Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 536
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, обръщам се към родителите на деца от МГ. На родителската среща на 5-ти клас казаха, че може със всякакви едноцветни тениски, само трябва да са бродирани. Та въпросът ми някой знае ли къде се правят тези бродерии на логото на МГ-то и/или има ли готови емблеми?

# 541
  • Пловдив
Здравейте, обръщам се към родителите на деца от МГ. На родителската среща на 5-ти клас казаха, че може със всякакви едноцветни тениски, само трябва да са бродирани. Та въпросът ми някой знае ли къде се правят тези бродерии на логото на МГ-то и/или има ли готови емблеми?

Чак пък толкова ... и без униформа се ходи, няма да върнат детето от училище. Спокойно.

# 542
  • Пловдив
Аз също се интересувам къде могат да се направят тези емблеми.

# 543
  • Пловдив
Не си представям що за униформа за МГ ще бъде лилава (примерно) тениска, пък било то и с бродирана емблема. Тениските трябва да са бели според мен. А при положение, че в Гранда има готови, абсурд е да тръгна да търся първо бели тениски, пък после да им търся емблеми.

# 544
Ханна никой не говори да търси бели тениски, за да ги бродира. Те са ясни. Коментирам това, което е казано на родителската среща и търся информация, ако някой знае. А за идеята за бяла тениска за ежедневна униформа, някак не я разбирам от гледна точка на поддръжка.

# 545
  • Пловдив
Оригиналната униформа за училището е бяла тениска с нещо червено на ръкавите. Не е най-подходящия цвят, но това е положението. Емблеми не знам къде продават, но ако ми се наложи да ги ползвам, че бъде върху бяла, подобна на оригинала дреха.
А дали строго се държи на това да се носи униформа нека кажат майките с опит Simple Smile

# 546
  • Пловдив
С опит от гимназията. Детето ми не ходи с униформа. Ограничава се с едноцветни блузи, пуловери, жилетки. Никой никога не е правил проблем.

# 547
  • Пловдив
Аз имах идеята за емблема заради панталона, тъй като този, който се предлага изобщо не пасва за слаба и висока фигура, та мислех емблема да се сложи на черни дънки. Но щом не държат още по-добре Simple Smile

# 548
Избродирани емблеми се продават за левче в магазина/цеха на ул. Булаир, откъдето се купува униформата за момичетата.

# 549
  • Пловдив
Аз лично ще държа детето да носи униформата. Уча я, че правилата са създадени, за да се спазват. Да уважаваш и спазваш правилата на училището мисля, че е едно от нещата, които държа да бъдат научени в прогимназиалния курс.

# 550
  • Пловдив
Че той самият директор /бившия/ в едно интервю сам каза, че носенето на униформа е въпрос на личен избор т. е  не е задължително.
Не е като в някои прогимназия, където не те пускат да влезеш, ако не си с униформа или определен елемент от нея. Но в МГ Пловдив не е така.

# 551
Няма смисъл да бродирате или пришивате емблеми. Стига да не е с цел престиж Simple Smile
В правилника на училището е посочена униформата - задължителните й части - бяла риза /децата носят основно блузи зимата и ризи върху неуниформени тениски при топло време/ и тъмен панталон /черен, тъмно син/. Ще ви запознаят с него на първата родителска среща през учебната година. Само дето до тогава всички са си накупили и набродирали ризи и тениски. Избродираните емблеми аз лично не харесвам - ползвах и пришивах - детето отказа да ги носи. Черните слагах на дънки, ама то няма смисъл - без емблема си ги носи и когато не е на училище. Белите бяха върху плат от риза и жълт цвят конец - грозно стоят пришити, пък да не говорим как се пришиват върху памучна тениска - мъка.
Бродирането допълнително няма да ви излезе евтино. По-добре вземете лакост блузи с къси и дълги ръкави от Гранда - фабрично бродирани с червено лого - хубани са като качество и стои по-красиво от жълтото лого.
Ако някой не е купувал още униформа, мога да дам моето мнение - сега бих взела само 2 ризи. Дънките са дебели и ужасна кройка, полите също - даже и лепят. Пуловерите боцкат. Суичърите са много дебели за горнища и не стават като за якета, тъй като пропускат дъжд и запарват. Те и ризите са с изкуствени влакна, ама като за върху тениски и официални поводи за няколко часа - стават.
Някои учители настина правят забележка за униформи, но много рядко и то ако става въпрос за рязко залитане - ярки анцузи, скъсани дънки и липса въобще на бяла блуза. 

# 552
  • Пловдив
За разлика от старото училище, униформата на МГ е със супер качество. Белите блузки издържат на многократни пранета за разлика от масово продаваните. Суитчера също,  топли през зимата и не става на топчета от първото пране. Лично аз съм много доволна и детето я носи с желание.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 07:38 от Vidka Ilieva

# 553
  • Пловдив
Да. Униформите не са лоши, с изключение на ретро панталоните. Не виждам никаква драма с тях, а и в училище са либерални по отношение на носенето ѝ. Все пак имайте предвид, че много учители, макар и да не го казват в прав текс, държат на приличното облекло, доближено до линията на униформата- тъмен, изчистен панталон, пола и бяла тениска/риза/, според сезона. Емблемата е престиж, както вече се отбеляза. Моето дете е много изпълнително и дисциплинирано в това отношение и винаги се е придържало към златната среда- тъмни дънки и бяла горна част. Тениските  по ФВС не се броят- там да проявява фантазия колкото си иска.
Да не забравяме, че учениците градят имиджа на училището, а не обратното.

# 554
И ние всеки ден сме с униформата
Синът ми не облича друго, макар и да не е от най- изпълнителните
Момчешки панталон е с кройка дънки 
Не знам защо да си усложняваме живота, като с униформи е много по-лесно

Общи условия

Активация на акаунт