Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 476
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Лиляната ще е Поляната. ☺

Joy Joy Joy

# 76
  • Пловдив
    И Поляната и Лиляната ми звучат еднакво грозно. Както и Душото, Паисито, Левскито...Родители с толкова претенции към образованието на децата си, а ги мързи името на едно училище да изпишат правилно.

# 77
    И Поляната и Лиляната ми звучат еднакво грозно. Както и Душото, Паисито, Левскито...Родители с толкова претенции към образованието на децата си, а ги мързи името на едно училище да изпишат правилно.

+1000 Peace

Иначе искрено се разсмях на това:

Поляната е най-добре. Само зимата е малко хладно, но се свиква.

Laughing Laughing Laughing

# 78
  • Пловдив
Ами зависи какъв смисъл се влага. При нас много пъти от гости - официални и бивши възпитаници се чува словосъчетанието "възпитаници на Ботевото училище" и се казва с гордост, а не с пренебрежение и нямам впечатление да звучи грозно.

# 79
  • Пловдив
Ами зависи какъв смисъл се влага. При нас много пъти от гости - официални и бивши възпитаници се чува словосъчетанието "възпитаници на Ботевото училище" и се казва с гордост, а не с пренебрежение и нямам впечатление да звучи грозно.

Това е съвсем друго. Съмнявам се, че когато се изписва Берона и Душото пишещите са изпълнени с гордост. По скоро е фамилиарно отношение, сякаш са си играли с Петър Берон в детската градина заедно. А за Душо Хаджидеков съм сигурна, че 90% от пловдивчани даже не знаят кои е.
  Няма да пиша повече по темата. Изказвам само лично мнение и не мисля, че е спам. 

# 80
Някой да има мнение за ОУ "Васил Левски" до стадион Ботев? Как е обучението след 5 клас? А за училищата в Тракия? Преместихме се в квартала и сега съм в чуденка къде ще записвам баткото. Отделно ще трябва да мисля и за детска градина, та ми се иска да не обикалям целия град докато прибера децата.

# 81
  • Пловдив
Някой да има мнение за ОУ "Васил Левски" до стадион Ботев? Как е обучението след 5 клас? А за училищата в Тракия? Преместихме се в квартала и сега съм в чуденка къде ще записвам баткото. Отделно ще трябва да мисля и за детска градина, та ми се иска да не обикалям целия град докато прибера децата.
В квартала живея, по принцип последните години не се слави като добро. Но,чувам.че от мин година имало нова директорка и нещата били по-добре в пъти. Моя син учи в П.Р.Славейков, многобот съучениците му ще ги запишат в Левски. Аз лично бих предпочела Паисий Хилендарски,ако не влезе в набелязаните от него. За градина - Чайка я пуснаха скоро след основен и страхотен ремонт, та ако се класираш за там, толкова по-добре. Друга, квалитетна в квартала се води "Детелина".

# 82
  • Пловдив
Не съм чула във "Васил Левски" да е сменена директорката  Thinking Но лично аз бих се насочила към "Паисий Хилендарски" или "Душо Хаджидеков".

# 83
Градина Чайка е изцяло новопостроена, не е ремонт.

# 84
В квартала живея, по принцип последните години не се слави като добро. Но,чувам.че от мин година имало нова директорка и нещата били по-добре в пъти. Моя син учи в П.Р.Славейков, многобот съучениците му ще ги запишат в Левски. Аз лично бих предпочела Паисий Хилендарски,ако не влезе в набелязаните от него. За градина - Чайка я пуснаха скоро след основен и страхотен ремонт, та ако се класираш за там, толкова по-добре. Друга, квалитетна в квартала се води "Детелина".

Не съм се изразила правилно. В момента живеем в Тракия, но по адрес се водим в Източен. Чуденката ми е дали да го запиша в някое училище в Тракия, като конкретно се колебая между "Черноризец Храбър" и "Димитър Матевски" или във "Васил Левски" тъй като част от съучениците му ще са там.
Кога  започва подаването на документи за прием и записването в училищата след 4 клас? Април-Май или след приключване на 4 клас?

# 85
Ако няма кой да го води - Матевски. Peace
В.Левски с нищо не е по-добро.

# 86
Не съм чула във "Васил Левски" да е сменена директорката  Thinking Но лично аз бих се насочила към "Паисий Хилендарски" или "Душо Хаджидеков".

Директорката я смениха преди 3 години , малко преди дъщеря ми да завърши 7 клас в това училище .

# 87
  • Пловдив
Директорката я смениха преди 3 години , малко преди дъщеря ми да завърши 7 клас в това училище .

Преди 3 години бях квестор на външното оценяване там и имах предвид, че все още си е същата директорка Simple Smile

И да кажа, че при този избор на училища също бих се спряла на "Димитър Матевски".

# 88
  • Пловдив
Да повдигна малко темата с въпрос Simple Smile
Кои квартални училища са читави след 4 клас?
Резултатите от НВО за мен не са показателни за нивото на училището, защото доста деца от "елитните" училища ходят допълнително на уроци. И от обикновените училища ходят, но процентът е по-малък.
Миналата година имаше дете прието в ОМГ, но предпочело друго училище.
Комфортът, удобството и приятелите в кварталното училище не са за подценяване.

# 89
  • Пловдив
Те всички училища са квартални за някого. Може би ще е добре да конкретизираш района. И за гимназия ли питаш? Лично аз в нашия квартал читава гимназия не виждам.
Важно е средата, в която ще учи детето. Разликата от елитната гимназия до такава в Южен е космическа.

Общи условия

Активация на акаунт