Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 69 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета имате ли идея какво мога да пия при температура днес цял ден ми е лошо боли ме гърлото запушен ми е носа ..засега само чай пия и смъркай няколко пъти от един инхалер такова ментово незнам някой сеща ли се и знае ли дали е безвредно ... след малко мисля да използвам едновремешни трикове да се напаря с вода гореща и после да си намажа краката с мас и сол какво мислите дали ще помогне

# 586
Женя, кофтииии, аз бях така миналата седмица! Та чай (шипка, мента, липа и лайка са ок за нас), медец с чая, ако е запушен носа физиологичен разтвор( той е 1%сол във вода), продава се в аптеките. Не помня кой месец си, около след 4-ти докитата дават по малко парацетамол, но може би е добре да си питаш. Ако се появи кашлица, Стодал, хомеопатичен сироп е! Иначе краката в топла вода е ок. НО гледай я температурата дали вечер не се вдига много. Че ако е над 38 - 38.5 ти трябва спешно доктор, че не е добре за бебчето да си с висока температура дълго!!! Стискам палци!

# 587
Днес четох в друга тема, че лайка и мента могат да предизвикат контракции. А топлата вода само в случай, че няма температура можеш да сложиш краката в солена вода. Парацетамол може да се пие. Бързо оправяне !

# 588
Здравейте момичета съвсем в началото на бременността съм в 5 г.с. миналата седмица ходих на първият преглед все още сакчето не се видя мн е рано каза лекарят.сега имам запазен час за понеделник пак.каза че би трябвало да се види вече.та въпросът ми е през цялото това време все ме бошяха кръста и долу ниско но от днес започнаха да отслабват и доста значително.всичките ми болки изчезнаха симптоми никакви други от време на време лошо ми става за по секунди и съм си ок.нормално ли е всичко това лека бременност ли е просто или е още рано за каквито и да е било неразположения?

# 589
Здравейте момичета съвсем в началото на бременността съм в 5 г.с. миналата седмица ходих на първият преглед все още сакчето не се видя мн е рано каза лекарят.сега имам запазен час за понеделник пак.каза че би трябвало да се види вече.та въпросът ми е през цялото това време все ме бошяха кръста и долу ниско но от днес започнаха да отслабват и доста значително.всичките ми болки изчезнаха симптоми никакви други от време на време лошо ми става за по секунди и съм си ок.нормално ли е всичко това лека бременност ли е просто или е още рано за каквито и да е било неразположения?

Ако си в 5г.с. не е рано да се види плоден сак, рано  да се види ембрионче Simple Smile

# 590
Благодаря момичета за съветите в лестия месец съм и в момента имам 37,5 това опасно ли е за бебчо мн се тревожа и незнам как да я смъкна иначе си напарих краката със сол и после се намазах с мас и сол

# 591
Температура и краката в гореща вода е противопоказно. А и по време на бременност в добре да се ограничат горещите душове и загревките.

# 592

Ако си в 5г.с. не е рано да се види плоден сак, рано  да се види ембрионче Simple Smile
аз сега влязох в 5 и бе рано като отидох. А за симптомите какво мислите?

# 593
  • Пловдив
Аз започнах да повръщам в 8гс... а преди това бях твърдо решена, че ще съм с лека бременност откъм тази симптоматика  hahaha така продължих до началото на четвъртия месец.

# 594
Женя, и лимони хапвай ако ти понасят! Те съдържат витамин С и са супер за настинка! Без кората, че нали слагат някакви препарати! Аз не пия кафе изобщо и доста съм чела за чайовете. То всеки сайт може да си напише каквото иска. За себе си след много четене останах с тези 4 чая: липа, лайка, шипка и мента. Ако, Женя, все пак се съмняваш, остани на липа и шипка! А относно загряването, знам, че гореща вана не може в никакъв случай! Уж 37.5 все още не е опасно, но не може ли да те види лекар утре? Да си по-спокойна. И да не се самолекуваш точно сега.

# 595
  • Бургас
Здравейте момичета имате ли идея какво мога да пия при температура днес цял ден ми е лошо боли ме гърлото запушен ми е носа ..засега само чай пия и смъркай няколко пъти от един инхалер такова ментово незнам някой сеща ли се и знае ли дали е безвредно ... след малко мисля да използвам едновремешни трикове да се напаря с вода гореща и после да си намажа краката с мас и сол какво мислите дали ще помогне
Може да пиеш Парагрип или Осцилококцинум, да пръскаш със спрей със солена вода, да пиеш сребърна вода, лимон с мед, да смучеш прополки

# 596

аз сега влязох в 5 и бе рано като отидох. А за симптомите какво мислите?

Аз изживях страшен Ад , когато разбрах, че съм бременна чух какво ли не моя съвет е да си изчакаш поне 8 г.с., когато ще се види и малкото жълто балонче както и ще си по спокойна. Болките при мен в началото бяха постоянни долу ниско като преди месечен цикъл. Каквото и да чуеш не се шашкай. Още си в началото , за да определи дали ще ти е лека бременността. Аз започнах да имам неразположения чак в 3-ти месец. Спокойно и мисли позитивно Simple Smile

# 597
Аз си ги имах болките,които описвате още от 1-я месец,та до 3-я и отвреме навреме и сега.От разтягането на матката и разширяването е.Симптоми имах,но един път не съм повърнала,само ми се е гадело понякога,когато съм си мила зъбите например,имах мн голяма непоносимост към миризми,и чувств.гърди.И сега си ги имам.Първите месеци ми бяха песен,само много се изморявах пътувайки и спрях да ходя на работа.
Карам сравнително лека бременност.😊

# 598
  • София
Аз си ги имах болките,които описвате още от 1-я месец,та до 3-я и отвреме навреме и сега.От разтягането на матката и разширяването е.Симптоми имах,но един път не съм повърнала,само ми се е гадело понякога,когато съм си мила зъбите например,имах мн голяма непоносимост към миризми,и чувств.гърди.И сега си ги имам.Първите месеци ми бяха песен,само много се изморявах пътувайки и спрях да ходя на работа.
Карам сравнително лека бременност.😊

Мис,забравих в кой месец си,ама аз повръщах в периода 4-6 м, преди това дори не ми се гадеше.  Joy

# 599
Вече в 5,късно е за повръщане.Така поне си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт