Искам да кажа ... (90)

• 59 553
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Бърди, в Швеция, Дания и въобще Скандинавските държави за ЕC Студенти е безплатно образованието, мислили ли сте за там?
Иначе, факт е, че вероятно в Германия е много по-добре запалатено, но това е страна, в която аз ако живея, ще се побъркам! Скучно, монотонно, не е за мен.

mariat, да, колеги сме. Това ми е голям проблем. Страх ме е, че ще си омръзнем, въпреки че досега даже не можем да се наприказваме вечер. Ами пише, цитирам " For professional achievements and contribution to the company", което ще рече за професионални постижения и допринасяне за благосъстоянието на компанията. Ще има и парична награда, аз веднага се самономинирах за подарък!  Crazy

# 166
  • Euskal Herria
Бърди, дори и да няма обучение на английски, първата година може да учи език и след това да почне редовното обучение по специалността. Мястото му се пази. Даже университетите имат сключени договори с определени езикови центрове.

# 167
Преди дни доста размисъл ударих, докато се сетя какво беше завършил мъжът ми (интелектуална собственост).

Ха, с мъжа ти излязохме колеги  Simple Smile Само дето аз си продължих по специалността. 

# 168
ха ха, и интелект и собственост във времето на торентите Simple Smile.

# 169
mariat, да, колеги сме. Това ми е голям проблем. Страх ме е, че ще си омръзнем, въпреки че досега даже не можем да се наприказваме вечер. Ами пише, цитирам " For professional achievements and contribution to the company", което ще рече за професионални постижения и допринасяне за благосъстоянието на компанията. Ще има и парична награда, аз веднага се самономинирах за подарък!  Crazy

Така де, то дето се вика ти си го мотивирала да успее  hahaha

Даун, като каза "торенти", веднага ми изникна рошавия Блатечки как отваря хладилника  Laughing

# 170
Това не ми е познато, но Блатечки никога не ми е допадал и като визия и като актьор.

# 171
Това не ми е познато, но Блатечки никога не ми е допадал и като визия и като актьор.
Имаше една реклама, ето я:
Скрит текст:

# 172
Имаше една реклама, ето я:
Скрит текст:
Sick

# 173
Код:
Бърди, определени специалности в Германия могат и на английски. Другият вариант е - учи 1г. език и след това продължава. Което не е толкова зле. 
В Англия е безумно скъпо, да не говорим колко хора прецакаха със стипендии, а след това накараха да ги връщат. Зълва ми така ще връщат стипендии за 3г. период на обучение на синът им.

А относно работата като учител...аз съм имала дни, в които излизам в 10ч. и се прибирам в 19.30ч. Не знам на кое му казвате по-малко от 8ч. работен ден.
Това беше средно 2пъти в седмицата. Но все пак работех в професионална гимназия, само с 11-12ти клас, при които немалко часове са практически.

# 174
Мира, това са 8,5 часа два дена седнмчно. Повечето хора са така 5 дена. Няма смисъл да се дърляме. учителската професия не е лека, но си има предимствата. Ако си на постоянно място, което ти май целиш ще имаш доста повече време от Пенка, която работи по 12 часа в магазина или Ганка, която е вързана за 8 часа на гишето в банката.

# 175
  • някъде ... тук ...
Аз знам, че от мен учител не става. В работата си съм обучила доста хора (в първата ми работа текучеството беше голямо, а аз издържах 2г. и половина), но е различно. В университета имах практика към докторантурата да водя упражнения един семестър. Добре беше, а и материалът беше точно от каквото се интересувам, но по-късно отказах да се върна като асистент. Не съм единак, който да съчетата преподаването с частната работа (пусти малко пари), а на сегашното ми място няма как да се съчетават двете.

Скрит текст:
На път сме и почти го е решил сам дреб да се откаже от футбола.
Не е лесно да намериш читава школа по английски, когато си ограничен в дни, часове и местоположение. А и днес излезе програмата за първенството - тия от БФС са за убиване. Групата на 2005-та има мачове и в петък преди обяд, че и една сряда. Гледам и по-малките - и в четвъртък, и в петък... Какво като пишат извинителни бележки, все пак децата не са в спортни училища. И после що нямало кой да играе - или позарязваш училището или не играеш. Средно положение няма Tired Все си мислех, че ще успеем да лавираме и хем да спортува с желание, хем и училището да не страда, но явно не става.

# 176
Down Under, аз предимства не видях, освен почивките на национални празници. Simple Smile
И не, вече съм извън системата и не целя повече да влизам в нея.

За протокола, исках да уча икономика и записах Финанси. Изключително интересна и трудна специалност по мое време. После така се стекоха нещата, че и ден стаж нямам по специалността.
Занимавам се с обучения на възрастни, което налага постоянно четене, посещаване на курсове и обучения и т.н. На мен ми харесва, защото в работата си постоянно срещам различни хора и специалисти.

# 177
Down Under, аз предимства не видях, освен почивките на национални празници. Simple Smile
И не, вече съм извън системата и не целя повече да влизам в нея.

За протокола, исках да уча икономика и записах Финанси. Изключително интересна и трудна специалност по мое време. После така се стекоха нещата, че и ден стаж нямам по специалността.
Занимавам се с обучения на възрастни, което налага постоянно четене, посещаване на курсове и обучения и т.н. На мен ми харесва, защото в работата си постоянно срещам различни хора и специалисти.

за мен има. Имам педагогическа правоспособност и ако имам някой с втори, по-нормален доход бих се пробвала. (Не с малки деца обаче  Mr. Green).

# 178
Down Under, ако се работи само с децата - чудесно.
Но цялото подмазване, интриги, следене, дебнене м-у колеги...просто не е за мен.
Трябва да имаш нагласата за подобно нещо, а аз съм тотален аутсайдер в тази област.

# 179
Бърди, и моят син е запален по химията.
И му е най-силна от всички предмети.
И е казал, че иска да учи Стоматология.
Пък къде - ще му мисля като наближи. newsm78
Моят ако не иска сам нещо, няма как да го накарам - та се надявам дотогава да има здрав разум.

Колкото до "професиите" - от 4 такива, усвоени в университети, на нито една не разчитам в момента.
Но пък ми помага опита и общата култура все пак.

Общи условия

Активация на акаунт