Априлски мами 2016 - Тема 4

• 28 338
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Нейде из лудите гори...
Бягаща с вълци,колко е голяма твоята бебка?
На 6 и половина е.  Peace Според педиатъра след 6м е ок, сп0оред схемата, по която се водя - също.  Та реших да й направя едни арабски питки (само с брашно и вода).

Зинаааааа, честита месечинка на дундата ти. Тя пак си е твоята  Mr. Green

# 136
Ей, дунди! Joy
Ще ви послушам и утре ще звънна на консултант. Максим утре прави 6 мес., а днес официално го захраних с оризова каша. Порасналото ми момче Heart Eyes
Днес целуна мивката в банята. Мих му лицето и ми се изплъзна. Плака малко, милото. Много е нервен цял ден.

# 137
  • Karnobat
Днес беше дълъг и крив ден. От както се е събудил сутринта Коко се криви и за капак след обяд се заинати и не заспа,защото свикна с разходките по същото време,но тук вали и нямаше как.Той по принцип си е все крив, но днес беше Twisted Evil
За майчинството ясно,че зависи от работните дни,но като си проверявам всеки месец е различна сумата за деня. Пак ли зависи от броя дни

# 138
Много студенооо! Добре, че купихме чувал за количката. Преди да тръгне за работа, мъжът ми трябва да го сложи.
 Днес май трябва да идем на консултация, ама, ако е толкова студено, сякаш не ми се ходи. Направо като стане на 6м  Mr. Green

# 139
Много студенооо! Добре, че купихме чувал за количката. Преди да тръгне за работа, мъжът ми трябва да го сложи.
 Днес май трябва да идем на консултация, ама, ако е толкова студено, сякаш не ми се ходи. Направо като стане на 6м  Mr. Green
Криси, колко да е студено?! Ами зимата какво ще правите? 1stroller
Момичета има ли по-гъсти каши от купешките или всичките са като вода....? Аз взех на Слънчо, ама колкото и сухо съдържание да слагам ,все рядка ми стои....Тервел пак я яде, ама то е като супа....Скоро ще почна да слагам шарлан и тези дни пак да направя бурканчета, че с плодовите лесно, ама с зеленчуковите ми е по-трудно...

# 140
  • Karnobat
 Днес май трябва да идем на консултация, ама, ако е толкова студено, сякаш не ми се ходи. Направо като стане на 6м  Mr. Green
Криси, колко да е студено?! Ами зимата какво ще правите? 1stroller
Момичета има ли по-гъсти каши от купешките или всичките са като вода....? Аз взех на Слънчо, ама колкото и сухо съдържание да слагам ,все рядка ми стои....Тервел пак я яде, ама то е като супа....Скоро ще почна да слагам шарлан и тези дни пак да направя бурканчета, че с плодовите лесно, ама с зеленчуковите ми е по-трудно...

Аз като давам каша правя така : към 30мл. мляко слагам една мерителна лъжичка от АМ и е добре на консистенция, но като постой малко и се втечнява.
Какви зеленчукови ще правиш,че мисля да консервирам тази седмица.

# 141
Margarita, аз АМ не давам, само кърма...явно ще си го яде течно Wink
За зеленчуците за съжаление картоф и морков не ми траят много. Червен пипер трае в хладилника за седмица( всички бурканчета ги запечатвам за 10на минути в вряща вода). Иначе  тиква, ще видя тиквичките колко ще държат, карфиол ще пробвам , макар че той дълго може да стои пресен и да му правя 2-3 порции само на един път. Евентуално искам да пробвам с грах скоро време, броколи, батат искам да взема и домат,.. но последното колкото е течно и се чудя как ли да го готвя..освен към картофа да го слагам. Общо взето импровизирам всеки път Simple Smile И като имам няколко бурканчета и разнообразявам с безмлечни каши( за сега само оризова съм взимала) И да си призная отварям някой сайт за бебешки пюрета и гледам какви комбинации правят  Wink Че не ми се чете кое с кое може да се съчетае Simple Smile

# 142

Зъбките пробиват лека полека, вече са 5, утре-вдругиден очаквам да прорежат и другите 2 броя. Голяма мъка са си  Cry, доста плака тази нощ.
Днес станахме на 6 месеца  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Как 5?  Shocked Ние още и едно си нямаме, а вие вече сте изкарали толкова много  Grinning Браво на вас и честити 6м.  Hug

И ние вчера въпреки времето излязохме на разходка...подуха малко вятър, започна да вали на два пъти, но спря. Даже на кафе се опитах да седна (на открито) и Вики реши,че вече може да покаже на всички как се плаче и след 20 мин трябваше да станем.  Simple Smile

# 143
  • Варна
Щом ги стерилизираш би трябвало да траят дълго  Thinking, аз на това разчитам, направила съм към 40 бурканчета  Whistling

# 144
  • Варна

Зъбките пробиват лека полека, вече са 5, утре-вдругиден очаквам да прорежат и другите 2 броя. Голяма мъка са си  Cry, доста плака тази нощ.
Днес станахме на 6 месеца  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Как 5?  Shocked Ние още и едно си нямаме, а вие вече сте изкарали толкова много  Grinning Браво на вас и честити 6м.  Hug

И ние вчера въпреки времето излязохме на разходка...подуха малко вятър, започна да вали на два пъти, но спря. Даже на кафе се опитах да седна (на открито) и Вики реши,че вече може да покаже на всички как се плаче и след 20 мин трябваше да станем.  Simple Smile

Вече а 6, очаквам 7-то  Heart Eyes

# 145
ZIna,  поне при вас бързо бързо ще се покажат и скоро ще може а си гризка детето разни вкусотии:)
Ами плодовите траят ама моркова нещо......и картоф с морков и тиква с морков бяха развалени, за това си мисля, че е от морковите......(може да са само от тези, които аз купувам).....
 И ние вчера бяхме на вятър, аз на всичкото отгоре излязох с мокра коса...беше много приятно, на мен вечерта ми текна малко сопола, на него нищо му няма.

# 146
Добро утро и от мен Simple Smile
Ники, милата ми имаше температура миналия ден, за радост бързо я свали и не е вдигала повече, ама сега си остана със сополки и като заспи се дави от тях и така кашля..цяла нощ стоях да я пазя да не се задави  Sad
Аз бурканчета съм стерилизирала още миналия месец - праскови и сливи, нищо им няма мисля цяла зима да ги ползвам. Зеленчуците съм наслагала в камерата
Хубав ден на всички Simple Smile
И ние още нямаме нито едно зъбче
Зина, със закъснение - честита половинка Simple Smile

# 147
  • Стара Загора
Ние до сега сме пробвали картоф и тиквичка, а от петък ще ядем и тиква Simple Smile При нас захранването е водено от мен. Слабите алергени ги дават 3-5 дни, а силните 10 ще давам (като морков).
Вчера за първи път си изяде цялото пюре 125гр и искаше още. Отваря уста и чака и накрая се разрева.. Laughing

Днес поръчах раничка Кая под наем и в четвъртък/петък я чакам да бебенося  Sunglasses
Дано на бебка й хареса, че съм мноого надъхана. Много ме боли гърба и на ръце вече ни е невъзможно носенето за повече от няколко минути.

# 148
Аз имам ерго раница,ама не ми е удобна.Подведох се!

# 149
Аз съм доста непоследователна със захранването, но от днес започвам по-сериозно вече.
Addicted, честита 6та месечинка на Максим!  bouquet
Decuto, дано да й хареса. Аз си мисля,;че ще  Peace
Чудя се дали да замразявам  newsm78 може да купя някои неща от био магазин и да пюрирам и после във фризера. Не че имам някакво време, но пък не ми се иска само с купешки да храня.
Вие ще се водите ли по схемите за захранване? И по кои?

Варненски мами, аз мисля да записвам малчугана на Киндиру. Някой?

Общи условия

Активация на акаунт