Отговори
# 120
Ще разгледам снимките,благодаря Simple Smile.Да ви споделя нещо не знам дали е точно от това,но от вчера имам мова страст-горещо мляко с нескуик  Embarassed и вече нямам запек.Не знам може би е моментно ще пиша пак от наблюдения,но не пречи да опитате.Моя каза,че съм се вдетенила с какаото  hahaha

# 121
За запека най-важно е да имате движение. При мен в началото беше нещо ужасно, но включих супата по веднъж на ден, плодовете и готвената храна като задължителни в дневното меню. Газирано изключих, по принцип рядко го пия и наложих контрол върху сладките неща. Разбира се и задължително 2-3 часа движение на ден - дали на работа, дали с разходки ( естествено с почивки, защото при разходка от 30 минути се изморявам).

# 122
Докторите не ти обясняват нищо,ако не питаш,и ти отговарят с две думи.
За ходенето до тоалетна-откакто ям домашна храна,пия течности,супи ям,плодове и зеленчуци е добре.Как започна да ям навънка и само хлебни и тестени неща,пак същото става.
От два дни имам тъпа болка ниско от ляво и сега съм при личната за болничен,а в сряда на преглед.Да вземе да ми кажат защо имам тези постоянни леки,придърпващи болки.Един ден ме боли на едно място,др. ден на друго.Като се движа ми е по-добре,но пък бързо се изморявам.В началото не бях така,сега вместо да ми става по-/леко,ми става по-трудно.😊 и понеже имам и колит не зн вече с каво да си обясня болката в ляво,защото по принцип така ме е боляло при колит и когата съм настинала.

# 123
Аз съм много доволна,че първата ми бременност протече в Испания, където в 7, 8 месец в поликлиниката в което протичаха женските консултации се организираха курсове на които акушерката ни запознаваше с техники на дишане по време на раждане, упражненията на кегел, както и всичко което ми беше от полза след това да кърмя успешно и двете си деца (че даже и заедно за ужас на българските доктори)  Laughing Всичката тази информация никога не съм чувала на няколкото безплатни лекции на които съм попадала в Сф по време на втората си бременност. За мен лично всичко е четене от различни източници и осмисляне на информацията без да се изпада в крайности. Интересно ми е да общувам със всякакви хора, защото всеки има информация която би могла да бъде полезна. Благодаря в този ред на мисли за ценните съвети за бактериалната вагиноза, наистина маслото от чаено дърво е противопоказно.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 14:23 от AnMary

# 124
Здравейте и от мен, записвам се в новата тема  Simple Smile Днес влизам в 18г.с. и вече имам малко коремче, но моята АГ много ми се кара като забележи, че качвам килограми... От началото досега съм качила около 4 килограма най-много, но за нея те са напълно излишни и всеки път отивам притеснена на преглед... но все пак се старая да не консумирам вредни, сладки и тестени неща...
Да ви попитам как се казва страничката ни във Фейс, да се включа и аз там  Simple Smile

# 125
Здравейте момичета,
Аз лично се водя по детето ... с каката не отидох нито веднъж на училище, защото не исках да си изграждам някакви представи,далеч от реалността..
Честно да си кажа - мисля, че се справих... от първия ден я сложих да спи сама в стая - напълно се изключва от лекторите, кърмих в строгоопределен режим - сега казват Кърмете на поискване - аз съм против, носете в слинг - не мога дори да си представя, цял ден да имам залепено бебе за мен.. Никога не съм преспивала на ръце - дори Нз как се прави...захраних на 5месеца - на 7 отбих. Детето ми е изключително спокойно, самостоятелно и любвеобилно... Спи по цяла нощ от втория месец, храни се добре и е щастлива... така, че на училище не ходя.. защото сигурно ще се изпокараме с лекторите.. Simple Smile...

# 126
  • София
"Аз се водя по детето", е много хубава, но вече нищо незначеща фраза. Защото всеки я ползва на места, на които прецени, не непременно в смисъла, който носи Simple Smile
 Буквално следва да значи, че майката държи бебето близо до себе си, наблюдава и усеща какво се случва с него, за да отговаря на сигналите, които то подава (някои от тях абсолютно незабележими за околните, но инстинктивно разпознати от майката, поради спецификата на хормоналното взаимодействие между двамата).Това логически не се връзва със спане на новородено в отделна стая и хранене в строг режим. Първото пречи на "разговора" между майката и бебето, а при второто обикновено бебетата подават сигнал, че не им е съвсем ОК, въпрос на преценка е да се съобрази ли родителя с него или не.

Не коментирам правилността на действията, а единствено смисъла на фразите.

# 127
За мен "водя се по детето" означава, че трябва да познаваш детето си и неговите нужди без да се водиш по наложени методологии. Предимно да познаваш нуждите му, разбира се всяко дете е различно и се процедира според ситуацията. Simple Smile

# 128
Аз с каката преживях ад. Спане максимум 20 минути и то носена на ръце и денем и нощем. Рев, рев и пак рев. Не даваше баща и да я гушка, къпех се, хранех се и ходех до тоалетна за броени минути. Всичко правех кърмене на поискване, носене, пеене, накрая и книги и четях посред нощ само и само мир да има. Захраних я късно и по схема, не че искаше нещо различно от мляко да яде, нито домашно пюре, нито купено пюре или каша, пет кухни сменихме. Имаше херния, от нея било-оперираха я успешно. Но рева не спря. Полудявах вярвайте ми. На година и нещо отидохме на детски психолог и аз и баща и тя, тримцата. Психоложката каза прекрасно, будно и жизнено момиченце, нищо му няма. Как обаче аз не полудях не знам.( И в момента слушам как съседчето се дере, а горката му майка около час пее ли пее горката. )С две думи никак не се справих. Но навърши две години и от раз спря. Не знам какво и как се случи. Сега е много послушна, мила и възпитана,но още е чувствителна и лесно се разплаква. И сега като и разказвам каква ревла е била, тя пита ако бебето така плаче как ще издържи. А аз смея, но дано да сме послушни Praynig baby_neutral

# 129
Светле, направо си представих картината, която разказваш. Аз много се страхувам от плач, пък и каквато съм си чувствителна ревла от сега предупредих ММ, че най - вероятно ще рева и аз с бебо, ама не силно като него  Mr. GreenHeart Eyes

# 130
Здравейте, лейдита!
Отдавна не съм влизала тук, повече във фейса надничам. Хубава темичка отново, мерси!

За училищата за бременни - ходила съм на две. Аз Ти То (платено, към 70 лв курс от 6 лекции) и в Училище за бременни Мама при акушерката Елена - правеше го в Лабиринт София. Второто сякаш ми беше по-интересно. Наученото ми бе от полза, но наистина и аз се водех по бебето. Така е много по-леко за майката отколкото да следва график и правила. Сега не възнамерявам да ходя на училища. Освен ако не ме налегне скуката през зимата и ако в Лабиринт Елена все още провежда лекции, колкото да опресня някои теорийки, който биха ми изплували в съзнанието в кризисен момент.

Аз отсега си мисля, че ще срещна разлики в гледането на момиче и на момче .А да не ви казвам какъв ужас изпитвам като се сетя за проблема с пишоците - забелване или не, и разни там други  Shocked Ама няма да се стресирам отсега Simple Smile Имам чувството ще бебешкия период сега ще е мнооого дълъг и по-тежък, въпреки че моята беба  беше страшна ревла, то направо бяха бебешки крясъци и писъци, но така до към 6 мес, после беше по-леко. Трудно заспиваше когато я отбих. На 2г.вече беше друго - чисто ново човече.  

За линийката по корема - имам, да, но и с дъщеря ми имах по същото време - намира се между пъпа и триъгълника за момента. Дебелея като за момиче и в задника се закръглих, и акне имам от първите седмици. Все мислих по тези признаци, че е момиче, обаче са подвеждащи. Има един тест с урина и сода - върху две три лъжички сода в прозрачна пластмасова чашка се излива урина да се понапълни и ако се разпени като бира е момче, ако няма никаква реакция - момиче. Аз пробвах - шупна малко, но имаше реакция, да кажем, че е е било вярно....... Абе на ехограф - най-точно.

Аз превантивно за гъбички и течение пия пробиотик, да чукна на дърво засега нямам. С предишната бременност все ми се появяваха.

За бременна фотосесия, а изобщо за всякаква бих препоръчала  www.fotodls.com - Ивелина Чолакова

На отворени врати съм била само в МД София - хубаво родилно, но нагоре по етажите беше отврат и не родих там, а във Втора Мбал, но понеже майка ми беше акушерка там тогава. Хубаво и малко отделение, доволна съм. Сега не знам къде да се насоча. Имам добър и надежден лекар в МД, но престоя не знам как ще ми понесе. Другата опция ми е Щерев.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 16:19 от Бамбукита

# 131
Момичета,почнаха ме киселините Confused Аз никога досега не съм имала и даже не знаех какво се усеща.Обаче от два дена ми гори стомаха и все едно ми се връща постоянно храната...много неприятно.Моят мъж ме светна,че имам киселини.Мисля,че в миналата тема имаше няколко отварки за справяне с неприятната ситуация?

# 132
Днес бях на лекар и при предписа Магнерич. Вие пиете ли го и реално за какво освен за болки се изписва?
Бебче е добре, чухме сърчицето, и док.каза,че е всичко си има, пак гледа, мери и каза,че всичко е ок.
Обясни ми, че много бременни имат такива болки като моите, особено когато им е първо дете.
Посъвтваха ме с личната да си лежа, да си почивам, книжки, леки разходки.
Питах за пол-не ме огря, каза, че е още много малко, но така или иначе след две седмици съм на втора ФМ и вече дано ми кажат. В 17 г.с. съм, все си мисля, че може и да се види. Според мен може и да се видяло, но не е искала да каже, защото не е била сигурна.  Simple Smile

# 133
Момичета,почнаха ме киселините Confused Аз никога досега не съм имала и даже не знаех какво се усеща.Обаче от два дена ми гори стомаха и все едно ми се връща постоянно храната...много неприятно.Моят мъж ме светна,че имам киселини.Мисля,че в миналата тема имаше няколко отварки за справяне с неприятната ситуация?
Гавискон помага за киселини, може да се пие по време на бременност

# 134
  • От Луната
+1 за Гавискон, гастроентерелога ми го изписа, вместо деган. Него категорично ми го забраниха  Confused

Общи условия

Активация на акаунт