Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 250
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=944606 По-добре пиши тук.  Peace

# 136
Благодаряяяя 💋

# 137
Благодаря  bouquet

# 138
Здравейте мамита, имам един въпрос.
В 23 седмица съм, от 2 дни от време на време имам болки ниско в областта на яйчниците. Понякога ме прерязва в ляво само като си напрегна тялото, а днес понякога като вървя. Случвало ли ви се е и нормално ли е според вас?

# 139
Здравейте, от вчера съм с хрема и болки в гърлото. Смуча прополки, но не става по-добре от тях, направих си гаргара със сода, като сложих повечко сода. По време на гаргарата малко количество се влиза през устата и стомаха, содата вреди ли на бебчето, 17г.с. съм? А за носа от другата тема писаха 100мл вода да се ври със сода и сол и на хладно да се слага по капка на ноздра. Вие какво ползвате и как се лекувате? Много ми е упорита хремата  Sad

# 140
Прибвай с капки прополис.На тамоонче в носа.Ефикасно е.Свекито така и лекува хрема и запушен нос.Попитай в аптеката дали може все пак да се ползва.Хремата явно е чесро срещана при бременни жени.Приятелка е постоянно с хрема Другият симптом е запушен нос,аз имам отвреме-навреме.Можеш да попиташ и личния си лекар,за нещо хомеопатично.Сещам се за разтвор от вода с лайка.

# 141
Здравейте, аз съм съвсем в началото на бременността и бих искала да попитам за някои добри кремове, с които да започна да се мажа за да избегна стрийте Simple Smile благодаря

# 142
Аз имах подарени кремове на Мустела и Себамед, мазах се с тях, но не мога да кажа дали са добри. На корема и гърдите нямам нито една, но бедрата в горната част дадоха поражения, макар и дребни.  Crazy

# 143
Аз започнах с Матернеа, като го свърших минах на Палмърс. Засега нямам стрии, началото на 8 месец съм. Матернеа е почти без миризма, а Палмърс мирише на какао и е с тежичка миризма.  Peace
Mistery_ girl, аз си капя физиологичен разтвор, т.е малко сол във водичка. Те са малки шишенца по 5мг за 0.50лв. брой. Доки ми разреши и Виброцил, НО съм вече в 8 месец, за началото не знам дали може  newsm78

# 144
Аз се мажа само с бебешко олио след баня  Crazy

# 145
Благодаря ви много за отговорите, на няколко места четох добри отзиви и за Икаров. Ще пробвам с някое от всички и след време ще кажа Simple Smile

# 146
Момичета, знаете ли кога организма на жената изхвйрля сам кухото яйце ?
Знам, че има случаи, в които се запазват чак до 9 г.с., но това са някакви по редки случаи...

# 147
  • ту тук, ту там
А кой доктор чака при доказано кухо яйце организмът да го изхвърли сам?!
Ако до 8 г.с. не се появи сърдечна дейност, се прави кюртаж.

# 148
А кой доктор чака при доказано кухо яйце организмът да го изхвърли сам?!
Ако до 8 г.с. не се появи сърдечна дейност, се прави кюртаж.

Питам защото се опитах да си запиша час в Тина Киркова и ви казаха, че нааай-рано в 8-9 биха ме прегледали, защото сега, 6та, бшло много рано, а пък ако била несполучлива бременност организмът сам щял да я изхвърли.
В 13 седмица било най-добре да се прегледа.

# 149
  • ту тук, ту там
Мисля, че не са те разбрали - говорели са за ЖК, че е рано. Това да чакаш организмът да изхвърли сам яйцето, може да е много опасно. Но пък в 6 седмица е малко рано да се каже. При мен в 6 точно се усъмниха за кухо яйце, изчакаха ме до 8, но ме предупредиха да тичам при най-малката болка или кървене. И ме викаха често да ме проверяват. Вече в 8 казаха, че е бепредметно да чакаме и ме кюретираха. В Шейново беше това.
Дано са се заблудили и всичко е наред при теб! Има надежда още!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт