Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 64 990
  • 616
  •   1
Отговори
# 435
Яденето е "майко мила". Чак не ми се говори ooooh! Плодове и зеленчуци никакви, освен банан, от супите и манджите се прави че му се повдига, а ако го натисна малко повече направо си повръща. На яслата на обед яде само хляб и ако има сок. Вечер в нас кара на кис.мляко, сирене и кашкавал. Направо незнам дали някога ще прояде нормална храна. Като се замисля ме обзема страх и паника понякога, но в същото време съм безсилна и не мога да променя нищо.

# 436
kremolin , сокове като пие ,плодовете на фрешове не ги ли приема поне?Или хляба като принцеси с кашкавал,кисело мляко като яйрян, и т.н.Диди скоро съм способна да го пооставя гладен и да спре с тези претенции да плюе всичко,което не му харесва формата,цвета или консистенцията.И само отказва супи,ама като не обядва и следобед като стане така хубаво си иска супа "пи-пи",че яде като невидял.

# 437
kremolin ти си имаш като моя звяр.Тотално отказа храната-яде само попара крема сирене и лютеница.Ама нищо друго.Преди поне супи ядеше и мусака.Голяма е мъка с него особено след всеядния му брат.
Но не мога да се боря с бебе а и той е толкова див инат че е съгласен да стои гладен като не му хареса яденето.

# 438
  • София
Ох не си е работа болна да гледам дете в нас. Вчера и двамата позазляхме. Тръгна ни яка хрема и при него се почна яко пак кашлене от течащата вода. Почнах му виброцил и Мукоплант сироп. Вечерта баща му го заведе на солната стая и спря да кашля, даже виброцил ме сложих. Днес се изкашляния влажно няколко пъти само и му давам само сиропа да отхрачва и ще видим дали пак да не ходят. Но аз съм много по-зле. Вчера не издържах и си пръснаха от един Назид Кидс който имам и е с ксилометазолин но просто реших че не мога. Днес хремата е по-гъдта, главата ме цепи, имам 37 и малко, а ме тресе ужасно и от снощи не мога и да ям, че ми е лошо. Цял ден лежа, а Боян пак се отглежда сам с ТВ и таблет. Едвам му дадох да яде и сега нямам търпение да заспи, за да заспивам и аз. Лошото е че не е никак уморен. Дано утре съм по-добре че не знам....Кошмар е....Не мога вече да си преброя разболявания от как съм бременна. Вчера по едно време беба хич не шаваше и се притесних. Ръчках корема ама едвам се размърда и то след много време. Днес си лава добре и се поуспокоих, че знам ли този вирус какво може да направи. Толкова зле се чувствам, че не си представям как е малката душичка...Дали и е зле....Ох оплаках се....В такива моменти толкова много искам мама да е наблизо...Второ дете чакам а си мечтая мама да дойде да ме гледа...Ужас...

# 439
Бързо оздравяване, Асти! На душичката ѝ е добре, сигурна съм Simple Smile плуват си там вътре и хич не им пречи, че ние едвам се влачим Simple Smile
Добре, че е петък, два дена няма да стана от леглото Simple Smile макар че като казах на мм, че няма да готвя той ми се изсмя и ми отговори, че ще се развихря като огладнея  Joy ние пратихме дребния на гости при свекърите и сега ми е много спокойно, чак ми е тъпо понякога, че нямам какво да правя hahaha

# 440
За много години! Здраве за всички!

Влизам набързо да напиша/ Асти дано прочете /, че в лидл има солни лампи. Аз ходих да взема една. Мин год. се чудих и не взех, сега като нямаше голям избор, реших по-бързо коя да е  Mr. Green
Изкарахме и ние грипа м/у Коледа и НГ. Всички по реда си. Аз още покашлям, то направо хроничен фарингит вече имам. Малката и тя спи с отворена уста и има секрет отзад. Усеща се как насън го преглъща  ooooh!
И да се похваля, че вече говори като голямо дете, направо не спира, голяма многознайка. И песни пее, основно на английски  WinkСкоро очаквам да започне "Защо-то". Любимо ѝ е "Няма как', когато не ѝ отърва. И на "Лека нощ"отговаря с 'Няма как " Mr. Green

# 441
Ивайло е започнал на говори на "бе", предполагам, че под влияние на някой от яслата. Да му правя ли забележка или напротив, да не му наблягам на това и да се надявам, че ще мине? Идеи?

# 442
А солните лампи за какво служат? Като солната стая ли?
А за говоренето и аз много се радвам на Вальо, като голямо дете е Simple Smile С едни такива изречения и умозаключения, уж бебе,пък като професор  Joy
Как се справяте с домашната скука? Като не можемда стоим много навън и го хваща щръклицата  Party Не се изморява и се приспиваме по 100 чАса...

# 443
  • София
Сега ще вляза да видя каталозите.
Добавям: тази лампа от солен кристал ли визираш- дето е в каталога за спортни стоки....честно казано не мислех че е нещо специално, че отдавна я гледах в каталога, но не ми мина през ума че може да е като за нас и няма много инфо за нея, как действа.....
Ние пак сме болни и даже снощи като го водих до личната си каза, че пак се чува отзад спазъм и пак сме на Вентолин. Според мен малко се презастрахова вече, но не ми се ходеше до частната клиника и ще му направя няколко инхалации с вентолин. Повече ме притесняваше, че от събота е с температура и си държи все около 38. Като стане над 38,5 до към 39 давам лекарство, сваля я, но бързо се връща на 38 и си държи. Вчера сутринта пуснах кръв и ЦРП и всичко идеално изглежда (направих го защото бях сигурна, че като отида при нашата лична и и кажа, че три дни е с Т веднага ще засили антибиотика). Тя даже и като са му хубави изследванията пак ми говори за антибиотици и малко се дразня. Ама от вчера на обед не се е налагало да му давам лекарство за сваляне на Т (имаше преди лягане около 38) и си спа спокойно и я свали даже, сега сутринта тича напред назад и не мога добре да му измеря, но челото сякаш си е студено, така че май се оправяме с температурата поне. Има сополи доста и изписа Тобредекс, на което вече се навих, макар че много отдавна не сме ползвали такива капки с антибиотик и кортикостероид и бях много доволна че не сме, но виждам че има доста сополи и го давят и т.к. от предишното разболяване аз не мога да оправя моите сополи и даже вече повече от седмица са жълто-зелени и си викам да му ги слагам, че може да се заразяваме взаимно. Та в тази връзка и аз се уредих с антибиотични капки за нос - не мен не посмя да са в комбинация с кортикостеройд, но и аз вече бях на ясно, че тея сополи от само себе си няма да се оправят. Дано само да е подходящия антибиотик, че не ми пусна микробиология, а и тя щеше да отнеме още 5 дни, което вече ми се вижда много да карам с такива сополи, то и така минах всякакви граници.
За тея спазми на Боян вече не знам какво да правя, дифузера с лавандула работи всяка вечер почти, солна стая ходим, инхалации с физиологичен веднага като почне кашлица е няма и няма спасение. Сега само на солната последно събота сутрин беше и после не сме заради температурата. Единственото което осъзнавам че не правим е достатъчно излизане на вън и по възможност на планина. Просто той все уйкенда е болен и после ние с баща му хич не сме подготвени за планински разходки. Сега с тоя корем и за отпред блока не съм подготвена даже. То трябва да си редовно навън, а не от дъжд на вятър.

Та тази седмица ще сме си в нас сигурно. Не че утре като е напълно здрав няма да искам да го затиря, че нищо не мога да свърша с него, но по-добре да го закрепя добре....

# 444
И Диди е започнал да говори на "бе" ,но по-скорокогато е развеселен и играе като го питам нещо и ми отговаря "да бе ",ама с един интересен тон  Laughing.Днеска бяхме вече на ясла-голям зор,едвам го вкарахме,пищи,просто всичко е забравил,от 1 месец и повече не е ходил заради болести,ваканции и покрай празниците,а и до вчера бяха смесени групи с някакви нови госпожи и не го пусках...и сега отивам даже наобед да си го взема.Вчера у нас също направи голям цирк-не слуша и това е...не е супер непослушен и див,просто като си реши да направи нещо се прави ,че не ни чува и вече нз какво да правя.1000 пъти му казахме с тоя неговия камион да не се засилва и да се удря във всичко-стениу,дограми,уреди,да не го кара назад ,че сме със стъклена маса и много остри ръбове,той се прави ,че не чува,или просто ми отсича не и ми се кара с пръста и ми показва,че ще има шамари с ръката  Shocked Shocked Shocked.Накрая му взехем камиона и 40 минути рева,после като обеща уж,че ще слуша,го дадохме и пак рева,накрая рева за всичо-че иска дробчета,че парят,после ,че са истинали и подобни глупости накрая му дадох Нурофен,че не издържахме всички и се кротна.И сега не разбирам от възрастта ли е,от зъби ли са или всичко заедно,но сме в ужасен период,и наобед даже се буди с рев и иска мляко  Shocked Shocked.За това и не го оставих днеска да спи,че в повече ще му дойде всичко

# 445
Добавям: тази лампа от солен кристал ли визираш- дето е в каталога за спортни стоки....честно казано не мислех че е нещо специално, че отдавна я гледах в каталога, но не ми мина през ума че може да е като за нас и няма много инфо за нея, как действа.....
Да, йонизира въздуха, пречиства и е добре за хора с астма и др. дих. заболявания и проблеми Peace
 Добре е като спи да е близо до него , на нощното шкафче напр. Иначе има в нета за каква квадратура колко тежка да е лампата и тн
Аз взех една, но се чудя дали да не взема още една , че всекидневната е голяма а вечер по една при баткото и  при нас  Rolling Eyes

# 446
Пффф
И ние сме болни. Има температура от сряда вечерта. В неделя нямаше вече, в понеделник ходихме на преглед чували се хрипчета и секрети, но нямало спазъм. Пуснахме и изследвания, за да сме сигурни, че всичко е ок, показаха вирусна инфекция и лекарката каза, че даже пика и е минал, щом няма вече температура. Да, но той на същия ден още вечерта наново вдигна над 38. Почна да кашля и докато спи. Днес пак имаше 37,2 и сега вече и 38,2 и не се и повлиява от панадола. Сега не знам това нормалния ход на вирусното заболявание ли е , имайки в предвид, че днес е вече 6ти ден от разболяването или си е втори1на бактериална инфекция, която си е за АБ. Не мога да се свържа с лекарката все още и мисля, ако не успя утре направо да ходя на място, не знам и аз хем не искам АБ, че ще му в втори за 3 месеца, хем пък ако е бактериално, няма какво да чакам.....

# 447
  • София
Колко дни беше без Т, реално, според мен ако все пак искаш да избегнеш антибиотика, единствения шанс е пак да пускаш кръв и ЦРП. Там ще си се види. Не е добре, че пак е вдигнал Т, казват, че ако има два/три дни между Т, си е нова болест. Въпроса е реално дали ги е имало, защото то и 37,1 е температура.
Бе и ние сме с хрипчета, тя каза спазъм, но аз на личната баш и нямам доверие за тея неща, според мен малко се презастрахова. Не ми се ходеше до частната, а и са си пари и не искам всеки път да опираме до там. Ще направя и тази вечер един вентолин и мисля да прикюлча. Поне при предишните спазми доста по-зле ми се е виждал.

# 448
Ами един ден, но то може и наистина да е имал 37,2 и 37,3 и да не съм го улучила да я измеря точно тогава.А 6 дена с температура около 38  дори за вирус не е ли много ?

# 449
  • София
абе множко ми се вижда, моята лекарка веднага би изписала антибиотик, тя даже и вчера ако не и носех изследвания и хоп антибиотик. Дори с идеални изследвания пак говори за антибиотик, което малко ме дразни. Но и аз щях да се притесня на 6 дни с Т 38. Още повече след някакъв спад на Т. То вируса нали има пик и после започват да се разреждат интервалите на повишаване на Т и да не се вдига толкова висока, тогава може и 5/6 дни да продължи Т, но да има този пик и после спада, а при вас все едно втори пик става. Дадох съвет за втори път ЦРП и кръв най-вече като единствен шанс да не дадеш антибиотик, защото се притесняваш, че скоро сте давали, макар да не крайно много втори за 3 месеца. Ние миналата година пихме началото на Февруари и след това началото на Април, по-страшното беше по седмица, две след антибиотиците, като се разболееше пак и тогава треперех да не се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт