хипогликемия след прием на Л-тироксин

• 854
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
Тези от вас, които приемат Л-тироксин, получавали ли сте хипогликемия след прием на таблетката. Аз получавам, понякога, не винаги, много остра хипогликемия, която ми пречи да си пия спокойно таблетката.

# 1
  • София
Пия го от години, но никакъв ефект не съм забелязала да има върху инсулина. С апаратче ли го мери?

# 2
Да, с гликомер

# 3
  • София
Консултирай се с ендокринолога, който го е изписал, но според мен не би трябвало да е от тироксина.

# 4
Това лекарство има много странични ефекти.При мен освен хипогликемията,беше постоянна умора и напълняване.Освен това знам,че не е препоръчително да се взема лятото.Съвтвайте се с лекар да го намали или по възможност подмени.

# 5
Умора и напълняване от Т4??

# 6
# 7
Това лекарство има много странични ефекти.При мен освен хипогликемията,беше постоянна умора и напълняване.Освен това знам,че не е препоръчително да се взема лятото.Съвтвайте се с лекар да го намали или по възможност подмени.
Еее това е много крайно...лятото не било препоръчително да се взема . Това е хормон,който много хора пият ежедневно до живот....зиме...лято...но не съм чувала да има връзка с Хипогликемия

# 8
А по каква причина да не е препоръчително да се взема лятото този хормон? И с какво друго да се замени, като то е заместване на хормон от който иначе няма достатъчно в тялото, не е да те боли главата и да вземеш аналгин вместо нурофен примерно...
Че се променят при доста хора нуждите между лято и зима - променят се, но става дума за колко, а не дали да се взема или не.

# 9
Аз споделям личния си опит.Лекарите ще преценят какво кога и как.

# 10
Добре де, все има някаква причина да твърдите че не било препоръчително да се взема лятото... любопитно ми стана да я науча. А иначе си е ясно че хормон се предписва и дозира от лекар, не от писане във форума.

# 11
И на мен точно това твърдение ми стана интересно...защо не е препоръчително през лятото

# 12
  • София
През лятото се намалява дозата, защото производството на хормон от жлезата се увеличава. Не съм лекар, за да обясня защо, но пия тироксин дълги години вече и винаги ми намаляват дозата. Не я спират.

# 13
Нужната доза варира, така е. Но това няма нищо общо с "не трябва да се взема през лятото".

# 14
И аз знам, че при горещо време се дозира наново дозата на Л-тирокса. Лятото се вземаше малко по-малко.
Същото е и с лекарствата за кръвно.

За първи път обаче чувам за хипогликемия от лекарството. Мисля си, че по-скоро хормоналния ви дисбаланс се задълбочава и по-скоро развивате ИР на фона на другото заболяване. Доста често неправилно овладяната железа създава още хормонални проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт