Отговори
# 270
Мамчета,това с хормоните вие ли си ги пускате или личния?Аз имам много сърцебиене,но не предолагах че може да е от хормон. и какви други изследвания е желателно да си направим,но АГ-тата не казват  newsm78
Фокси,радвам се че всичко е добре,дано няма повече проблеми  bouquet

Моето Аг, въпреки че знае за хормона не ми го пусна към изследванията, а ме прати на ендокринолог. Аз си го пуснах сама, защото знам че е важно.

# 271
  • София
Мамчета,това с хормоните вие ли си ги пускате или личния?Аз имам много сърцебиене,но не предолагах че може да е от хормон. и какви други изследвания е желателно да си направим,но АГ-тата не казват  newsm78
Фокси,радвам се че всичко е добре,дано няма повече проблеми  bouquet

Моето Аг, въпреки че знае за хормона не ми го пусна към изследванията, а ме прати на ендокринолог. Аз си го пуснах сама, защото знам че е важно.

И аз се следя отделно на ендокринолог. ТСХ изследвам всеки месец, в първия триместър ми се наложи и на по-често.

# 272
  • В чуден свят с четири Слънца
Момичета, колко ви тежат бебчетата? В една книга гледам че в 16 седмица трябва да са около 90 грама. А моите кифлички са по 150/160 грама. Нещо голяма разлика ми се вижда. Док каза, че е ок всичко и 90 гр са малко за тези седмици.
Моето бебче в 17 г.с. ми го измериха 187гр. И на мен 90 гр. ми се вижда малко за 16 седмица, поне моето все го мереха почти двойно повече от информацията в книгите и ми казваха, че е ОК. Имам си 6 различни книги за бременността, и там пише за 16 седмица в едната 110гр., в другата 100гр., в третата 80гр. Shocked, като до следващата седмица трябвало да качи още 20гр. Но пък и книгите са ми още от първата бременност преди 12 години, та вероятно вече с напредването на техниката мерят по-точно. Не се притеснявай, всичко е наред, щом докторът го казва Hug

# 273
За допълнителните изследвания- на мен нищо не ми пуска...Вчера например като ми смени магнезия, ми изписа и вагинални глобули, без да знам защо. Ама и аз съм патка, че не питам.
Смятам да си пусна хемоглобин и желязо на своя глава.

Аз май вече приключих с работата и отсега ме хващат лудите, особено като трябва само да лежа на този етап.

# 274
Моето на предишната консултация беше 65 гр.Това на 20 септеври.Ходих вчера на преглед,в сряда и в понеделник също бях(не ми се смейте,аз съм малко луда,а и заради цитонмазката и тъпия котарак така се наложи).Та,всеки път го мерят и казват,че си отговаря на размерите по седмици.Нататък гледам да не се задълбавам.Щом докторите са казали,че са добре-така е.
А и моето уж върви по-едро.😊 с една седмица напред,така поне ни казах на първата ФМ.

# 275
  • Пловдив
И аз се чудя дали да не приключвам с работата,но ми доскучава в къщи,а в офиса ми е добре.Проблема ми идва от пътуването.Като ме разтърси маршрутката за 40 мин. после ме стяга корема и се притеснявам.Явно е от това.От вчера си почивам и ми е толкова лекичко на корема,че започнах да се чудя дали е нормално.Абе луда работа,не спирам да си намирам повод за притеснения.
Днес си видях резултата от БХС и е супер.
За шийката в 14г.с. ми каза,че в 20г.с. ще ми я измерят.Доколкото знам няма ли отклонения не винаги казват колко е.

# 276
Аз смятах да ходя до края на годината, за разнообразие, а и да посъбера малко финанси, че раждане 900лв,количка 900лв...луда работа. Но гъз знае 2 и 200  Mr. Green . Но до работа сменям два автобуса, които са фул и не мога да си представя с корема да тръгна, а и вече с тези контракции е абсурдно.

# 277
Добро утро момичета! С доста закъснение се включвам и аз в новата тема, да ни е честита и благодарности на Синеока за добрата работа. bouquet Та и аз малко да се оплача тези дни бях в шаш и паника оказа е че съм с кръвна група "0-", а ММ е "0+" и така филма се започна ..... сега ми предстои тест за анти тела, но за наше успокоение Док каза, че сериозен проблем на този етап няма да има тъй като съм първа Б. Но ще се следим по зорко. За пола нямаме 100% потвърждение, но спорет док е девойка. Надявам се след 18.10 (тогава ми е ФМ ) да внеса и аз малко цвят в наща тема. По отношение на теглото на бебчо тази седмица ни измериха 213г.(18г.с.+3ден.) Вървим добре и сме мн срамежливи.  Embarassed По отношение на килцата съм +1,5кг.от началото до сега а коремчето е едва забележимо, но пък за сметка на това усетих онзи ден движение беше мн странно за мен, все едно си имам второ сърчице което бие доста по силно. На мен ми беше мн приятно да го почуствам. Пожелавам го на всички мами да го усетят скоро.  Hug А на тези които имат неразположения и  претиснения бъдете силни, смели и бързо оздравявайте bouquet Оле поразписах се доста  Embarassed   Simple Smile

# 278
Да се разпиша и аз Simple Smile Днес ходих на преглед и всичко с бебчо е наред. Полюбопитствах за пола на бебето, и доки след дълго гледане, тъй като бебето много се въртеше и определено не искаше да му се надупи каза момиченце. Не звучеше категоричен и ми каза, докато не мина на феталната морфология да не бързам да се радвам. Grinning Та до тук с хубавите новини... Лошите са, че отново съм болна този път с хрема и болки в гърлото... Уж пия Биозин Мама за имунната, но явно ми е много слаба и всичко ми се лепи. АГ ме прати на уши, нос и гърло, изписаха ми разни лекарства и ще се лекувам. Притесняваме обаче това, че преди малко вдигнах и 37 температура, която взе да ме притеснява повече. Sad Sad
Знаете ли някоя бабина рецепта за справяне с хремата, че много ме мъчи, особено през нощта? Sad
Здравей за хремата в бурканче сипваш 100 мл вода слагаш 1 ч.л. сода за хляб и 1/2 ч.л. сол, вари се в затворен буркан 20 минути на водна баня. Слагаш хладко по един капкомер в ноздра.
Преди капките лека промивка с хладка отвара от лайка.

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 10:13 от IlianaIvanova80

# 279
Прополис-капки от аптеката,в памучно тампонче и в носа.Помага и отпушва,а и за хремата.Но по-упорито да се слага.

# 280
  • Бургас
Здравейте, момичета! Чета си ви редовно, макар и да не пиша.
Някоя мама назад питаше за ФМ при Атанасова в Марковс. Аз имам час за нея за 27.10. Жената на регистратура се изказа много добре за нея /то не че може друго да каже/. С първата си бременност бях при Марков и понеже знам колко добре работи, разчитам на това, че няма да приемат в екипа си някой, който не става, а Атанасова работела при тях от поне 4 години.
И аз съм от пиещите Магнерот. Първо 10 дни 3х2, а сега вече 3х1, като ги пия когато се сетя, но гледам все пак да е минало някакво разумно време.
Моята лекарка настоява да си пия Биозин мама, но аз съм си го спряла от доста време сама, като не й казвам, разбира се.
В 17 г.с съм и вчера аха да видим пол и бебето затвори крачета и заспа:)
Относно усещанията, от известно време и аз различавам едно балонче/мехурче, което се движи.

# 281
Кати,и аз като теб се чудех.Добре ми беше сред хората в офиса.И си казах айде още малко.Ама поради споменатите от теб причини бьрзо-бързо се отказах.Работата не ми тежи много.Пътуването ми идва в повече-почти час +ходенето и метрото.Ако не мога да седна-абсурд,става ми лошо от тъпканицата и миризмите,уморявам се.Онзи ден така се задъхвах,вървях едва-едва до работа,изпотих се,вятър духа,студ,лудница.И си взех решение да не ходя повече.Както съм и с болки тук там,идва ми в повече..Малко да се натоваря-заболява ме.Легна,добре ми е.Вкъщи ми е много добре.😊

# 282
  • Пловдив
И на мен ми е добре.Имам 2 приятелки с бебчета в квартала и добре,че са те.Сутрин домакинствам,после по парковете Simple Smile .Сега отивам да нагушкам бебока на едната,но с тези бебчета времето минава неусетно.

# 283
Аз пък съм станала много дребнава и заядлива. Работата ми е такава, че изисква максимална концентрация, а са започнали да ме дразнят много малки неща. И моите планове са до края на годината да работя, така или иначе след 20 януари излизам в 45 дневен. Но на моменти си мисля, че може и по-скоро да е.
Иначе аз съм шофьор и нямам проблем с пътуването. Също така самата ми работа е 5-6 часа на ден. Въпреки това много се изморявам.

# 284
Здравейте! И аз редовно ви чета, но рядко пиша - като гледам така аз съм наддала най-много от всички +7кг . В деветия месец със сигурност ще се търкалям  Laughing Имам следното питане: от вчера съм със силна хрема и леки болки в гърлото - знаете ли дали може да пръскам Тантум Верде?
Аз съм решила да раждам в Токуда-секцио и в понеделник имам среща с доктора, на който съм се спряла  - да се запознаем, че при него 2 месец напред стават записванията...Надявам се той вече да успее да ни каже пола, че до момента един път беше момче - после момиче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт