Отговори
# 150
Foxyyy и на мен на БХС ми излязоха ниски стойности на PAPP-A(0.28).Препоръчаха ми късен БХС,защото ниската стойност на този плацентарен протеин може да се дължи на дефект на невралбата тръба.Съответно на късния БХС ми излезе всичко ОК.Днес съм на преглед и ще разпитам АГ специално за това(и ще ти пиша).Но от инфото,което четох в интернет не е нещо сериозно  Peace

# 151
Първото го родих секцио, не по мое желание. Сега пак ще съм секцио,въпреки че минаха 6 години, с близнаци едва ли ще ме оставят нормално да раждам. Има време.

# 152
Аз предпочитам секцио, защото да изчакаш разкритие за нормално без допълнителни стимуланти ми изглежда невъзможно в България и накрая ако нещо се обърка и пак те режат. Затова съм решила, че ще си спестя разкъсвания, нерви и хемороиди и ще си родя за половин час. Мисля че ще съм много по-спокойна Simple Smile Знам, че възстановяването е по-тежко, но имам страхотен съпруг който е готов на всичко и знам че ще помага много.

# 153
Аз предпочитам секцио, защото да изчакаш разкритие за нормално без допълнителни стимуланти ми изглежда невъзможно в България и накрая ако нещо се обърка и пак те режат. Затова съм решила, че ще си спестя разкъсвания, нерви и хемороиди и ще си родя за половин час. Мисля че ще съм много по-спокойна Simple Smile Знам, че възстановяването е по-тежко, но имам страхотен съпруг който е готов на всичко и знам че ще помага много.

Точно на третия ден след секциото си къпех сама бебето и си вършех домакинската работа. Е, по- бавно разбира се.

# 154
И аз съм се спряла на секцио, то и за възстановяването е много индивидуално има много жени след секцио на 3 ден си движат все едно не са раждали не казвам, че не ги боли но ако не знаеш, че са родили особено както в началото корема си е почти същия не можеш да разбереш и има такива с естествено раждане, където после с месеци не могат да седнат нормално, боли ги и движенията са болезнени и трудни. Според мен е много индивидуално има тежки раждания и при едните и при другите, както има и много по-леки и бързо възстановяващи и при двата вида. В тази връзка вие как сте с болките аз от няколко дни съм много зле адски ме боли кръста, но по притеснено ми е за една болка в дясно точно където е апандисита, появява се всеки ден силна режеща държи ме в някой момент отпуска после пак се появява и съм се притеснила да не е наистина пандисит и да трябва да ме оперират, че на мен не ми е махан. Отделно ми се завърнаха и тази предменструални болки и те болезнени. Вас боли ли ви?

# 155
  • София
Имам болки, които се дължат на нарастването на матката, подобни на менструални са, търпими. Имам болки в долната част на гърба, около опашната кост и таза. Имам явно и някакъв нерв там който си страда в определени моменти, когато се надигам от легнало положение например, първите няколко стъпки ходя като пате...Имам ужасни киселини, изключила съм толкова неща от менюто си и общо взето вечер най-много внимавам какво ям, защото съм като змей, и Гавискона помага за половин час и после вятър ми вее...
Пускам си музика, мисля си какви готини неща ще правим с бебо, и преди да започнем да ги правим как ще се грижа за него и така се успокоявам  Heart Eyes

# 156
Това за раждането е много относително. За мен обаче това да усетиш как се ражда живот е несравнимо. Емоцията от очакването и това детето да избере своя си момент също. При липса на предпоставки за секцио аз не бих се лишила от всичко това. Има тежки раждания, има и по-леки, божа работа. Навремето прецених, че щом всички жени са минали през това, то мога и аз. Имах късмета да родя за 20 мин. Отидох в болницата с 5 см разкритие и никакви болки, нямах разкъсвания, нито хемороиди. На 3тия месец след раждането бях с добре оформена преса Simple Smile И да - болеше, но споменът за първата ни среща винаги ще е ярък в съзнанието ми.

# 157
Здравейте мами. Взех си резултатите оъ БХС и всичко е в норма, но има едни стойности, които били занижени доколкото разбрах и препоръчват късен БХС, който не смятам да правя. Въпросните стойности са: PAPP-A плацентарен протеин 0.48 и Free-bCG 0.58. Някой има ли представа кое какво е, ще потърся и в гугъл.
Здравей, аз имам референтни стойности на моите изследвания. За free-beta hCG - 0.1-190.00
за PAPP-A - 0.004-10.00 . Една буквичка не съвпада. Не знам дали е от значение Simple Smile

# 158
Бих си спестила момента на раждането по естесвен път и то с кеф.😊Ако имаше как и на магия да излезе,без мое участие-най-добре😃
Не знам защо,нещо вътрешно в мен ми подсказва,че не трябва да раждам нормално.Засега такива са ми нагласите.Просто страха и паниката ще ми окажат огромно въздейсвие.Не мисля,че единия вид раждане е по-специален от другия.Мисля,че всеки момент срещата с малкото човече ще е специална,без значение как ще е раждането.И че понякога теябва да изберем най-доброто за себе си,според това доколко смятаме,че ние самите можем да се справим.
За болките вече казах,че откакто пия Магнерот съм видимо по-добре.Дискомфорта в стомаха обаче си е на лице и кръста ме наболява.
Чувствам се трудно подвижна,лежа повече и си почивам.

# 159
ileneli, на някои места референтните стойности се записват както при теб и съвсем не ги разбирам Simple Smile .

# 160
Честно казано и аз клоня към секцио,не ме е страх от болките всеки месец съм търпяла адски болки по време на цикъл,и като казвам адски не се лигавя,док все ми казваше ако можеш да родиш нормално за теб болките ще са нищо работа.Просто винаги са ми казвали че съм доста дребна и едва ли таза ми ще се разшири достатъчно,освен това ми споменаха ,че май ще ми е ниска плацентата,на моя приятелка изобщо не се вдигна,скоро ще ражда секцио,пък и ако ще се стига до момент да ме режат в последния момент,по добре да съм го решила предварително. Сега по важното бях на късен скрининг заради голямата нухална гънка,още преди да мери док каза че му изглежда много добре.След меренето показа 1 ,а беше 2.4 не знам как може да се смали,но той каза че може,днес излезе и кръвта,Даун 1:1400 и другите неща са добре.Надявам се повече да нямам такива стресиращи ситуации,че от месец живея в страх.Иначе корема си ме боли понякога,като менструални болки док каза ,че са контракции,но
като отида при АГ,която ме следи ще питам за лекарства.За сега съм само на фолиева и като ме заболи гълтам по някое но шпа,от другата седмица започвам витамини мисля ,че бяха Огестан,не знам колко са добри,но ми изписа тях.

# 161
Аз първия път исках естествено, но се наложи секцио заради преекламсия. Сега е много скоро след миомектомията, а там шевовете бяха мнооооооого. Отворих си устата за нормално, но доктора каза не   Naughty в никакъв случай, така че ще е секцио и дори много трябва да се мнимава да не стане спешно!
Водят, че естественото има редица предимства за бебето, но най-важното за мен е да се вземе оптимално решение за мама и бебе.
Тези дни имам много силни контракции, даже ставах посреднощ да пия но-шпа, нищо че бях пила вечерта. Иначе бебчо много силно го устащам как дивее. Laughing

# 162
  • Пловдив
За раждането мога да кажа,че след първото предизвикано нормално исках секцио,но докторите ми отказаха и пак се напънах с предизвикано нормално.А сега ако ще е нормално искам с епидурална.Казват,че ще излезе лесно заради лацерираната шийка.Но заради ниската плацента може да ме срежат.Пък и страха от тези проблеми с пъпната връв.Ох,като го пиша имам чувството,че утре ще раждам и чак ми стана притеснено.

# 163
Аз също ще раздам секцио. При мен  по медицински причини, с операция на очите съм и няма как да се рискува за нормално раждане. Даже и на болница съм се спряла просто защото АГ-то което ме следи работи там и тя ще ме изражда. Тина Киркова, при др.Ковачева.

# 164
Аз все още не искам да си правя планове и нагласи за раждането. Ако мога нормално, без никакви притеснения за бебчето и мен, ще съм ок.
Аз пия от няколко дни магнезий, не съм забелязала да съм много по-добре. Като се поизморя или натоваря, особено следобедните часове, почва да ме предърпва, тежи ми нещо ниско долу. Ей сега даже пих но шпа. Бях на един курс тази вечер и стоях 2 часа седнала, малко се и изнервих и сега се чувствам доста странно. Нищо такова не си спомням от първата бременност и започвам да се притеснявам. Усешам нетипичен дисконфорт и тежест... Не знам какво е контракции, пипам си корема и не мисля, че се стяга newsm78

Общи условия

Активация на акаунт