Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 713
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Така и не разбрах тази година в МГ ще има ли квота момчета/ момичета
В регламента за прием пише 52 деца, но нищо за полово разделение

# 241
В заповедта на началника на РУО за утвърждаване на държавния план-прием няма квоти по пол.

# 242
В заповедта на началника на РУО за утвърждаване на държавния план-прием няма квоти по пол.
И аз тази заповед гледам
Коментираше се,че отново ще има квота момичета/момчета-затова попитах

# 243
Има публикувани критерии за прием в Патриарха /Лиляната/. Много несериозно ми звучи "получените от участника точки се преобразуват в оценка". Ами то тогава +5 или -5 точки от състезанието със сигурност не се отразяват на приема. А като се има предвид, че точките от задачите довеждат до само 1 т. разлика между резултатите на кандидатите... Изобщо защо ходим на тези състезания? Безсмислена е борбата за всяка точка. Като цяло съм разочарована от кандидатстването в специализирана паралелка след 4 клас в Пловдив. Реална конкуренция, но абсолютно затъмнена заради личните данни, има само в МГ-то.

# 244
  • Пловдив
При кандидатстване след 7 клас от години точките се преобразуват в оценки и нито е несериозно, нито е безсмислено. И  +/- 5 точки се отразяват.

# 245
  • Пловдив
Ако точките се преобразуват в оценка с точност до трета цифра след дестетичната запетая, не би трябвало да има проблем.
Вещице, от миналата година кандидатстването след 7 клас е в точки.

# 246
mama furia предполагам ,че оценките ще бъдат нещо от сорта 5.34 или 4.67 ,а не 5+
На мен друго ми направи впечатление -резултатът от състезанието се взима само  при равни дипломи и оценки
Значи ако детето има 1 петица,изобщо няма да го приемат , ако ще и да е първи на състезанието
А за приема хиляда документи и декларации
В Княз александър 1 критериите също са странни
Освен оценка от изпита и дипломата,се взимат и резултати от цялата година от състезания по съответния предмет
Как се сравняват несравними неща

# 247
  • Пловдив
Ако точките се преобразуват в оценка с точност до трета цифра след дестетичната запетая, не би трябвало да има проблем.

От 7 години съм в Контролна комисия към РУО и винаги има точки, които се  преобразуват в оценки.

# 248

От 7 години съм в Контролна комисия към РУО и винаги има точки, които се  преобразуват в оценки.
От миналата година е точно обратното. Оценките от свидетелството за завършено основно образование се преобразуват в точки.
Само първият модул се преобразува в текуща оценка, но не и с точност до хилядните.

# 249
  • Пловдив
Аз говоря за оценките от НВО.

# 250
И къде виждаш точки, преобразувани в оценки с точност до хилядните? Първата снимка е от класирането,  в което участват и двата модула на НВО, втората е само за първи модул.

# 251
  • Пловдив
В първата проверка на комисията в бланките има само точки, а не оценки. Говоря за работа преди да се публикуват оценките за децата и родителите.

# 252
  • Пловдив
Резултатите излизат в точки.

# 253
Няма оценки. С изключение на долната таблица, която съм публикувала и която засяга преобразуването на първи модул в текуща оценка. Можеш да прочетеш Наредба 10 и Наредба 11. Публикуват се само точки. Изтрила съм конкретните стойности, но мисля, че ясно се вижда какво пише.

# 254
днес отидохме да вземем свидетелството от училище
поисках и удостоверение за преместване/изискващо се в Патриарх Евтимий за записване/
от нашето училище ми искат документ , че е приет в другото училище , за да ми издадат това удостоверение
така ли е наистина ???
и още нещо ми направи впечатление матурите са в точки, но приравнени към 100-като проценти

Общи условия

Активация на акаунт