Отговори
# 135
Marty, за киселини - ябълки и газирана вода ( поне та мен помага)... иначе биоанасид на абока Simple Smile

# 136
  • София
Чудя се как има такива разлики в познаването на пола?  newsm78 На мен в 10+ гс ми казаха съмнение за пол, в 12+ гс на БХС ми казаха 80% вероятност, но то аз му видях стърчалката между краката  Shocked , в 13+ гс имам снимка на дупето, краката и атрибута. Като се има в предвид, че единия път бебето спеше, на другия мърдаше. Явно има значение ехографа и лекаря най-вече. В Надежда нямат затруднение с ранно определяне на пола.  Peace  Не че има голямо значение за мен, аз по скоро се надявам да е спокойно и послушно бебе  Praynig

# 137
  • София
+1 за Гавискон и от мен. Макар че според мен има супер гаден вкус, който дори и ментата не може да скрие. Но   вземам и аз.

Синеока, ник'ви Дегани Laughing далече от тях, не са окей дори и за не-бременни.

На училище за бременни се чудя дали да ходя. Във моята клиника (Вита) тече в момента, но е било с предварително записване и съм изпуснала влака...Иначе вече са безплатни, ще попитам за следващи дати и ако има мами от източни квартали можем да ходим Simple Smile

Момичета, при мен има друга новост- откакто влязох в 5-тия месец имам секреция от гърдите.... В началото беше непределено безцветно прозрачно до бледо жълтеникаво, сега си е плътно и лепне, и си цапа. Прочетох,  форуми и публикации и разбрах, че при някои се случвало, но пък толкова рано...  newsm78
Ще съм благодарна ако някой, на когото му се  е случвало вече подобно нещо сподели!

# 138
Благодаря за съветите  Hug Между другото преди малко изпих една чаша хладко прясно мляко и ми минаха от раз!Не знам дали е съвпадение,но наистина много ме облекчи.Утре съм на преглед най-накрая и много се надявам да видим пола Simple Smile

# 139
Момичета,почнаха ме киселините Confused Аз никога досега не съм имала и даже не знаех какво се усеща.Обаче от два дена ми гори стомаха и все едно ми се връща постоянно храната...много неприятно.Моят мъж ме светна,че имам киселини.Мисля,че в миналата тема имаше няколко отварки за справяне с неприятната ситуация?
Гавискон помага за киселини, може да се пие по време на бременност
и аз пия гавискон

# 140
Ако ме хвонат киселини пия каф.лъжичка сода с 100мл.вода. Действа ми много добре и бързо. Един ден бях пощуряла, от нищо не ми минаваше, реших да пробвам със содата и пророботи.

# 141
  • София
 Miss_Bingley, Магнерич и Магнерот изписват за намаляване на контракциите. С едно от децата ми бяха изписали заради бъбречна криза (от която можело да се появят контракции). Не знам да има болкоуспокояващо действие, те тези контракции обикновено не са болезнени.
WhiteWabbit, при първата ми бременност гърдите ми мокреха сутиена и пижамата, но май-по-късно започна. Възползвай се да си размазваш по грубите места на кожата Simple Smile Хората стотици дават да се доберат до такава козметика.
martyyy, киселините са киселини, а млякото е основа, има как да ги потушава Simple Smile И аз съвсем случайно открих действието му, като имах жестоки киселини. Честно казано лек не открих, но поне опитвах да преживея някак, докато мине това чудо.

Аз още не мога да намеря начин да ходя да си сменя гинеколога, а имам доста въпроси, че все нещо ме наболява от някъде. Преди време пък друг гинеколог ми каза, че сигурно скоро ще ми се обади апендикса и сега много подозрително приемам всяка болка вдясно.

# 142
Цитат
Miss_Bingley, Магнерич и Магнерот изписват за намаляване на контракциите. С едно от децата ми бяха изписали заради бъбречна криза (от която можело да се появят контракции). Не знам да има болкоуспокояващо действие, те тези контракции обикновено не са болезнени.

благодаря ти  bouquet
не знам дали има обезболяващо действие, предписаха ми го заедно с но шпа, 3 по 1 и от двете
обаче откакто го пия,/ а това е от вчера и съм пила 3 хапчета само/, съм нов човек!
Момичета,  още раничко, но вие как и къде мислите да раждате?
Аз ще съм в МД,но нямам представа при кого, с избор или без, секцио или нормално
/клоня към секцио/. И воъбще много ми е трудна цялата тази дилема, многото информация, многото противоречиви мнения, които чета.

# 143
Bingley, защо клониш към секцио, аз оставам с впечатление, че по - голямата част от коментарите са "за" нормално, ако ситуацията го позволява разбира се. Аз също съм "за нормално", но като малка съм имала проблем, който може да наклони везната в другата посока, ама ми се вижда рано още и не съм го коментирала с лекар.

# 144
  • От Луната
Аз се записах при д-р Илиева в окръжна, много съм доволна, видях отделението, ново е, наблизо ни е ... а самата д-р Илиева е чудесна. Сега ми води ЖК, а след време и раждането.
Много искам да раждам при д-р Калчев, но цената ми е непосилна Sad но ще проверя за актуална такава.

# 145
Аз съм секцио... но се чудя къде - или МД или МБАЛ Надежда....

# 146
Аз също не съм го обсъждала с докторите,раничко е.Но съм неориентирана доста.Нямам никакви индикации за секцио,поне засега.
Причините ми са тривиални-страх,притеснение,по-скоро имат психологически характер.Не мога да си представя да раждам нормално,аз съм доста страхлива,психиката ми надали ще издържи нормално раждане-и това го казвам съвсем сериозно и отговорно,познавайки себе си.
Все още мисля,чета,проучвам.
Като дойде времето живот и здраве,ще решавам.
Но имам много съмнения-и за лекари,и за болница и на какво отношение ще попадна.

# 147
Здравейте мами. Взех си резултатите оъ БХС и всичко е в норма, но има едни стойности, които били занижени доколкото разбрах и препоръчват късен БХС, който не смятам да правя. Въпросните стойности са: PAPP-A плацентарен протеин 0.48 и Free-bCG 0.58. Някой има ли представа кое какво е, ще потърся и в гугъл.

Иначе докторът каза, че му се виждало като момиче, макар че пак му даде много зор, защото беше почти с надолу главата бебока.
Изписа ми Биолектра магнезий, защото съм имала контракции, а аз си мислех, че просто си ме придърпва и наболява...

# 148
 Bingley, сестра ми е медицинско лице и е факт, че и двамата юнаци ги роди секцио по нейно желание... И ако не се лъжа изтъкна твоите причини, макар че за нея не е оправдано, имайке предвид работата й... Със сигурност всеки се страхува, но аз последните години минах през различни процедури, които убиха голяма част от страха в мен. (Едно време си спомням като влезнех в болница и ми ставаше лошо, не веднъж съм колабирала..ама живота ни прави силни и превъзмогваме много страхове). Една моя приятелка държеше много да е нормално, за да "усети как се става майка", точно това бяха думите й. Laughing

# 149
Имаш право и ти.Всеки е различен и гледа на нещата според себе си.😊

Общи условия

Активация на акаунт