Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 117
  • 616
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Това с появата на афти при вирусна ангина да се дава веднага антибиотик ми се вижда странно. Ние именно херпес ангина си изкарахме без антибиотик. Само тантум верде и за сваляне на Т. Те ако не бяха афтите нямаше и да разбера, че е ангина.
Ние сме в нас пак. Вчера към 16:00 е вдигнал Т в градината. Дадоха му нурофен. Цяла нощ нищо му няма. Сутринта Т му играе до 37.5, но по-често е под 37. Бърка с две ръце в устата. Е и този път ако не са кътниците не знам. Според мен и събота е било от това. не може толкова бързо да се оправя след вдигане на Т. Реших да го оставя тази седмица. Днес имам само 3 часа със студенти и свеки ще го гледа, той даже ще спи по това време основно. Утре заедно ще ходим да му подадем документите в яслата (дано всичко е ок а тях), че четвъртък и петък нямам часове. Само този петък нали заминавам за две вечери и ми е леко притеснено. Ще се оправят с тати и баба.

# 91
И ние сме с херпесангина-никакъв АБ не ни изписаха,въпреки че какво ли не минахме-болки в гърлото,повръщане,разстройство,темература,болки в ушите,сега пак има хрема и кашля,но какво ви писах и преди това кашлицата не била страшна...много боледуват тези деца с тази ясла,но все някога трябва да се мине.Няма апетит обаче,вчера цял ден не пожела нищо да яде освен яиряни,чайове с мед и лимон,накрая вечерта хапна млечна салата с карначе  ooooh!.Супите от кухнята вече направо ги замразявам...явно му писнаха-като види супа и бяга.

И ние сме си вкъщи,ами какво правим-той с легота и подобни не се занимава-първо оправяхме заедно,вадехме и сгъвахме прането,съдомиалната-той повече пречи,но все пак е важна колективната работа  LaughingСега има нова стая и само изкарва и си прибира играчките.Язди кончето,кара си количките,телевизора си въврви на ютоба-сега гледа до мен.Танцуваме,сега ще го подканя и ние да разгледаме някоя книжка.Давам му пръскало с вода(от препарат за стъкла измито) и кърпа да бърше праха...храни животните,гледаме снимки от Рд и показваме кой кой е -това и на него му е любимо.гоним се и си играем някакви такива наши си игри глупави  Joy Аз да си призная не сядам с него да играя на много образователни игри -от време на време се опитвам да го науча на някои цветове или цифри,но ми се вижда много рано-макар че на няколко пъти преброи сам до пет  Joy Сега обаче като бърза някъде да скача и ви казва -ено,дие,пет и скача  Joy

# 92
  • София
ехоооо как сте хора. Аз със следобедния чай (от началото на седмицата спрях кафето следобед) реших да чета в групичката, нооо все започвам друга работа (междувременно съм на работа).
Моята госпожица от вторник подкашля , но чух и че госпожата и кашля  ooooh!, та и да я спря, гопсожата кой ще спре  Joy
Дали вирус е , дали смяната на сезона но всички в трамвая кашлят не знам ....дано ни разминат тия ядове.
Трайно съм застанала на тия килограми и трети месец нито свалям нито нищо, метаболизма сега ще чета как да го размърдам. Че имам още за сваляне Simple Smile

# 93
Иво е на първи антибиотик много ми е гадно,че този път не можахме да го излекуваме тая кашлица няма спиране.А и той не иска да стои на инхалатора та става съвсем сложно.Чувствам се толкова виновна,че трябва да пие това и си мисля че след него сигурно ще се разболява още по-често.Тези първи години на адаптация към яслата и болести са ми най-ужасни с вечните лекарства,безсънние и осъствие от работа..така се надявах с второто дете да е по-добре и по-лесно,но хич не е така.

# 94
И тя от днес е на бисептол. Не е яла от вторник, никак не е ок положенито. И аз се разболях и да знаете, ужасно е. Горките деца!

# 95
Иво е на Зинат.Толкова много кашля,че повръща и без това малкото храна,която хапва.За пръв път боледува толкова зле досега кара хрема по два-три дена и оздравяваше.Не стига че не яде една седмица в яслата и сега покрай болестта толкова отслабнал и измъчен изглежда  Cry

# 96
Някой питаше за имуностимулантите- трябва да се прави почивка, както и при даването на витамини. Също така е хубаво да се редуват различни препарати, защото имун. сис- ма свиква бързо. Друг вече е въпросът с имуномоделаторите - там вече е добре лекар да си ги изпише. А най- добре е да не се използват никакви такива, но ако детето боледува често,  то мисля, че имуностимулантите са по- малкото зло.

# 97
А някой знае ли за Самбукус (сиропа от бъз) каква е продължителността на пиене? Започнах да го давам на своя глава, а забравих да попитам после педиатърката. Мерси.

# 98
И тя не яде, а лекарствата се дават на сито. Отвратителен е тоя вирус. Вчера бяхме на родителска среща, като за още 4 деца знам, че са болни. И заварваме в групата останали 3 бройки да си ги вземат след това. Ми едното дете беше откровено болно. Очичките му светеха, кашляше яко, едни сополи се точеха. Сега ще я блъскам с лекарства, за да иде напълно здрава пак там. Баси!

# 99
ми яслите са това-заразници, както казваше една колежка  Blush
От днес и аз съм хремава, а ваксина има да слагаме  ooooh!

AniMM точно зинатът ме предупреди лятото док, че е ужасен на вкус и много им намаля апетита  Confused
Nutty поне мляко или пюре или каша не може ли да дадеш,нищо  ли не приема?

# 100
Абсолютно нищо не приема. Понякога банан и това е. За всичко казва, че пари. Ни кисело мляко, нищо. И бисквити и хляб отказва, направо съм се видяла в чудо.....

# 101
И Диди отказваше 3-4 дена да яде всичко-прекарваше го корема дори от обикновени бисквити-банан отказваше,солети,дето попр. са му любими.Давах му много чай с лимон и мед.Сега аз съм с ужасна кашлица и на АБ и направо няма оправия....

# 102
Ние успяхме да се разминем и предписаното лечение свърши работа. Но явно наистина е гаден вируса, аз се опитвам да (не) се разболея цяла седмица и засега държа положението само леко хремава и с леко дращещо гърло. Дано ме подмине.

Иначе с храненето е трагедия. Не иска да яде. Гладен е, казва, че е гладен, качва се да мие ръцете сам, после го слагам в столчето, той хапва две хапки и ми връща чинията ooooh! ще ме побърка. Но пък го оставям да си яде самичък колкото иска. Евентуално ако ме викне аз да му давам тогава. Но пак не яде особено. Дано като тръгне на ясла се пооправи малко. Така или иначе, вкъщи не изразходва и половината от енергията, която изразходва в яслата.

Болничките да оздравяват бързо!

# 103
идеи за забавление у дома Бях си сложила темата в харесвани и сега я изрових та да я споделя  Wink

Аз върнах нощния памперс. Пие чай, мляко, вода точно преди да легнем, в леглото Crossing Arms. През деня е гонене и молене да вкарам течност  Crossing Arms

# 104
Да ви питам, някой ползва ли памперс гащи? Поемат ли толкова добре, колкото нормалните памперси, изпускат ли? Искам да започна да ползвам памперси, които дребния да може да сваля сам, с надеждата, че така ще стимулирам ходенето на гърне.

Общи условия

Активация на акаунт