Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 258
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
До 13 г.с. да се чака за кюретаж? Май наистина не са те разбрали.
Ти нали щеше да ходиш пак при д-р Хасан? Говори с него, ако се стигне до там да правиш кюретаж.

# 151
Мисля, че не са те разбрали - говорели са за ЖК, че е рано. Това да чакаш организмът да изхвърли сам яйцето, може да е много опасно. Но пък в 6 седмица е малко рано да се каже. При мен в 6 точно се усъмниха за кухо яйце, изчакаха ме до 8, но ме предупредиха да тичам при най-малката болка или кървене. И ме викаха често да ме проверяват. Вече в 8 казаха, че е бепредметно да чакаме и ме кюретираха. В Шейново беше това.
Дано са се заблудили и всичко е наред при теб! Има надежда още!  Hug

Не, не. Казаха ми, че сега нямало да се види нищо...
Аз зацапвания нямам. Болят ме и ме сърбят гърдите и отвреме навреме спазми, за които ми казаха да пия но-шпа.

# 152
и аз мисля, че до 8г.с ще се разбере на къде клонят нещата. На мен за първи преглед след положителен тест ми казаха да отида направо в 8г.с, защото тогава се вижда най - добре дали всичко е наред , чрез при установяване на сърдечна дейност. (нямам опит с кухо яйце) . Пожелавам ти след две седмици да те зарадва силно тупкащо сърчице Simple Smile

# 153
До 13 г.с. да се чака за кюретаж? Май наистина не са те разбрали.
Ти нали щеше да ходиш пак при д-р Хасан? Говори с него, ако се стигне до там да правиш кюретаж.

Хасан иска да ходя в Сряда, само че аз ще отида в Петък във Фемина да се възползвам от апаратурата, защото тогава влизам в 7 г.с.и другата седмица ще отида при него.

Не подлагам под съмнение познанията му, но на ехографа всичко се виждаше толкова бледо и размазано, че реших да отида във Фемина на ехограф.

На УЗ яот Майчин дом се вижда нещо в сакчето, което, допускам, е жълтъчното мехурче. На следващия ден при Хасан нищо не се видя..

# 154
Елинка, доколкото съм чувала от приятелки във Фемина имат добра апаратура. Ще изчакаш още пет дни, друго не ти остава. Hug Въоръжи се с търпение.

# 155
Елинка, доколкото съм чувала от приятелки във Фемина имат добра апаратура. Ще изчакаш още пет дни, друго не ти остава. Hug Въоръжи се с търпение.

Така е. За УЗ до Петък, но утре ще пусна прогестерон за изследване и ако е със стойност под 25, Хасан каза да се подготвя психически, че не е станало..
Така че, още утре ще имам някаква видимост за нещата..

# 156
Здравейте момичета, наскоро разбрах, че съм бременна по мой изчисления в 4г.с., мисля да изчакам още седмица преди да отида на преглед, но въпроса е там, че наскоро преди няма и месец си взех направление от лекарката ми за гинеколог, а сега пак трябва да отида при нея и да и кажа да ми даде това въпросно направление с което да мога да се заведа при съответния специалист за проследяване на бременност и се опасявам, че няма да ми го издаде. Посъветвайте ме какво е най-добре да направя.  Rolling Eyes

# 157
  • ту тук, ту там
За проследяване на бременност няма как да ти откаже направление, но е ужасно рано за това - ще ти потрябва около 12 г.с.
За установяване на бременност не знам дали може да ти даде, но винаги можеш да отидеш на платен прием, за да видиш дали всичко е наред.  Peace

# 158
  • Бургас
Здравейте момичета, наскоро разбрах, че съм бременна по мой изчисления в 4г.с., мисля да изчакам още седмица преди да отида на преглед, но въпроса е там, че наскоро преди няма и месец си взех направление от лекарката ми за гинеколог, а сега пак трябва да отида при нея и да и кажа да ми даде това въпросно направление с което да мога да се заведа при съответния специалист за проследяване на бременност и се опасявам, че няма да ми го издаде. Посъветвайте ме какво е най-добре да направя.  Rolling Eyes
Най-добре отиди в 6-7 седмица, в пета е рано. За ЖК ти е още много рано.

# 159
Благодаря, момичета  Heart Eyes

# 160
Раничко е,не се разкарвай.Аз отидох в 4 и се видя само точка.В 6 плоден сак и мехурче,а в 8-ма ембрион.

# 161
Здравейте, мили. bouquet
Аз искам да попитам, някоя бъдеща мама от вас, има ли/ имала ли е проблем с очите?
Аз съм по принцип с висок диоптър -5,50 и на двете. Напоследък на моменти ми се замъглява/ особено лявото:, усещам че виждам по- слабо. Притеснявам се.
Бях на лекар, каза че съм покачила диоптъра и също така влошен астигматизъм. Ще потърся второ мнение за всеки случай.
Разбрах, че може да е от бременноста.
Искам да ви питам дали сте усетили влошено зрение?

# 162
Не не съм усетила, аз имам само астигматизъм, и няма и 1 диоптер.

# 163
Здравейте, момичета.

Току-що си получих резултатът от прогестерона и по думите на лекаря "ако е над 25 е много хубав знак" - е, моят е 29,24 в 6 г.с., което спред чичко Гугъл е нормална стойност при нормална бременност (надявам се да е така).

Чувствам се малко обнадеждена и отивам в МЦ Фемина  в Четвъртък при доц. Карагьозова и ви моля да ми стискате палци  Praynig Praynig Praynig

# 164
чудесно, добри новини, дай Боже всичко да е наред.
Доц.Карагьозава е много приятна, ще видиш,ако вече не си била при нея.

Общи условия

Активация на акаунт