Фавус, краста

• 2 014
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, много съм притеснена и ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори. Днес имах контакт със някакъв вид гъбична инфекция. Ситуацията е такава, че пипнах вид екзема или гъбички, които се бяха разпростряли по врата на момиче. Не забелязах че въобще има нещо докто не усетих, че под пръстите ми е грапаво. Също се и лющеха. След това си измих ръцете , но....Като прочетох какво може да е...сега умирам от страх че съм се заразила ...някой ноже ли да ми каже какво да правя в този случай? Да ходя ли на лекар?
Много благодаря на всеки, които ми даде съвет, защото се побърквам от страх.

# 1
Това са глупави хипохондрични страхове.  Crazy

Грапава и лющеща се кожа може да е алергия, суха кожа, екзема и куп други незаразни неща. Гъбички по врата - надали  Stop
Вероятността да пипнете каквото и да е като пипате човек са минимални, стига да го пипате на нормалните места  Laughing

Нищо ви няма! Гарантирано!

# 2
Разбирам, благодаря за мнението...притесни ме това че беше по двете страни на врата в огромни , наистина огромни участаци . След като прочетох за фавуса пишеше , че се заразава  при пряк контакт с мястото...разБирате ми паниката..

# 3
Имайте предвид, че крастата въобще не се забелязва. Няма видим голям обрив или люспички. Има малки червени сърбящи точици.

И не е никак страшно заболяване - 3 дена без душ и сте готови.

Наясно сте, че може да се заразите, като мерите дрехи в магазин нали? Няма нужда да се шашкате излично. Крастата е по-скоро смехотворно /от гледна точка на това че се чешете и не се къпете/
 заболяване, отколкото сериозно такова.

# 4
От страна на  крастата да, но ме притеснява фавуса. Повярвайте ми изчетох каквото намерих за него и в момемта съм на 90% убедена , че е това. Преди време също четох за него не помня вече защо...явно ми беше станало интересно. Та той се характеризира със напукама тип екзема кожа, зачервена , обезцветена, която се лющи и обхваща врата , ноктите и скалпа. При засягаме на скалпа резултата е трайно оплешивяване.
Умирам от страх и се чудя дали ако отиде на дерматолог сега ще ми каже нещо друго освен "Ела като се появи нещо" ...

# 5
Не се сърди, но при тебе не става дума за кожен проблем. Ти просто имаш фобия от тази болест. По някаква причина основата е посята в миналото и сега с тази случка ескалира. Важно е да не се првърне в мания. Наблюдавай се.

Нищо ти няма! Не си заразена и няма повод за притеснение.

А защо се наложи да пипаш момичето по врата?

# 6
  • Варна
За съжаление вече се е превърнало в мания."изчетох каквото намерих за него и в момемта съм на 90% убедена" -това си е хипохондрия.За каквото и да седнеш да четеш ще си намериш повечето симптоми,не чети  Confused

# 7
Здравейте, аз съм си хипохондрична през повечето време. Не е мания повярвайте ми, просто ужасен страх, че съм пипнала някоя гъбичка. Никога до сега дори не съм се замисляла в тази посока. Но като знам, че гъбичките са силно заразни..как да не се притесня...Затова и потърсих мнение дали е възможно да съм се заразила при контакта и дали мога да направя нещо уж да "предодвратя" появата.

# 8
  • Варна
Съсредоточи си вниманието върху хипохондрията,не върху гъбичките.Първо намери де що има информация за нея,за да се убедиш,че тя ти е проблем.След това спри да четеш каквато и да е медицинска информация.Разбери,че 80% от инфото в нета са глупости,много малко наистина медицинска литература има,за това по-добре да не четеш,защото не знаеш кое е вярно,кое не.Знам,че е много трудно,но е възможно Peace

Общи условия

Активация на акаунт