Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 451
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Asita това, което вие сте получила, а и предполагам повечето деца е 20 см/сек, а те търсят м/сек. Invisible вашето е вярно, но те в 4 клас не работят с десетични дроби и няма да им го признаят. Истината е, че задачата е копирана от един сборник и просто се търси скоростта в метри, но в минута, и отговорът е 12. Така че са я преписали неправилно, а това означава, че са преписали и отговора, и той в шаблона ще е в) - 12. Така, че мисля трябва да си признаят задачата за грешна!

# 646
Asita това, което вие сте получила, а и предполагам повечето деца е 20 см/сек, а те търсят м/сек. Invisible вашето е вярно, но те в 4 клас не работят с десетични дроби и няма да им го признаят. Истината е, че задачата е копирана от един сборник и просто се търси скоростта в метри, но в минута, и отговорът е 12. Така че са я преписали неправилно, а това означава, че са преписали и отговора, и той в шаблона ще е в) - 12. Така, че мисля трябва да си признаят задачата за грешна!
Вярно, сега чак се усетих, че е 20 см/сек и в 4ти клас няма как да го обърнат заради десетичните дроби. Моето дете не го касае, не е 4ти клас, но наистина е некоректно зададена така задачата. Ще бъде интересно дали ще си признаят, но от опита ми с ръководството - имат си достатъчно желаещи деца, че да следят такива ми ти дребни подробности.

# 647
Детето е написало отговор В) 12, във вторник е на школа ще видим какво ще кажат там.
Аз не съм добра в задачите му немога да реша дали е правилно или не незнам.
Но ако е некоректна задачата няма да е честно спрямо децата. Моето няма много грешки. 3 задачи са му грешни и една от тях е 1ва според мъжа ми ще има над 50т аз два пъти мъчих теста, даже три пъти и всеки път различни отговори получавам. Така, че ще чакаме госпожата да каже.
Аз се отказах да смятам, пък то си зависи и как е пренесъл отговорите, като нищо и там може да е объркал.

# 648
  • Пловдив
7 задача е - 24часа*60мин=1440 мин/45 мин, колкото е часът на тази планета= 32 часа
Това би било вярно, ако беше пояснено, че на Земята и на измислената планета минутите в едно денонощие са равни. А това не е уточнено. Според мен тази задача има 2 варианта за отговор. Горепосоченият-32часа е първият. Вторият е, че си има също 24 часа, както на Земята, просто часовете са по-кратки и в денонощието има 1080мин.Според мен Simple Smile
Т.е. не е ясно, дали в 1 денонощие часовете на двете планети са равен брой или минутите.
При равни минути в денонощието-Отг:32ч
При равни часове в денонощието-Отг:24ч

# 649
  • Пловдив
Момичета, темата не е за решаване на задачи по математика, за това си има други теми.

# 650
  • Пловдив

7 задача е - 24часа*60мин=1440 мин/45 мин, колкото е часът на тази планета= 32 часа

Благодаря много за решенията. Сега виждам, че аз бъркам, имам още какво да уча Blush.

# 651

Благодаря много за решенията. Сега виждам, че аз бъркам, имам още какво да уча Blush.
То аз като гледам задачите на детето и се чудя въобще учила ли съм някога  ...🤣🤣

# 652
Здравейте! Има ли паралелки след 4-ти  с усилено изучаване на  т. нар. Човекът и природата? Ако има в кое училище? Благодаря!

# 653
Иновативните паралелки на Патриарх Евтимий миналата година бяха с разширена подготовка по ЧП и тази година иновативната пак е обявена с разширено изучаване на ЧП.
https://www.patriarcha.com/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89% … 0%b8%d0%b5%d0%bc/

# 654
  • Майничка
Нормално, логично начало за последващо профилиране с химия или биология в гимназията.

# 655
Да похваля учителката на децата ми в Патриарх Евтимий по ЧП. Страхотен преподавател, много уважавам учители каращи децата да четат, изискващи от тях знания и оценяващи ги без да им завишават оценките. Много малко такива останаха...
Г-жа Лилия Тодорова ❤

# 656
Здравейте, вече има резултати от изпитите в Лиляната. Резултатът на детето е 49точки по математика. Не е отличен, но се надявам да стигне за прием.
Остана му само Математика за всеки в събота за МГ и вече ще може да си отдъхне, заслужена почивка.

# 657
  • Пловдив
Моето е с 51, но пък яко се беше панирал в събота на ПМС, и там очаквам катастрофа...но сега и той се готви за събота. Успех!
А що се отнася за сгрешената задача...след разговор вчера по телефона с училището се оказа, че били дали точки и на тези, които са написали 12 и на тези 20, но ние сме три майки, които още там сравнихме отговорите на задачите на децата, и сега спрямо резултата, виждаме че на никой от трите нищо не са дали...
Истината е, че моето дете е сгрешило напълно тази задача, и аз не искам да му дават точки, а просто да признаят, че са я преписали грешно и да я изключат от оценяването, но те вчера дори не са си признали, че са я преписали...

# 658
  • Пловдив
Ние сме със скромните 32 точки. Сега му казвам да гледа напред, миналото не можем да го променим.

# 659
Моето е с 51, но пък яко се беше панирал в събота на ПМС, и там очаквам катастрофа...но сега и той се готви за събота. Успех!
А що се отнася за сгрешената задача...след разговор вчера по телефона с училището се оказа, че били дали точки и на тези, които са написали 12 и на тези 20, но ние сме три майки, които още там сравнихме отговорите на задачите на децата, и сега спрямо резултата, виждаме че на никой от трите нищо не са дали...
Истината е, че моето дете е сгрешило напълно тази задача, и аз не искам да му дават точки, а просто да признаят, че са я преписали грешно и да я изключат от оценяването, но те вчера дори не са си признали, че са я преписали...
Моя на тази задача е писал 12, не са му дали точки за нея! Теста е вкъщи и е проверен от учителите му в школата, още от тях е оценен на 49т. без тази задача с прословутата лодка.
Дано да има късмет да влезе въпреки това. За МГ се съмнявам вече след събота, така че поне в Лиляната дано има шанс.
Той се яви и на БЕЛ, но неиска изобщо с такъв профил, няма да го пишем като желание.
Само дано точките му стигнат за математиката, надявам се след като децата преди нас идат към МГ.

Общи условия

Активация на акаунт