Перилни препарати и омекотители – 42

• 88 223
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • Sredets/Burgas
Не се кахърете толкова...
Не че е нормално, но цените на много немски стоки се вдигна в България и не само в ДМ...
Аз пазарувам главно в ДМ и Хит, едни и същи неща от години,
и на почти всички продукти цените са с 2-3 лв отгоре от началото на пролетта...
Подозирам защо, но не е точно тук мястото да го обсъждаме...
(Да уточня, за тези, които не са от София, че Хит има само в София и е магазин,
в който човек може да си купи наистина немски стоки произведени за вътрешния им пазар.)

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 16:49 от Butterfly_Lovehunter

# 421
  • София
Искам да изпера маратонки в пералнята, на ръчна програма.
Къде се продават торбички и достатъчно големи ли са, за да се разпредели тежеста диаметрално при центрофугите?  Thinking

Явно две ще трябват - къде са най-изгодни newsm78

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 17:13 от Starrydream

# 422
Включвам се и аз с един въпрос. Изцапах черно яке с ярко розово червило (ужасТ!), моля, за съвет с какво да го изпера. Миналата година го пусках с Ариел и Персил, но забелязвам, че се е попроменил горният слой, който е като промазан и не ми се иска да го пера с толкова агресивни прахове. Дали Денкмит за деликатни тъкани ще ми свърши работа според вас? Ще се справи ли с червилото? Другото, за което се сещам е Первол, но за него съм почти на 100% убедена, че няма да го изпере.

За тези, които са в София, във Фантастико до 9.11 Коколино 28 пранета ще е намален на 2.49 лв/бр, а в Лили, освен Ариел, кърпичките Брайт са намалени на 2.75 лв за 20 бр. Същите са на промоция и в ДМ - 3.15 лв

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 16:06 от _Smile_

# 423
  • София
Хора, да ви се оплача.
Снощи се спука тръба под мивката, която се оказа за студената вода и без малко да наводни апартамента. Добре, че бяхме там. Оказа се някакъв тройник, към който е свързана и пералнята. Проблемът ще се оправи, но... съм потресена от това, което видях в тръбата. Беше полузапушена от кал и тиня, може би само 5 мм беше свободното място за минаване на водата. Блокът е нов, на 7 години, а ние живеем там от 6. За толкова кратко време - такова запушване. А с каква вода мием и перем в София!!!...
Та, притеснена съм сега дали няма да се повреди нещо пералнята в близко бъдеще. Отходните тръби ги почистваме с препарата за пералня, но входните... Някакви филтри да има случайно, които се монтират преди входа на уреда? (То това важи и за съдомиялната...)

# 424
  • оттам, откъдето започва България
Искам да изпера маратонки в пералнята, на ръчна програма.
Къде се продават торбички и достатъчно големи ли са, за да се разпредели тежеста диаметрално при центрофугите?  Thinking

Явно две ще трябват - къде са най-изгодни newsm78
Ако говориш за торбичките за пране, аз съм си вземала от магазини за 1 лв. Обаче те няма как да ти помогнат да се разпредели диаметрално тежестта при центрофугиране. По-скоро трябва да сложиш някакакъв, примерно стар чаршаф, който да омекотява ударите при прането. Може и нещо друго от плат да е, просто да запълва поне донякъде пространството.

# 425
  • София
Водните боички по блузките на щерката не са се изпрали и след третиране със спрея на Лидъл за петна, прах Омо, избелващ препарат на Ариел и 60 градуса  Shocked Shocked Shocked
Да взема да боядисам с тях оградата на вилата освен  newsm78

# 426
Точно това и аз си помислих, Ев....що не правеха багрилата за дрехите от такова чудо, нямаше да има избеляване Laughing
Я ги дай кви са тези боички-марка?Да знам да не купувам от тях Mr. Green

# 427
  • София
Нямат марка, някакви от Кауфланд, които и друг път съм купувала, но не съм забелязвала такова неизпиране  Mr. Green

# 428
Едно време се купуваха безумно скъпи бои за рисуване по дрехи, сега явно става и с водни боички, кеф   Mr. Green

# 429
  • на Мелмак
Водните боички по блузките на щерката не са се изпрали и след третиране със спрея на Лидъл за петна, прах Омо, избелващ препарат на Ариел и 60 градуса  Shocked Shocked Shocked
Да взема да боядисам с тях оградата на вилата освен  newsm78
Може и самата вила  Wink
Не знам дали позволява блузката , но ако я нашариш да стане арт ?

# 430
  • София
Дрешките вече са поумалели, така че не е драма, пък и са бели, позволяват киснене и избелване.
Просто съм изненадана, че "тежката артилерия" не се справи с нещо, уж, безобидно  Laughing Laughing

# 431
  • София
Включвам се и аз с един въпрос. Изцапах черно яке с ярко розово червило (ужасТ!), моля, за съвет с какво да го изпера.
Скрит текст:
Миналата година го пусках с Ариел и Персил, но забелязвам, че се е попроменил горният слой, който е като промазан и не ми се иска да го пера с толкова агресивни прахове. Дали Денкмит за деликатни тъкани ще ми свърши работа според вас? Ще се справи ли с червилото? Другото, за което се сещам е Первол, но за него съм почти на 100% убедена, че няма да го изпере.

За тези, които са в София, във Фантастико до 9.11 Коколино 28 пранета ще е намален на 2.49 лв/бр, а в Лили, освен Ариел, кърпичките Брайт са намалени на 2.75 лв за 20 бр. Същите са на промоция и в ДМ - 3.15 лв
Ауу то голям УжасТ ooooh!. Ако един препарат, без значение гел, прах или капсула не изпере едно червило, значи е за кофата /препарата/.

# 432
  • Sredets/Burgas
Абе аз ви казах, че водните боички не се изпират, ама вие не го приехте на сериозно. Grinning

# 433
Включвам се и аз с един въпрос. Изцапах черно яке с ярко розово червило (ужасТ!), моля, за съвет с какво да го изпера.
Скрит текст:
Миналата година го пусках с Ариел и Персил, но забелязвам, че се е попроменил горният слой, който е като промазан и не ми се иска да го пера с толкова агресивни прахове. Дали Денкмит за деликатни тъкани ще ми свърши работа според вас? Ще се справи ли с червилото? Другото, за което се сещам е Первол, но за него съм почти на 100% убедена, че няма да го изпере.

Ауу то голям УжасТ ooooh!. Ако един препарат, без значение гел, прах или капсула не изпере едно червило, значи е за кофата /препарата/.
От риза точно това червило НЕ се изпра без предварително третиране. А якето не смея да го пръскам, както вече написх. Благодаря все пак за вниманието!

# 434
  • София
Абе аз ви казах, че водните боички не се изпират, ама вие не го приехте на сериозно. Grinning
Ми трябва да ги разгледам по-добре - можа да са написали хората "перманентни водни боички", ама аз да не съм видяла  Crazy

За да не спамя само темата с проблема, искам да споделя, че си купих едно много готино Коколино - Snapdragon&Patchouli, остава дори след 2 допълнителни изплаквания и сушилня  Heart Eyes
Ползвам го оскъдно от време на време, много е приятно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт