вчера взех Персил колор - колд ензим (без лавандула и бадеми  Mr. Green )

# 126
Чудесно, Starrydream, радвам се, че най-накрая си разрешил дилемата си. Добър избор.
Да похваля Персил за цветно - току-що ми изпра огромно петно от кафе (престояло около 12 чàса) от тъмно долнище на пижама на 30°, пране 35 мин.

# 127
И аз днес си харесах бялото пране, изпрано с Персил, но въпреки това сравнен с Денкмит засега заема второ място.

# 128
  • София
Аз пък тази сутрин се залях с кафе, отиде ми хубавата блуза. Веднага изплакнах петното и се зарадвах, че го отмих. Вадя тази вечер блузата от коша и какво да видя? Огромно изсъхнало петно от кафе на гърба  Sick Явно докато съм се събличала и плакнала, съм успяла да го пренеса и отзад  Sick Като си спомних как се борих с петно върху същата материя, едвам го изпрах, веднага лиснах кислородна вода отгоре, явно беше изветряла, защото поизбледня, но не изчезна магически. Прах с Капус, пръснах от лидълския спрей за петна и мушнах блузата с Омо и прахообразния Ариел против петна.
Дано цялата тая тежка артилерия помогне, че страдам искрено.  

Пп идеално се е изпрало.  Party

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 10:05 от Ev_e

# 129
Онзи ден и аз се сдобих с Денкмита за бяло  Mr. Green  Пуснах една пералня с бели тениски, но не мога да преценя колко е добър. Чака ме покривка с петно от лютеница и една торба преседели бебешки пелени и по тях ще разбера най добре  Whistling

Да питам пелените (тензухени и бархетни)  мога ли да ги пусна на 60 градуса или за първо пране може и 40  newsm78 Притеснява ме да не се свият  Thinking

# 130

Да питам пелените (тензухени и бархетни)  мога ли да ги пусна на 60 градуса или за първо пране може и 40  newsm78 Притеснява ме да не се свият  Thinking

Аз съм прала на дъщеря ми на 60 градуса и не съм усетила да са се свили сякаш

# 131
За оцапани пелени минимумът е 60°, а аз бих добавяла и нещо дезинфекциращо: има разни такива препарати за пелени.

# 132
пелените на 90 градуса най-добре и с минимум препарати. Няма да се свият.
Аз причиних екзема на първото ми бебе заради белина на едни бели чорапки  ooooh!

# 133
Благодаря  Hug

Тези са нови, неупотребявани, но все някога ще ги изцапа  Crazy

Ще потърся препарат за пелени да имам за по натам  Sunglasses

# 134
Онзи ден и аз се сдобих с Денкмита за бяло  Mr. Green  Пуснах една пералня с бели тениски, но не мога да преценя колко е добър. Чака ме покривка с петно от лютеница и една торба преседели бебешки пелени и по тях ще разбера най добре  Whistling
Аз май забравих да кажа, че с прах Денк мит съм прала пране без някакви особени петна.  newsm78 Но пък бялото е бяло.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт