Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 69 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Някой приемал ли е Зинат 250 mg? Предписаха ми го за пет дневно лечение заради открита бактерия в урината. Притеснява ме това, че не се знае какво е причинило инфекцията, а ми изписаха антибиотик. Пратиха ме на ехограф за бъбреците и всичко си е наред. Оказа се, че левкуцитите са ми завишени още от месец септември, резултатите ми в картона го показват, а лекарката ми не е обърнала внимание и не е предприела лечение още тогава. Според вас да  започвам ли лекарствата или да търся второ мнение?

# 616
И аз пих за бактерия в урината,антибиотик и свещички слагам,зящото после излизат гъбички.Не ми обясниха на какво се дължи инфекцията,но стерилната уримма я показва и трябва да др лекува.Приех на доверие,щом е казал док.ще го пия.Вече го изпих и сега пак ще пускам изследяания.Никой не ме е пращал сщза бъбреците на ехограф,а може би е трябвало.
Много бремменни пият АБ,според мен не се притеснявай излишно,а си го пий щом ти е казано.

# 617
Сега съм в началото на бремеността 6г.с. + 3д. освен остро обоняние и засилен апетит към кисело, чувствителни гърди, които се успокояват от време на време, никакви други симптоми нямам
Четейки различни мнения тук и в други форуми, започвам да се чудя при мен дали нещата са нормални, може би  Grinning
Но мен лично лимоните ми действат много тонизиращо и освежаващо  Peace
точно това и аз питах нормално ли е защото и аз се чувствам ок но може би е твърде рано.в 5 г.с съм.

# 618
Благодаря ти Miss_Bingley, както винаги се отзоваваш веднага. Съветите ти са ми много полезни Simple Smile Аз също смятам да се доверя и да започна антибиотика. Въпреки, че се издразних как може гинеколожката да не е реагирала на повишените стоиности на левкоцитите още преди два месеца. Тогава резултатите от изследванията ми отидоха направо при нея и не съм си и помисляла да искам да ги видя щом тя ги е погледнала се чувствах сигурна. Дано само да не взема да развия гъбички след този антибиотик. Преди година лекувах и се разминах много лесно само със седмица лечение. Сега дали мога да взема нещо заради възможност от поява на гъбична инфекция на моя глава или да не рискувам.

# 619
има ли някакъв малък шанс да се види сак с размери 1,5 при кръвен тест 96,5 на дата 16.09  а на 20 бях на преглед ,лекаря засне плоден сак 1,5 мм ...,.възможно ли е изобщо?

# 620
Моля😊Старая се ако мога да съм полезна,защото знам по себе си как се притеснявам,а др.като някой ти отговори-то не че сме лекари,ама като знаеш,че и др са като теб и се успокояваш.😊 А и слрдя редивно темите,и отговарям като мога и съм минала през това.И аз се притеснявах за АБ ама като с казали-ще се пие.Те преценяват-ние изпълняваме.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 18:20 от Miss_Bingley

# 621
  • Бургас
Някой приемал ли е Зинат 250 mg? Предписаха ми го за пет дневно лечение заради открита бактерия в урината. Притеснява ме това, че не се знае какво е причинило инфекцията, а ми изписаха антибиотик. Пратиха ме на ехограф за бъбреците и всичко си е наред. Оказа се, че левкуцитите са ми завишени още от месец септември, резултатите ми в картона го показват, а лекарката ми не е обърнала внимание и не е предприела лечение още тогава. Според вас да  започвам ли лекарствата или да търся второ мнение?
Зинат е често изписван при бременност. След като е изолирана бактерия го започвай. Да стоиш с действаща инфекция е по-вредно от това да пиеш антибиотик.

# 622
Благодаря момичета за съветите в лестия месец съм и в момента имам 37,5 това опасно ли е за бебчо мн се тревожа и незнам как да я смъкна иначе си напарих краката със сол и после се намазах с мас и сол
Чувала съм, че компот от малини сваля температура, но не съм го тествала, дано обаче вече си по - добре!

# 623
На мен дирекъно ми изписа и зс гъбичко,защото те почти винаги излизат с лечение с АБ.Яд ме е,защото преди два месеца тъкмо ги излекувах и сега един вид е било напразно и пак си ги докарвам.Ама инфекцията трябва да се лекува,така че е по-добре.

# 624
  • София
На мен дирекъно ми изписа и зс гъбичко,защото те почти винаги излизат с лечение с АБ.Яд ме е,защото преди два месеца тъкмо ги излекувах и сега един вид е било напразно и пак си ги докарвам.Ама инфекцията трябва да се лекува,така че е по-добре.

Нормално е да се появяват гъбички и по няколко пъти по време на бременността.

# 625

Нормално е да се появяват гъбички и по няколко пъти по време на бременността.
Знам,че е.Но аз имах и миналата година и общо взето явно съм предразположена много към тях и ми писна.

# 626
Аз точно приключвам със Зината.При мен беше нещо като бронхит,много тежка кашлица и температура.На мен АГ ми каза да си взема от Гинезол,някакъв крем за гъбички за еднократно слагане.Още не съм си го купила и се чудя да си взимам ли или да чакам да видя дали ще се появят?Вие как мислите?Първо ме е страх за самото слагане на него и второ си мисля,че ако не са  се появили не трябва да слагам  newsm78 Сега пък и друго ме тревожи.Нормално ли е не всеки ден да не усещам бебо?В 21 седмица съм.Преди ден го усещах доста често,а сега някак не и много се притеснявам  Sad

# 627
Аз точно приключвам със Зината.При мен беше нещо като бронхит,много тежка кашлица и температура.На мен АГ ми каза да си взема от Гинезол,някакъв крем за гъбички за еднократно слагане.Още не съм си го купила и се чудя да си взимам ли или да чакам да видя дали ще се появят?Вие как мислите?Първо ме е страх за самото слагане на него и второ си мисля,че ако не са  се появили не трябва да слагам  newsm78 Сега пък и друго ме тревожи.Нормално ли е не всеки ден да не усещам бебо?В 21 седмица съм.Преди ден го усещах доста често,а сега някак не и много се притеснявам  Sad

За взимане на мерки против гъбички по време на антибиотик доколкото съм запозната трябва да е на третия ден от взимането , за да се предпазваме от гъбична инфекция. По добре се чуй с АГ да ти каже дали въоще вече да го слагаш или и звънни , когато се появят как да действаш.
И мен ме гонят тези тревоги аз съм в 23 седмица и наистина има дни в които усещам бебе много силно, но има и такива дни в които е рядко, но на следващия ден отново движенията се възвръщат. Може би си зависи и как е застанало бебето, моето често седи с гръб и надолу с главата. Някоя мама да каже, която е миналата тези седмици и да каже как е било при нея.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 09:53 от Inchelinka

# 628
И аз от два дни съм на Аксеф (той е като Зинат-а). Даже ме е яд, че не ми го дадоха по-рано, а 7 дни се мъчих и вече съм 10-ти ден болна  ooooh!

# 629
Ох,тя АГ ми каза точно така на 3ден да го сложа този крем,ама на мен и без това не ми се щеше да пия АБ, и като чух и това, и си викам-"Ооо,то още нещо?!"То сега вече явно няма смисъл така ли?Аз 3-4 дни се опитвах да се лекувам с чай,лимони,мед и билкови сиропи,но нищо.След това почнах с температурата и нямаше вече какво да направя.
А за бебо много се притеснявам,всякаш вечерта усещах нещо много леко и незначително,но само еднократно,дори и не съм сигурна.И сега само тръпна и се надявам да се поразмърда  Sad Все се надявам,че понеже тези дни бях доста активна и може да не съм усетила,дано е така!

Общи условия

Активация на акаунт