Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 127
  • 616
  •   1
Отговори
# 120
Започнах да му давам черен бъз и шуслерови соли - дано помогнат  Praynig

Колко време ще му даваш бъза? Сироп ли е?

Иначе съдейки по нашия опит със сополите, спряха наистина единствено през летните месеци. 

# 121
Имам домашно приготвен бъз - щато гъст сироп. И не знам докога да го давам - хубав въпрос Simple Smile Трябва да питам педи  newsm78

# 122
  • София
Мен от този бъз ме е шубе,откак мъжът на леря ми си направи проблем със сърцето и черния дроб,вземайки го всеки ден почти половин година:( не знам конкретно на н2го ли не е понесло,концентрация ли не е спазил,но не смея да им давам.. педиатърът каза,че е протим имуностимуланти,понеже имало случаи във времето да отключат автоимунно заболяване.. и сега общо взето караме на лимони и чай за профилактика и всекш ден профилактично промивка на носа със стеримар

# 123
  • София
При домашния сироп трябва този който е брал бъза добре да го е направил и да е избирал само много добре узрели плодове, че зелените са си отровни. Аз свърших Биозин кидс и сега се чудя какво и май и аз на бъз, но от аптеката, немския.
Ние сме в нас. Фал старт на новата градина. Неделя направи пристъп. Сутринта се е събудил и почнал да кашля (нищичко му нямаше преди това). Като се прибрах от командировка и го чух как диша и кашля и веднага на лекар. Чуха се хрипове и общо взето ни се повтори, но по-зле от Май месец историята. Биха му орбазон и сме на вентолин и пулмикорт. Утре при пулмолог и ще видим имаме ли асматиче или не. Макар че пак ще кажат че е рано сигурно да се каже. Аз съм наследствения фактор, но пак ако е като мен добре, да не е по-зле. Мисля да го водя в солна стая да правим процедури. Ако продължава така , няма какво, пускам болничен и си го гледам и давам бележки на градината да пазим място за есента. Дано не стане така.

# 124
И нашата педиатърка има такова мнение за имуностимулантите, даже не е предписвала досега. За бъза обаче каза, че може. И аз давам, но не знам докога. То като го смятам, вирусния период си е половината година newsm78

Асти, стискам палци да е по-безобидно и бързо да минава!

# 125
  • Пловдив/София
И аз не давам имуностимуланти, само мед и лимон, смесвам  сок от 1/4 до половин лимон с 1 лъжичка мед 2 пъти на ден и му го давам с лъжица- харесва му. Не знам дали така се прави, но налучквам Simple Smile)

Чудя се какво да правя с яслата утре- по принцип е добре, има само сополи- не постоянно, но като започнат, са много (май като му стане по-хладно). Но в четвъртък жива или мъртва трябва да съм на работа, а за утре се колебая дали да останем още ден вкъщи...като гледам как ще вали не знам с какво ще го занимавам, там май му е по-разнообразно на лошо време (на хубаво време е обратното- там е скука, само карат камиончета и коли на една тераса, макар че на него май му е ок)

Ако сутринта изглежда ок, май ще го пусна...Дано!  

Супер, че имаме парно поне и няма да спи вече на студено горкото дете Simple Smile)

# 126
  • София
Добро утро!
Асти, стискам палци да се оправяте бързо! Dandelionwine, все така да им харесва в яслата и да не боледуват!

Вчера водих Миа за пореден път на ортопед, защото пак куца. Нищо й няма. Рева от доктора все едно ще я коли, едвам я удържах, за да я прегледа. Няма и плоскостъпие, за което имаше съмнение при предното ни посещение. Сега я чакам да се събуди, за да я водя на ясла след известна почивка вкъщи, а аз на фризьор, че вече съм с два пръста бели корени...  #Cussing out

Аз давам само Имунобор по препоръка на личната. Той е на основата на Ехинацея, така че не се притеснявам. Към по-сериозни препрарати не бих посегнала без нейна препоръка. Миналата година свеки беше правила сироп от бъз. Ами той така смърдеше, че големите деца категорично го отказаха, мъж ми пи малко и после го изхвърлих, явно и на него не му допадна.

От личен опит с големите - какво ли не давах през период ясла и градина и все си бяха сополиви и кашлящи, а аз - все в болничен. Сега поне майка ми е пенсионерка и от време на време ще си спестявам болничния, а тогава нямаше кой. Като избутат тази зима може и да изградят имунитет и следващата есен/зима да е по-лесно.  Praynig

# 127
  • Пловдив/София
Уф, оставих го вкъщи и днес. Нещо не ми се вижда оздравял, като че ли най-добре беше в понеделник, спрях му Тонзилотрена и от вчера засили сополи и макар и рядко (основно сутрин)- кашля. Започнах пак Тонзилотрен и инфлуцид. Основно сополите ме притесняват, защото ако не го бърша 30 минути, стават големи и как да го пусна така на ясла, не върви Sad А утре няма как да не отида на работа и съм в чуденка вече- ако няма рязко подобрение, май ще го карам при свеки, ще я помолим да си освободи ангажиментите...

Кажете нещо при бели/прозрачни, но гъсти и провиснали  Laughing сополи (какво описание Simple Smile )? Вече 3-4 дена е с тях, слагам физ.разтвор и Мукоплант и доколкото позволява инхалации с лайка.

Излезе му кътник и може да е допринесъл, ама не върви това обяснение в градината...
А, започнахме истериите по клипчета. Вие пускате ли им и по колко? Аз до скоро почти никак, но май от дъждовните дни отпуснахме края и сега е ужас...тръшка се по 100 пъти на ден. Започнах пазарлъци- ще ти пусна влака (клипчето), ако си изпиеш чая. Работи, ама не е съвсем правилно....

# 128
Пипи аз заради тези сополи взех шуслеровите соли. Много четох и питах. Взех 3 и 8, започнаха да намаляват. После почвам комбинацията за имунитет.

# 129
Добър ви ден!
Пипи нашата госпожица се храни пред компа  ooooh! Докато гледа , отваря уста, спра ли клипа, спира да се храни. Абсолютно ненормално е, знам, но засега друг начин няма  Confused

desimira при кой ортопед я води? Аз водих баткото/и той куца/ и при Алексиев, та вече имам мнение и за него Wink

Асти, не ти е лесно, аз на твое място бих си останала вкъщида го гледам и да си бременея  Peace

Този сиропот бъз разрежда кръвта, мен ме е страх да давам  Embarassed

# 130
  • София
desimira при кой ортопед я води? Аз водих баткото/и той куца/ и при Алексиев, та вече имам мнение и за него Wink
Ирина, при д-р Хайвазов я водих. Доволна съм, близо ми е, приема децата с предимство. Ще водя и единия батко при него, че гледам че изтърква подметките по странен начин, явно нещо при него сме изпуснали с израстването.

Миа умира за "Маша и Мишка"  Laughing Както преди не отразяваше телевизор и компютър, сега е като зомби. Ако оставя Маша ще ни е фон по цял ден. И аз използвам изнудването - "Ако не дадеш да промием носа няма да пусна Маша... " Може да не е правилно, но действа.

Mrs.Petrova, може ли повече инфо за солите - начин на употреба, честота. Чувала съм много за тях, но до момента не съм ползвала.

Днес пак отиде с огромно желание на ясла. Все едно не е имала прекъсване от пет дни. На входа ни посрещна безмълвната сестра с полукаменна физиономия. Почувствах се виновна, че я водя... Но, щом детето я приема, ще я приема и аз, не че имам избор...  Joy

# 131
Деси за солите има много инфо в нета. Идеята - доколкото я разбрах е, че в различни комбинации помагат за различни проблеми. Но като всяка хомеопатия действат с натрупване. Ако има рязко състояние, даваш повече хапченца начесто, и после намаляш. Аз сега давам 3 и 8 за прозрачни сополи, ако са друг вид - други соли.
После мисля да давам 3, 7 и 6 за имунитет. Имам няколко приятелки, които само хомеопатия дават на децата и са много доволни. Аз съм леееко скептична, но пък дано помогнат, че много мразя лекарства и доктори. А Вальо пък - точно обратното - като види лекарства и се побърква, и иск, и до рев стигаме Simple Smile Та солите ги хрупка като бонбонки.

# 132
  • София
Аз от три дни реших са редуциран яко таблета и ТВ, че нещо се почувствах адски виновна и ое затова не говори. Слава богу, когато таблета е скрит не се и сеща за него. ТВ му пускам само за инхалации те и обяд, което пак не е малко де, но няма как да му ги правя доброволно без филмчета. Иначе таблета може с часове да го занимава. Не пуска само клипчета, а и играе ба игри-едно приложение от бейби ТВ и поне са образователни -например картинки и сенките им...да ги сложи по местата или мемори карти ...много добре се справя с тези двете. Бере портокали или пука балони. Други игри са на толкинг Том. Задобрял е яко на тях, но просто реших че е твърде много. Ще го давам когато сме много на зор. Да така трябва повече да се занимаваме заедно, макар че той и с играчките много си играе сам. Имаме два пъзела с по 20 части на дисни и ги редим по 19 пъти на ден всеки. Сам не може, ни като му дам правилната част си я слага. Др игри са ни количките, един папагал, пак пъзел но от дърво големи парчета-сам го реди вече. Стикитата да лепим и махаме и с тенджери и подобни.

# 133
Вальо на таблета само гледа снимки и оцветява картинки - това е последния хит, много му харесва. Но само вечер с баща си и за 10-15 мин., после го крием. Телефони не давам, а ТВ когато яде, защото иначе НЕ яде. Гледа Маша и влака Томас Simple Smile

# 134
Асти, според мен отглеждаш един малък инженерен гений - да винчи ряпа да яде Simple Smile какви пъзели, дребното наскоро установи как да да пъхне кръглата форма в сортера - но още не е докарал да я извади от там Joy нещо здраво си се паникьосала, а преди беше една от най-смелите мами в групата.

Пък дребния вчера викаше бебе, бебе - което след известно разконспириране установихме, че значи, че иска да го хранят като бебе Joy защото у бях връчила лъжицата и му беше писнало да се бори.
Последния хит сред клипчетата са "маууу", тоест гарфийлд, влакчетата chuggington и тия шантави същества oddbods, които според мен са направени да развличат родителите, но и той им се кефи.

Общи условия

Активация на акаунт