Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 69 511
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Аз точно приключвам със Зината.При мен беше нещо като бронхит,много тежка кашлица и температура.На мен АГ ми каза да си взема от Гинезол,някакъв крем за гъбички за еднократно слагане.Още не съм си го купила и се чудя да си взимам ли или да чакам да видя дали ще се появят?Вие как мислите?Първо ме е страх за самото слагане на него и второ си мисля,че ако не са  се появили не трябва да слагам  newsm78 Сега пък и друго ме тревожи.Нормално ли е не всеки ден да не усещам бебо?В 21 седмица съм.Преди ден го усещах доста често,а сега някак не и много се притеснявам  Sad
Аз с първата бременност усещах много рядко моя син  Peace Дали за цялата бременност съм го усетила 50 пъти, а имаше покрай мен майки, които казваха, че не им спират да мърдат. Но аз съм пълна и коремната ми стена е дебела и трудно се виждаше и на ехограф  Peace

# 631
  • София
И аз бях по -пълна, но последните месеци много я усещах. За 20-23 г.с не съм много сигурна как трябва да е,но като напреднете и ако не усещате бебето ден,два е добре да отидете на тонове.

# 632
От всичкото четене на тази тема за усещането на бебето, съм стигнала до извода, че е наистина индивидуално. Аз я усещам беба от 19 седмица някъде, НО съм с мнооого тънка коремна стена, всъщност корем не съм имала през живота си, а пък сланинки там, хич! И сега последните месеци, дори има моменти, в които като се размърда, си мисля, че ще излезе отнякъде през корема и започвам да и викам " не толкова силно" и си държа с две ръце корема. На моменти е страшничко, но пък съм благодарна, че я усещам. Мен пък ме дразнят всички нетактични хора, които ми обясняват, че коремът ми е малък за 9 месец! Доки казва, че малък корем лесно ще сваля и нямам нужда от голям. За сега съм +10, дано финиширам най-много с още 1-2 кг  Crazy

# 633
Такива селски и некомпетентни подмятания най-мразя.
На мен в началото на 4-я м. една от лелите ми ме пита "абе много ти е голям корема, да не би да са две? че в нашата рода има доста близнаци Joyвикам, не-едно е  
Онзи ден една лаборантка ме пита къде съм го скрала това бебе?  ooooh!
Сега вече корема ми е прилично голям, и никой нищо не ме пита  Grinning
също съм 10 +, и знам, че големината на корема не е показателен,че бебто е малко, или голямо, както и това което ядеш Simple Smile
Усещам бебето от 18 седмица-къркорене, понякога силни побутвания, пърхания, всеки път различно и предимно вечерта.

# 634
  • Бургас
А на мен ми обясняват колко ми е голям корема, все едно съм в 9 месец  Laughing
Диването започнах да го усещам в 16 та седмица. В 19 та вече си ме риташе, даже виждах как корема ми леко се наддига, когато се раздвижи повече или ме ритне.

# 635
И аз започнах около 16та първо каркорене.Сега направо са си ритници  Laughing
Обаче тя си има график май понякога  Grinning Вечер е по - активна , но ето примерно днес е изключение от 10ч. си ритка  Crazy

# 636
Момичета,
като коментирате гъби, да питам за други - по ноктите на краката. Все ми се струва, че това леко побеляване на нокътя на пръста е точно това. Преди съм имала, слагах си ламизил, но явно не са се махнали и сега пак. Някои имал ли е подобни екстри и с какво третирате? newsm78

# 637
Здравейте,

Забелязах че около зърната ми излизат лишеи ( принципно съм с атопичен дерматит, който се възпалява от определени храни и от студено време и се мажа с разни Кортикостероиди, сега забелязвам,че по ръцете отново ми излизат  и се мажа, доктора каза че щом е външно няма проблем newsm78 ooooh! ooooh!)  Но незнам дали да се мажа около зърната, то е доста силен крем и нещо ме притеснява. Мажа си едно леко лосионче на Биодерма цялото тяло и мисля да си намажа и зърната, защото снощи супер много ме сърбя и явно в просъница не съм се усетила, но сутринта забелязах че  съм си  направила чак  като протъркано и синини, неприятно е, имате ли някакви идеи дали е от бремеността това около зърната или просто този атопичен дерматит е решил да се прояви тоооочно там?
 newsm78 Confused Rolling Eyes

# 638
Аз също от много време имах проблеми с някаква алергична екзема, която беше по двете гърди, под зърната и вечер ме сърбеше ужасно. Първо, преди Б, се мажех с паста с кортикостериоди, облекчаваше за малко и после пак. Сега, като питах АГ-то, каза,че може с всички пасти, които нямат кортикостероиди и същото-че като е локално няма страшно за бебето. Аз си взех пак на Биодерма някакво кремче за атопична кожа и само след едно мазане - магия. След няколко нанасяния - няма и помен Simple Smile

# 639
Здравейте. От снощи вечерта усетих, че ми е излязъл хемороид. Не е болезнен, няма и кръв. Пробвах с кубче лед, което задържам за няколко секунди. Мисля, че няма да е достатъчно. Четох за миене със смрадлика и се чудих дали да опитам. Вие изпробвали ли сте някакви други успешни методи. На лекар съм чак понеделник и ми се иска да взема мерки още от сега.

# 640
Здравейте. От снощи вечерта усетих, че ми е излязъл хемороид. Не е болезнен, няма и кръв. Пробвах с кубче лед, което задържам за няколко секунди. Мисля, че няма да е достатъчно. Четох за миене със смрадлика и се чудих дали да опитам. Вие изпробвали ли сте някакви други успешни методи. На лекар съм чак понеделник и ми се иска да взема мерки още от сега.
Вазелин с невен на Кройтерхов, много помага  Wink

# 641
Здравейте бременелки.  bouquet Искам да ви попитам,има ли момичета с повишен риск от прееклампсия в трети триместър?Доктора от ФМ ми каза,че съм с повишен риск заради-Дясна мат. артерия: ПОВИШЕНА РЕЗИСТЕНТНОСТ
Лява мат. артерия: ПОВИШЕНА РЕЗИСТЕНТНОСТ .

# 642
Baby, на мен на първата ФМ в 13 седмица, доки каза, че заради резултатите от БХС може да имам недостатъчност на плацентата в трети триместър и от 13 до 34 седмица бях на Аспирин протект! Слава богу досега (38 седмица) артериите са ок, дори тази седмица пак ми ги гледаха с доплер.

# 643
  • София
Мис, само ние с теб ли сме така Laughing
На мен дрехите ми теснеят, едното ми яке очаквам да се спука още малко по ципа. А така не ми се взимат дрехи, които знам, че после ще ги хвърля. Искам да си взема яке, а не мога да преценя колко широко трябва да е за да ми върши работа до  девети месец, живот и здраве.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 17:19 от mia1

# 644
Мис, само ние с теб ли сме така Laughing
На мен дрехите ми теснеят, едното ми яке очаквам да се спука още малко по ципа. А така не ми се взимат дрехи, които знам, че после ще ги хвърля.
По същия начин съм и аз.😃Не сте сами.Нищо не ми стои и затова не купувам.Не виждам и смисъл.Якето едното ми е тясно.Палтото ще видим като му дойде времето,но аз него взех малко по-широчко мин.година,та има някакъв шанс да ми става.

Общи условия

Активация на акаунт