Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 116
  • 616
  •   1
Отговори
# 75
Кремолин, и аз стискам палци да свикне!

Асти, ако ще всяка седмица да е, но да минава бързо. Дребното подкара една кашлица...ужас. И продължава да ми вдига температура. За утре имам баба и дядо на линия, но виждам просто болничния как се приближава. А имам и много работа, да не говорим, че е свикнал на интензитета в яслата и вкъщи скучае, тоест подлудява ме. Днес тотално отказа да яде, ще ме побърка. Гледах гърлото, уж не изглежда зачервено вече, но проклетата кашлица е ужасна. Дано се разминем с антибиотика. Предния път, когато давах антибиотик, имунитета му замина на кино, а беше лятото. Сега ако се подкара, цяла зима няма оправяне Sad

# 76
  • София
Много сте изписали, все за хреми, температури и рев чета! В тази връзка ще пожелая бързо излекуване на всички малчовци!

Ние също сме в отбора. От една седмица влачи хрема (само Praynig), нощес пак беше запушен носа. Почти не излиза от носа сопол, само като се разреве. Едновременно излизат 3 кътника, вследствие на което е все кисела, от това пък спестявам от физиологичен разтвор, сама си се прочиства.  Joy Да, ама нервите ми не издържат! Няма нито червено гърло, нито Т, нито кашлица, кихане, нищо! Само сополи и то бистри или млечни, когато въобще нещо се покаже от нослето...

Снощи беше в добро настроение и затова тази сутрин я пуснах на ясла. Там малко се ядосах: влиза тя, сеща се на вратата, че е забравила да си вземе едно пате от раницата и се връща. Отвътре лелката започва да я дърпа навътре, сестрата държи раницата и я бута и тя навътре и детето се ошашка и се разплака. Направиха ми лошо впечатление за първи път и сега съм подтисната. На всичкото отгоре в събота падна вкъщи и си удари пръстите на едното краче и малко куца. Предупредих ги, но някак си очаквам да ми се обадят да си я взема, че куца. А опитът ми от миналата година при предното куцане беше, че ортопеда каза да изчакаме няколко дни и ако не мине от само себе си, тогава ще се предприема нещо... снимка може би. Тогава мина само и затова сега спокойно го раздавам.

Другото, което ми прави лошо  впечатление е, че винаги в коридорчето, където я преобувам е мръсно. Понеделник сутрин в 8,30ч. имаше точно толкова мръсотия, колкото в петък следобед. Тя стъпи по чорапи, за да си прибере сама маратонките и обра целия боклук. В предната градина на батковците беше много чисто. Чудя се кой би трябвало да чисти там и дали същата история е и вътре. Само веднъж съм влизала, но тогава чакаха смяна на настилката и явно се предполагаше, че е логично да е мръсно. 

Ето, че и аз се наоплаквах!  newsm78
Само да кажа, че нашата педиатърка предписа Имунобор кидс по 5мл цял месец, после почивка, за след това не разбрах... За носа - физиологичен разтвор и евентуално Виброцил, при запушен нос. Имам спомен, че няма голям ефект от Виброцила и затова не си направих труда дори да го купя.

# 77
Привет!
Тъкмо влизам да пиша за Имунобор-а, че имах започнат и току-що дадох 5 мл. На нас зимата ни го изписа УНГ за подсилване след серия вируси, но каза, че стандартно е 3 месеца по 20 дни и почивка 10дни/тя опаковката е точно 100мл. та 20 дни по 5мл/. Около 17лв е  Peace
Асти, честито за яслата, дано е ок  Peace
За хремата, понеже доста се оплаквате- инхалаторът не го подценявайте  PeaceИ ако се повтаря често или влачите, водете на УНГ. Алерчична може да е и вирусче като се лепва и се проточва...

# 78
Аз съм доволна от виброцила, бистрите течни сополи ги пресушава бързичко. Но за по-сериозни вирусни/бактериални хреми е слаба работа. Не се притеснявам за алергичен компонент в хремата, защото лятото много рядко пускаше сополчета. Сега се започна със застудяването. Освен това свободно си текат напред, даже ги издухва, така че поне това не ме тревожи.

# 79
  • София
Привет!
Тъкмо влизам да пиша за Имунобор-а, че имах започнат и току-що дадох 5 мл. На нас зимата ни го изписа УНГ за подсилване след серия вируси, но каза, че стандартно е 3 месеца по 20 дни и почивка 10дни/тя опаковката е точно 100мл. та 20 дни по 5мл/. Около 17лв е  Peace
Асти, честито за яслата, дано е ок  Peace
За хремата, понеже доста се оплаквате- инхалаторът не го подценявайте  PeaceИ ако се повтаря често или влачите, водете на УНГ. Алерчична може да е и вирусче като се лепва и се проточва...
Да, ще трябва да преговоря с личната за този Имунобор, може и да не съм разбрала. Помня, че ми каза, че горе-долу две опаковки ще стигнат за един курс.
Четох одеве инструкцията на инхалатора, че нещо блокира (оказаха се слаби батерии) и там пишеше, че на спящ човек инхалацията била неефективна. А аз правя само тогава. Може би за инхалация с цел лечение на кашлица, т.е. навлизане в белите дробове. Така или иначе не мога да я прилъжа да правим в будно състояние. То не че успявам да я прилъжа на каквото и да било. Инатче малко!

# 80
  • София
Ние с инхалатора свикнахме доста и сам си го държи ...е зависи пак от кефа. Моя си е на ток, не с батерии. От Виброцила за водниста хрема съм доволна. Аз се чудя сега Биозин кидс без прекъсване ли да го давам цяла зима или да правя почивки. Утре ще ходя до лекарката и ще питам.

# 81
Честито за яслата Асти. При нас тая кашлица не спира нито през деня нито вечер. Ходихме неделя да го прислушат, казаха гърдичките чисти. Не виждам  хрема никаква, а кашли и това е. ЮВзех много да се притеснявам вече.

# 82
Мда...уреди се дребното още една седмица вкъщи. Майка му....не си завижда Simple Smile продължаваме с досегашното лечение плюс суметролим и ериус. Дано повлияе бързо, горкото здраво се дере.

# 83
Ное пък сме с катарална ангина....седя и се чудя как може да я пускам здрава и да са й нужни точно два дни. Доки предписа хомеопатия ......чували ли сте ангина така да се лекува?

# 84
С ангин хил и тантъм верде/ и нурофен за Т /излекувахме вирусна лятото на морето  Wink , но е нужно да се пазят да не лепне бактерия. Док ме предупреди видя ли афти да почвам АБ  Wink

# 85
Дори тантум не предписа, само гранули на боарон....

# 86
И Иво е с вирус след седмица на градина.Точно почнах работа и защо да е лесно  Sad.Не яде и не спи само ходи след нас и основно реве.Не съм предполагала,че ще е толкова трудно.

# 87
Ангинхил-а е хомеопатичен уж, но много добре действа на червеното гърло.
Дребното изглежда мнооого по-добре, и кашлицата стана влажна, въобще доволна съм.

Я кажете спешно как да го забавлявам, с това време и тази кашлица не смея да го изведа, а и какво да прави навън. Вкъщи играем с конструктор, с коли, рисуваме и четем книжки. Малко се гоним също. Обаче откровено му е скучно, а днес следобяд се наспа за един час - определено не му достига движението. Вие с какво се занимавате в дъждовните дни?

# 88
  • Пловдив/София
Дани, твоите занимания ги имаме всичките (колички, лего, книжки), освен това още няколко:

- "Готвим"- има си кухненски кът с котлон, тенджери, казвам му да сготви моркови например, или да нахрани кучето с лъжица.Мисля скоро да готвим и истински- да правим заедно сладки, макар че не ме бива много.

- Напоследък откри клипчетата в интернет и няма отърваване. Иска постоянно да гледа и като реша, че стига толкова, има тръшкане. Интерсни са му The wheels on the bus, Clever cars и подобни- сам си ги избира от менюто отстрани. Пак май доста издържахме, почти 2.2години без особено да е гледал.

- пъзели,но рядко- не са му любими. Имаме с формички, с животни на две половинки (това май най-му допадна, поне 5 минути :Д )

- колата си я кара и вкъщи, по коридора и където успее да мине- тази за бутане с крака. Вече над година я имаме, май ни е най-добрият подарък.

освен това язди, реши кучето, дава му играчки, дърпа му опашката и т.н. Simple Smile)

а, сетих се още нещо- обожава да гледа албуми със снимки и да разпознава хората. Гордея се, че ме разпознава и отпреди 10-15 години Simple Smile)

# 89
Изпуснах пак темата.
Успешна учебна година на мъниците!
Астинед, много приятна новина!

Аз ги подстригвам кичур по кичур докато зяпат нещо или във ваната. Дани, връзвай опашка и след това я отрежи. На мен така ми поскъсяваха косата преди подстригване, когато правех преход от дълга на къса.

Общи условия

Активация на акаунт