Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

 • 66 635
 • 635
 •   1
Отговори
# 45
 • Пловдив
 • Мнения: 965
   Не се бъркам, точно за 4 четвърти клас говоря. Идеята е да има общо класиране, както след 7 клас, но принципът на балообразуването е съвсем различен. Това се готви от няколко години, сега с новия закон ще се опитат да го приложат още тази година.

# 46
 • Пловдив
 • Мнения: 219
Не знам дали ще съжалявам, че сме останали в К.К.Философ, но пред това да пътува целия град за обикновена паралелка, предпочетох да остане тук. Защото Княза ни беше желанието, а не Патриарха. През последните три години има нови преподаватели тук, онези заради които бягаха децата преподават, но на единични паралелки в седми и шести клас, слава богу не са на нас. А за състезанията в Княза, мога да кажа, че по математика е решавал допълнително от сборници, по английски ходи на курсове, ако не беше тази подготовка нямаше и да е чувал за задачи от движение, както и за логически по типове....Единствено без подготовка се справи по История и География и то с най-висок резултат от трите, но...защото г-жата му до четвърти клас ги беше запленила с тази история...явно много добре се е справила! Но пак казвам, децата от Княза си ги подготвят цяла година за тези състезания, било видове задачи, изисквания....Аз си правих статистика на резултатите, явно преценяват кое дете къде се справя най-добре и наблягат на подготовката му там, защото децата приети с български например ги нямаше в другите списъци в първите тридесет, същото се отнася и за другите състезания. Единствено едни 7-8 деца се повтаряха в първите двадесет...Така си приемат  поне 70-80 %  от тяхните деца в специализараните паралелки, което пак казвам е нормално! И въпреки всичко имам познати от други училища, които успяха и ги приеха! Успех на всички!

# 47
 • Мнения: 1 057
Тъй като тези дни преглеждам домашните по МАТ на моя четвъртокласник, ами има си задачи от движение в преговора, миналата година също имаше.

# 48
 • Пловдив
 • Мнения: 2 057
Да, със сигурност има в учебния материал задачи за движение, но това което се дава на състезание е с доста по висока трудност. В момента, в който класната на дъщеря ми разбра, че е приета я е питала по кой сборник сме я готвили. Няма как дете да се справи без допълнителна подготовка или поне опит в състезания. Говоря за математиката, мисля че и за БЕЛ стоят така нещата.

# 49
 • Мнения: 39 691
Много ги жалите тези деца! Rolling Eyes
Щяло да пътува?! Ми да, ще пътува, но ще върви напред. Кое е по-важно?

# 50
 • Пловдив
 • Мнения: 1 200
  Има много голяма вероятност приемът след 4 клас за всички училища  от тази година да бъде национален. Децата се явяват на 3 национални състезания и за балообразуване се взимат двете по-добри оценки. Няма да се провеждат вътрешни изпити.
А кои са тези национални състезания?
По български и по математика ли ще бъдат?

# 51
 • Пловдив
 • Мнения: 3 494
Записвам се и аз тук. Имам четвъртокласник, в П.Р. Славейков е, та ще търсим къде да ходи. Той иска в МГ, ама там приемат малко деца, та нямам големи надежди. Явно ще го пускам по състезания тук и там цяла година и така  Laughing . Не знам обаче къде да го подготвяме допълнително  newsm78 . Щото то не е въпроса да се рашават задачите от училище, те са си ок, въпроса е какво друго ще им се даде. Не знам ,много ми е неприятно, че трябва още от сега да ходят по уроци, защо ходят на училище тогава  Sick А сина ми отделно ходи и на английски  и не искам съвсем да го затапвам с учение от сега. Мързелив е, не за друго. Та ще следя тук да видя кои училища са ок, да имаме варианти. В краен случай - П. Хилендарски. Ние сме с адресна регистрация извън Пловдив и не знам дали няма да се наложи да си я преместя. ooooh! А и тези промени в образованието от лошо към ужасно ме плашат.

# 52
 • Мнения: 5 329
Състезанията ги има онлайн - изтегли му ги.
2-4 клас няма много разлика, принципите са еднакви.
От у-ще само би покрил 30-50%.
За МГто му трябват поне 80-90.
От около 500 деца пеобващи се за там приемат 14+14. И те са ясни на първите 2-3 състезания почти Simple Smile
Ако го мързи.. по-скоро му намери друго, което го влече Simple Smile в МГ с мързи ме, ако не е гениален, не знам как ще стане  Laughing

# 53
 • Мнения: 39 691
Щом е мързелив, не е за МГ.
Там се учи много.

# 54
 • Пловдив
 • Мнения: 3 494
 
Щом е мързелив, не е за МГ.
Там се учи много.
Ама той е мързелив, защото е от най-добрите от класа си, без да учи. Момичето, което е наистина номер едно в техния клас например, учи сериозно и по цял ден.  Та той не усеща нужда да се влага, защото и така се справя прекрасно, ходи на тези състезанийца, които се организират от СБУ, изкарва си по 50 точки, ходи и на национални... За това искам да учи някъде, където има амбициозни деца и където ще се увлече.  Grinning А в случа за МГ желанието си е негово, не мое, на мен няма да ми е много удобно като локация така или иначе. Но аз съм му казала и той знае, че тази година ще трябва да се потруди, защото наистина няма как иначе да станат нещата.
Благодаря, ще изтегля състезанията и ще ги погледна да видим как може да се подготвяме.
 

# 55
 • Мнения: 39 691
Това е различно. Simple Smile
И моята дъщеря е от тези "мързеливци", дето хем не учат, хем са отличници. Mr. Green Mr. Green Вече е в 11 клас в ЕГ Пловдив. Щом и такъв труден език като немския успя да научи без да я видя да учи вкъщи, признавам я! Heart Eyes
Записвай го смело тогава! Hug bouquet

# 56
 • Мнения: 1 184
Ето го и новия регламент за прием в МГ.
http://www.omg-bg.com/files/2016_17/reglament_priem_5_klas_2017_18.pdf

# 57
 • Пловдив
 • Мнения: 659
Здравейте.
Мен ме интересуват всички училища в Пловдив, които приемат с изпит в 5ти клас (вътрешен изпит, не с резултат от малката матура).
За МГ-то вече знам условията и регламента.
Ще съм благодарна, ако ме насочите къде мога да намеря такъв списък.... или от уста на уста да проучвам..... или ... всяка година е различно....
Имам време, не бързам, но бих искала да съм проучила по-отрано възможностите.
Благодаря  Hug

# 58
 • Мнения: 5 329
Княза, Патриарха и някакви 2 в Кичука имаше по-назад...
Списъци няма Simple Smile
Гледай по сайтовете на училищата, които те интересуват - там си пише за предни години приема.

# 59
 • Пловдив
 • Мнения: 2 057
Търсете информация по сайтовете на конкретни училища или на място пролетта. Двете училища в Кичука ги дадох за пример, че и кварталните не особено желани училища си профилират паралелките със състезания. МГ, Патриарха и Княза са училищата, към които се насочват децата след 4 клас, ако търсят насоченост с БЕЛ или математика.

Общи условия

Активация на акаунт