Удар в тила на главата?

• 3 095
  • 7
  •   1
Отговори
Значи днес пътувам с градския транспорт, но докато пътувам бях близко с гръб до перфоратор от тези старите. По някое време започна да се клатушка рейса и езичето което стърчи на перфоратора ме удари отзад в тила където се пада малкия мозък. Сега ми е някак изморено, заспало и малко неориентирано. Не ме е ударил силно, но там е незащитено място няма череп в тази област, а езичето на перфоратора кофти стърчи. Дали е сериозно според вас и случвало ли ви се е да се ударите в тази област?  Какво да правя, че се филмирах да не стане беля?

# 1
Спокойно, ако ти беше счупен врата, до сега да си умрял.

# 2
Не говоря долу за врата, а за долната част на главата дето е мекичко и може при удар да ти нарани малкия мозък той се пада в тази област.

# 3
Спокойно, черепната кутия защитава Вашия мозък отвсякъде, няма опасност да го 'ударите' инцидентно Simple Smile А в малкия мозък са предимно центрове на незначителни дейности като например дишането, така че вероятно досега да сте разбрал Grinning Имате основание за тревога, ако стане инцидент, тила се удари силно, има загуба на съзнание. Иначе всичко останало се лекува с малко лед и едно уиски  Wink

# 4
  • Варна
Само аз ли имам череп там, където се пада малкия мозък? Нищо мекичко не напипвам там, камо ли мозъка си  Laughing
Абе, не се знае, може на човекът да му липсва част от черепната кутия  Thinking #Crazy

# 5
Ако се притеснявате, запишете си час за преглед при невролог.

# 6
А в малкия мозък са предимно центрове на незначителни дейности като например дишането (...)
Всъщност дишането не се контролира от малкия, а от продълговатия мозък. Малкият мозък отговаря за равновесието, координацията, фината моторика, очните движения, бързопроменливите мускулни съкращения (при говорене и преглъщане) и др. Освен това е доста добре защитен, така че не твое място не бих се притеснявала изобщо.

Замайването спокойно може да е от нещо друго, но ако продължи, иди поне при личния лекар, защото продължителното виене на свят може да има сериозна причина.

# 7
Само аз ли имам череп там, където се пада малкия мозък? Нищо мекичко не напипвам там, камо ли мозъка си  Laughing
Абе, не се знае, може на човекът да му липсва част от черепната кутия  Thinking #Crazy

Мястото се нарича тилен отвор там дето ме удари перфоратора и мисля, че е слабозащитено. Засега усещам лек дискомфорт като налягане в тази област ако усетя влошаване ще отида на неврохирург, а не както някой спомена невролог.

Общи условия

Активация на акаунт