Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 124
  • 616
  •   1
Отговори
# 105
Ползвала съм на Либеро. Нямах проблем. Само е гадно като се наака,че докато смъкна памперса и съм го омазала целия. Не всики път де, но се случваше по-често отколкото с обикновени. Моето човече още покашля като се събуди и като се разтича. Иначе си играе , спокоен и храни се, няма темп. Носът му от време на време ми се струва запушен.Стоя 2 седмици у дома вече. Но мен ме оперираха и майка ми и тя е в нас и мисля да га задържа още 2 3 дни да се дооправи. Личния даде бележка за 2 седмици. Дали мога да се обадя и да кажа, че искам да остане още 2 3 дена, ако трябва ще пусна молба ли как се прави и аз не знам. Питах в темата за градини според тях става. Ако някой друг е наясно може да сподели.

# 106
Дани, аз имам едно кашонче гащи. Купих ги, защото малките си откопчават обикновените памперси и се събличат голи. Както е казала ЖасминаД, кофти е свалянето на нааканите гащи. Но то си е така и с памучните гащи. Обаче момчетата не биха могли да ги събуят сами, някак ластиците им горе пречат. При нас обаче си стоят почти неизползвани, защото на Марти му стана дупето като на маймуне от тях.
И да вмъкна да се оплача, че гърнетата се ползват да се рисува по тях. За месеци подред имаме 2-3 изпишквания само... Началото на годината в България имахме повече успех с тези гърнета. ПОсле майка ми ги пое и минаха на памперси, защото ситуацията не беше подходяща да се занимава и с пране на многократните пелени. Също не ги е и слагала на гърне там. След това, когато ги взех, си купих 20 чифта обикновени памучни гащички. Уж имах напредък с гащичките и тръгнах на работа. А татко им докато свикне с всички останали задължения пак мина на памперси изцяло. Сега само събота и неделя, както и  за няколко часа следобяд през делничните дни са по памучни гащи. ГОлямо терзание ми е това. Сядат на гърнето, успявам да ги задържа по 20тина минути и нищо. Като станат и след секунди се изпишкват. А ги улавям когато им се пишка- започват да нервничат. Даже Макс ходи да си взима подочистачката и тайно чисти напишканото, явно да прикрие следите и да не му се карам. Сякаш няма да му видя мокрите гащи.  Laughing Силно се надявам да е период, някакъв протест сякаш и да отмине. И татко им започна в някои дни да ги държи по гащи, дано успеем по-скоро.
Някоя от вас беше писала, че от раз е минала на памучни гащи. А детето пишкаше ли в гърне преди това? Казваше ли, когато му се пишка?

Говорят смесено- някои думи на български, някои на английски, но не много. "Кола" казват и на двата езика. Марто онзи ден разглежда една книжка с пирати и ръмжи прец цялото време- роуууу, роуууууу, роуууу. И винаги го повтаря по 3 пъти. Тогава се сетих, че си мисли, че кораб е роу, роу, роу от песниката row, row, row your boat, или просто си пее детето  Laughing

Nutty, на моите деца им давам колкото се може по-малко храна, когато са болни. СЛучвало се е само да близнат мед и това да им е. Но вода давам задължително, с лъжичка, с шише-както се приеме.

# 107
Фиона памперсите така най-лесно се махат - рязко Simple Smile И аз така направих - просто един ден сега лятото реших, че излиза по гащи. Взех с мен 3 резервни тоалета и отидохме на площадката. През 20 мин. го пробвах да пишка - прибрахме се само с едни мокри. И така всеки ден, като само за спането слагах памперс. После го поканвах през час, и после спрях, защото той сам започна да си казва. Пишкаше винаги прав - казвахме "като тати" и той беше много горд и щастлив Simple Smile Или си търсехме цел в градинките - камък, дърво, буболечки Simple Smile По същия начин се случиха нещата и с още 5-6 наборчета на площадката - при някои по-бързо, при други по-бавно, но като цяло за около месец всички вече си казваха.

# 108
Mrs.Petrova, преди това той казваше ли си? И аз си мисля за това пишкане прав. Имам чувството, че затова не ми се полуава на гърнето. Просто в момента в който станат и след секунди се изпишкват. Вальо къде пишка прав у дома?
При нас ще има един памперс в повече задължително, че иначе мъжът ми ще подлудее. Те всички ходят сутрин с количката да водят щерката на училище, след това отиват в парка. Изобщо не го виждам как ще ги вземе по гащи. ooooh!

# 109
Фиона - не, не си казваше. Аз все го питах, но отговор не съм получавала Simple Smile
А вкъщи първо пишкаше прав на сифона в банята като влезнем да се къпе Simple Smile и съответно всеки път му плясках и викахме браво. После - и досега - го държа стъпнал на тоалетната чиния. А от няколко дни, явно научен от яслата, сам си взема малкото гърне и сяда и си пишка, преди това не искаше седнал  Thinking

# 110
  • София
Някоя от вас беше писала, че от раз е минала на памучни гащи. А детето пишкаше ли в гърне преди това? Казваше ли, когато му се пишка?
При нас беше така. Не си казваше преди това, не беше седяла на гърнето, защото не искаше. Сложих гащи на 1ви юни, на 1ви август вече успявахме да изкараме с по един чифт гащи цял ден без аварии. Махнеш ли веднъж памперса, трябва постоянство, иначе децата се объркват. Ако я гледаше още някой още мен нямаше да се получат нещата.
Все още е с нощен памперс и засега не виждам изгледи да го махна.

# 111
desimira, точно са объркани. Кога мама ще се кара за напишкани гащи, кога не. Те от ставането си до обяд почти са навън с баща си. После обяд и лягат пак с памперси. Като станат аз си идвам и им обувам гащи до лягането, ако не излизаме. Прави в банята пишкат. Често го правят на плочките извън ваната и за там им се карам. Имаме гърнета долу, както и горе. Пък на тоалетната изобщо не искат да сядат- пишат. Там им е кеф само да бъркат 😂 Сега на разходката навивах мъжа ми щом се приберат да им слага гащи и така да изкарват, защото ще опита да ги остави да си играят без да ги приспива, да видим какво ще излезе и от това. Насила заспиват вече следобяд и си е хабене на нерви и напрегната обстановка.
Благодаря за споделеното! Ще докладвам при успех. 😃

# 112
  • Пловдив/София
Подкрепям, че памперс се маха от раз. Две седмици прах като луда, после още 2 с променлив успех и после някак от раз инцидентите спряха. Но не съм връщала дневен откакто реших, директно гащи. В началото казваше рядко, аз просто го слагах на често на гърне или тоалетна (нали съм ви казвала трика ми- като се заинати, че не иска, му давам избор: Къде искаш да пишкаме- на гърнето или на тоалетната? И ако му се пишка, избира и се кефи). Нощен скоро няма да махнем.

Моят син още не съм го учила да пишка прав, мислех, че е рано...Но доста опикава около гърнето понякога, сложни са мъжете, пръскат Simple Smile) Но могат ли сами да си държат пишата, ако са прави? Искам сам да умее, не знам дали ще се занимават с него в градината, а и да го пипат всякакви хора (баби, дядо, лелки в градината) ми е малко бля. Затова мислех да почакам до 2.5- 3 години.

Ние сме с първи ясленски вирус, но май ще мине леко, уикенда беше страшно- Т, писъци, огромни сополи...Сега още има сополи и покашля, но изглежда по-добре. Мисля 2-3 дни да го задържа вкъщи.

# 113
Пипи не може още сам да се държи, но пък като не искаше седнал нямах избор. Освен това бях вече с големия корем и нямаше как навън да го държа да го изпишквам. Но пък в яслата бързо се справиха Simple Smile
За нощния памперс - мисля и него вече да махам. За последните 2 месеца имаме само 2 напишкани и то сега като се разболя. Взела съм протектор за легло и тези дни мисля да пробваме. Той се събужда и си казва ако му се пишка.

# 114
И ние няма скоро да махаме нощния памперс.Диди пикае прав с баща си ,с мене седнал-ако сме вкъщи де,иначе на вънка само прав.Даже миналия ден го видях да се саблича сам ,отиде в банята,стъпи на релсата,хвана си пишока и почна да пикае ,ама не го беше хванал хубаво,ами някак си отпред и цялата ръка отиде опикана .Друг номер е да сис тиска корема,спира чишкането и пуска пак и иска да пръсна нявсякъде  ooooh!

Ние от 2 седмици сме си вкъщи...утре го водя на доктор-сутрин като стане кашля иска да отхрачва,и от време на време през деня пак се закашля...кога ще се отървем от тия сополи и кашлици не знам,искам вече да си е здравичък...

# 115
Абсолютно същата е и нашата ситуация. Кашля сутрин и от време на време. И то от 2 седмици.Сега даваме аериус. Но ако не се оправи и ние пак на лекар.

# 116
Дребното също покашля спорадично, по два-три пъти на ден. Пуснах го на ясла, защото вече си е здрав. Кашлицата по принцип изчезва окончателно малко по-бавно, а даже и хрема няма. Ще си запиша датата на календара - на седемнадесети октомври михаил нямаше хрема тази зима Simple Smile

За памперсите питам, защото той категорично отказва да седне на гърне или на тоалетна - имаме и детска седалка. И не съм го оставяла без памперс, защото ще трябва да чистя акита после. Но май май трябва да го оставя, току-виж схванал идеята. Поне вечер като се прибере може да обикаля. Някак трябва да изолирам дивана Simple Smile

# 117
  • София
Доживяхме и ние да тръгнем на ясла:) Вчера ги изсипах сутринта и останах да работя от вкъщи,понеже очаквах на 2я час или най късно към 13ч да ме викнат да си ги взема,понеже на обяд заспиват само с мляко... стана 14 и обаждане още нямаше,благополучно си ги прибрах в 17ч,като единият ревна,че не иска да си ходи:) цяла вечер само това ги вълнуваше,а днес от събуждането се втурнаха още по пижами да си обуват обувките Grinning надявам се да продължи така тенденцията Simple Smile

# 118
А дано всичкия рев да е за яслата, а не против! Това си е направо страхотно тръгване, дали не им е по-лесно, защото са двама?

# 119
Dandelionwine ето това се казва бърза адаптация  Party Дано продължават така и да не се разболяват.
Моя калпазанин продължава да си влачи сополите. Вчера ЛЛ каза, че това са типичните градински сополи, които ще му минат май месец Simple Smile А в другата квартална ясла казали на родителите да не си водят децата само при зелени сополи, температура или обрив  #Crazy
А аз с двамата вкъщи изтрещявам и утре го пускам вече... Започнах да му давам черен бъз и шуслерови соли - дано помогнат  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт