Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 334
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Ааааа мерси, не се бях сетила, после като се прибера след работа ще погледна;)) Леле, ако е посредата на Юни ще съвпадне с на свекито Рд ...офф  Joy baby_neutral Joy Joy Joy Joy
И аз съм офф  Laughing Моя термин е покрай РД на моята свеки  Crossing Arms Лошо няма  Laughing
Момичета някоя приемала ли е и приема ли ампули Тотема ? Доки ми ги изписва и другата седмица ги почвам.Четох , че били гадни , повръщат мамите и т.н.Аз съм зле с приема на каквито и е да е лекарства под течна форма ,но феро - фолгамата не ми помогна....  ooooh!

# 571
 hope_2506 , аз ти отговорих  в  другата тема -   ако не си изследвай и вит. Б 12 .

А пък  моята дата за раждане   е някъде около рождените дни  на баща  ми и на мъжа ми Simple Smile

# 572
  • София
При нас бебето се роди 1 седмица след р.д на свекъра ми,но не устиска да е телец,а е овен,а така се надявах. Crossing Arms Между другото на мен сайтовете ми даваха разлика в термина 2 дни.  Simple Smile

# 573
Разликата в с сайтовете е , защото някой отчитат    не само продължителността на цикъла ,а  и    лутеалната фаза ,  а някой може ли даже   точно със сигурност   , ако  не е правил фоликуметрия  , кога е  овулацията.
Термина    може да варира с няколко дни разлика и това не е проблем - на никого  цикъла   и овулацията   не е като по учебник   , че да каже  точно на този ден е    оплождането  - освен при асистирана репродукция - инвитрото.
Даже да е правен секс само  в един  ден  , оплождането може да настъпи и  ден след това и от там идва варирането.

# 574
  • София
Аз за овулацията ползвах тестове.

# 575
Разликата в с сайтовете е , защото някой отчитат    не само продължителността на цикъла ,а  и    лутеалната фаза ,  а някой може ли даже   точно със сигурност   , ако  не е правил фоликуметрия  , кога е  овулацията.
Термина    може да варира с няколко дни разлика и това не е проблем - на никого  цикъла   и овулацията   не е като по учебник   , че да каже  точно на този ден е    оплождането  - освен при асистирана репродукция - инвитрото.
Даже да е правен секс само  в един  ден  , оплождането може да настъпи и  ден след това и от там идва варирането.

Не само при инвитрото може да се определи точната дата на овулацията. Аз съм след инсеминация и знаем точно кога се е случило.

# 576
Не само при инвитрото може да се определи точната дата на овулацията. Аз съм след инсеминация и знаем точно кога се е случило.
Аз за това писах  - "освен при асистирана репродукция"  , а добавката   инвитро беше като пояснение  - някой може да  не знае пък какво е   АРТ .

# 577
Моята бебка върви седмица назад ,заради късна овулация и термина ми сигурно ще се измести...точно за моя рд   Grinning ноо направих уговорка с таткото да не забрави да ми прави подарък Joy Joy ама да сме здрави ще има три дни празник  Blush

# 578
Здравейте. Идвам отново при вас с поредното притеснение. Преди няколко дена си правих изследвания на кръв и урина в 19 гестационна седмица и левкоцитите ми излязоха завишени. Гинеколожката ме прати да пусна стерилна урина и днес резултатите показаха, че има открита бактерия. По точно сигнификантна бактериурия. Казаха ми утре да отида до лабораторията, за да ми кажат групата лекарства от които се влияе тази бактерия. Някой сблъсквал ли се е с това? От какво е причинена инфекцията и има ли някаква опасност за бебето? Благодаря ви.

# 579
Ааааа мерси, не се бях сетила, после като се прибера след работа ще погледна;)) Леле, ако е посредата на Юни ще съвпадне с на свекито Рд ...офф  Joy baby_neutral Joy Joy Joy Joy
И аз съм офф  Laughing Моя термин е покрай РД на моята свеки  Crossing Arms Лошо няма  Laughing
Момичета някоя приемала ли е и приема ли ампули Тотема ? Доки ми ги изписва и другата седмица ги почвам.Четох , че били гадни , повръщат мамите и т.н.Аз съм зле с приема на каквито и е да е лекарства под течна форма ,но феро - фолгамата не ми помогна....  ooooh!

Аз пиех Тотема. Разтварях я в натурален сок или компот. Иначе е малко гадна. Ако не ти понесе има и други видове таблетки. Аз въпреки всичко, което изпих като желязо, накрая бях на инжекции вит. Б12. Наистина не е лошо да пуснеш и едно изследване на Б12.

# 580
А Б12 как се изследва ? Сутрин на гладно или няма значение ?

# 581
Сутрин на гладно

# 582
Аз пиех Тотема. Разтварях я в натурален сок или компот. Иначе е малко гадна. Ако не ти понесе има и други видове таблетки. Аз въпреки всичко, което изпих като желязо, накрая бях на инжекции вит. Б12. Наистина не е лошо да пуснеш и едно изследване на Б12.

И аз така с инжекциите Simple Smile

# 583
Точно така - а може  инжекциите вит Б 12  да се включат по-рано  -преди прием на желязо и всичко да е наред .
Ама няма да коментирам как много лекари дори гледат пренебрежително , ако ги попиташ   за това изследване  , все едно са със знанията от миналия век  и   си карат по този  модел  .

Сестрата в ЖК  с подигравателен тон   заяви  -"Ама  те за какво ви искат пък тези витамини "   ... ( вит Д и вит Б 12 )

# 584
Докторите, които се интересуват от витамин Д и витамин Б12 са наистина рядкост  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт