Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 69 546
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Вече в 5,късно е за повръщане.Така поне си мисля.

Нали точно това казвам,че против очакванията, в този период ми беше най-лошо и повръщах най-много. До 3 м си бях супер.  Simple Smile Много са различни всички бременности.  Peace

# 601
Да,де,разбрах.Но помеже всички ми повтарят,че само до 3-4 и после било рай,та все така съм си мислела.

# 602
Принципно, в общия случай, до 3 или 4 месец е притеснение дали ще се задържи бременността, гадене, после 5-6-7 се карат сравнително спокойно и накрая 8 и 9 се засилват киселините ( може и от по-рано), започва бебчето да тежи повече, често имаме задух, болки тук там, отоци, натежаваме и се уморяваме, имаме запушен нос и хей такива и други екстри. Това е общия случай  Crazy

# 603
Вече в 5,късно е за повръщане.Така поне си мисля.

Зависи при всяка жена е различно. Аз съм вече в 6-ти месец и продължвам да имам дни в повръщане, понякога до 10 пъти на ден. В началото вместо да качвах килограми свалях , а за сега съм качила само 3 килограма и го отчитам на дните в които дори хапка не мога да сложа в устата си. Месото също трудно понасям. Много бях притеснена за състоянието си , но лекарката ме успокои , че ще имам по тежка бременност от към всякакви неразположения. Пуснахме изследване , за да провериме за обезводняване, но всичко е наред. Момичета дори деган не помага, опитвала съм вода с лимон, препечени филии, солети, бисквити само по зле ми ставаше.

# 604
  • София
В началото нямах никакъв апетит и отслабнах даже, а има жени,които от самото начало са с много голям апетит, явно аз вървях на обратно все.  Laughing

# 605
Сега съм в началото на бремеността 6г.с. + 3д. освен остро обоняние и засилен апетит към кисело, чувствителни гърди, които се успокояват от време на време, никакви други симптоми нямам
Четейки различни мнения тук и в други форуми, започвам да се чудя при мен дали нещата са нормални, може би  Grinning
Но мен лично лимоните ми действат много тонизиращо и освежаващо  Peace

# 606
Сега съм в началото на бремеността 6г.с. + 3д. освен остро обоняние и засилен апетит към кисело, чувствителни гърди, които се успокояват от време на време, никакви други симптоми нямам
Четейки различни мнения тук и в други форуми, започвам да се чудя при мен дали нещата са нормални, може би  Grinning
Но мен лично лимоните ми действат много тонизиращо и освежаващо  Peace

Аз освен адски болезнените гърди и липсата на менструация нямам никакви други симптоми на бременност Simple Smile Разбира се все още съм в началото 7г.с.

# 607
Veronika123 като прочета, че има и други като мен се поуспокоявам, май трябва да се радваме и много да не го мисля, благодаря ти   Wink

# 608
И аз ядях кисело в началото,сега ям сладко.

# 609
А това на какво се набляга: сладко или кисело, дали е показател за пола или всичко е само суеверия

# 610
  • София
А това на какво се набляга: сладко или кисело, дали е показател за пола или всичко е само суеверия

Казват,че ако майката предпочита сладко по време на бременността - ражда момиче, а ако яде повече солено ще е момче. Аз ядох повече сладко и си имам момиче,моя позната ядеше повече солено и месец след мен роди момче. Но това са суеверия по-скоро.  Laughing

# 611

Казват,че ако майката предпочита сладко по време на бременността - ражда момиче, а ако яде повече солено ще е момче. Аз ядох повече сладко и си имам момиче,моя позната ядеше повече солено и месец след мен роди момче. Но това са суеверия по-скоро.  Laughing
Аз не вярвам.Сладко не ям почти.Винаги съм обичала солено.Вкусовете ми не са се промени,просто вече ми се прияжда повечко сладко,но не е нещо фрапиращо.И това е от няколко дни.Въпреки всичко си предпочитам солено.Чакам момиче.

# 612
  • София
Момичета не се шашкайте, Аз като бях бременна с дъщеря ми до последно не разбрах,че съм бременна,освен,че ядох като за трима и качвах като за четирима  Smile
Много ми се ядеше сладко.Не ме боляха нито гърдите,нито ми се гадише ,нито всят ми се виеше.Нищо!
Лека бременност си изкарах ,само накрая към 8-мия месец ме почнаха едни цверски киселини и малката ме удряше от където се сети.Само това.
Но сега с тази ми е ужас.Лошо ми е,болят ме гърдите и ми се вие свят.А как ми се спи ...постоянно.
Та всяка бременност е различна,както всяка бъдеща мама е ралична.

Аууу,нямам търпение прегледа утре.
Аз от 4 г.с съм всяка седмица при лекарката. Явно ме вика за да сме сигурни,че вскичко е ок.
И дано да е така  Praynig

# 613
  • Плевен
Изобщо не е показател. През първата бременност ядях непрекъснато сладко и шоколад и имам момче. Сега с втората бременност, също клоня повече към сладкото и пак чакаме живот и здраве момче.

# 614
На мен ми се яде и сладко и солено..но определено сладкото ме изкушава много повече Blush, така е било винаги. На ФМ казаха момче...

Общи условия

Активация на акаунт