Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 149
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
ra2, успех с лечението.
И аз благодаря за разяснението, бях разпитвала лекарката но почти нищо не разбрах.

# 121
  • ГОре на черешата...
Разбрах,  успех! ММ е с тиреотоксикоза. След медикаментозно лечение 1,5 г вече над 10 е в ремисия.  Всичко ще е наред Hug!

# 122
Радвам се, че съм успяла да го кажа разбираемо. Твърде отдавна съм чела очни болести.
Благодаря за пожеланията.   Hug Тиреоидит на Хашимото с хиперфункция, диагноза от днес. 

# 123
  • Варна
Преди две години очилата на девойката бяха фифти фифти рамка-стъкла.
Тази година харесаните рамки бяха евтини и всъщност почти само за стъкла платихме 185 лв.
Тези дни мина и през периметър, заради съмнения на очната лекарка. И по двете програми на изследване- перфектни резултати. Доволни сме.

# 124
  • Варна
Вчера девойката се оплака от новата рамка на очилата. Остава и червен отпечатък върху носа.
Имам някои въпроси относно методите на учителката по английски език. Надявам се да успея да ги задам на предстоящата родителска среща. Дано да дойде при нас, защото аз няма да отида при нея засега- няма да карам детето да дойде на срещата, а това е условието, ако искаш персонално инфо.

# 125
  • Пловдив
Стейси Грей, това са неволите на носещите очила. Минете през оптиката и вижте какво може да се направи по въпроса. Или се опитайте сами да ги регулирате т.е. да ги поразширите, за да не убиват. 

При нас всичко е спокойно. Идеи си нямам какво се случва в училище, оценки не виждам нито в бележник, нито в електронен дневник. Девойката е спокойна, пълен непукист. Изкара единият изпит по програмиране, обаче на градивните елементи се е поиздънила, ще се наложи да наваксва на следващите.

# 126
Моята категорично отказва да носи очила и ходи с лещи. Трябва да отиде на преглед скоро, че май пак е вдигнала диоптрите и й се размазва пред едното око.
Иначе, училището върви нормално, оценки обичайните, ходи на клубове, в единия пишат училищния вестник.

# 127
  • София
Стейси, както писа Дунди - бягайте в оптиката.
Предните ми рамки бяха така. Държачите ми зачервяваха носа. И докат съдружникът ми обясняваше да съм идела в оптика аз ги счупих. Иди обяснявай после, че беше без да искам.

И при нас е спокойно.
Оня ден Дияна започва издалеко "класната писа ли ти?" (във фейса), "обади ли ти се?", "писа ли ти мейл?",....
Правили тест по АЕ и класната им била страшно ядосана от резултатите. Дияна уж го направила, ама червейчето на съмнението я гризе. Отдъхна вчера и "спокойно, няма да ти звъни". Имала 5. А в класа имало 11 двойки, което значи почти 50%.
Явно започват да се отпускат.

Моята категорично отказва да носи очила и ходи с лещи.
И моята иска лещи. Като сложи очилата офталмоложката рече да ги поноси година и после ще решат. Ама ние взехме, че купихме нови рамки.

# 128
Може би така трябва, защото и дъщеря ми ходеше в началото с очила, поне 2 години.

# 129
И моите сладури другата седмица са на очен. Наборката си е с очила и си се харесва с тях, а и нейната лекарка не й препоръчва лещи за сега.

# 130
  • Пловдив
У нас за лещи не се говори. То си се искат грижи за лещите. А и финансово ще ми утежнят бюджета.
Един познат младеж си купи лещи с голям мерак. Обаче тази работа със слагане, миене, махане и т.н. му се видя сложна и сега си отлежават в контейнерчетата.  Simple Smile

# 131
  • Варна
И аз записах час за преглед за Силвия. Личната не даде направление, вчера ходих, много се ядосах. Не ми се обяснява какво говорихме, че пак се вбесявам.
Както и да е, ще и купувам и нови рамки защото детето си е с първите откакто сложи очила преди 4 години.
В училище е добре, успеха и е по-добър от миналата година. Ядосва се, че не може да се пребори за 6 по физическо и и се развалял успеха. Искала максимална стипендия втория срок и не било честно. Не знам колко учи, няколко пъти вече се караме защото пише и чете до 1-2 часа през нощта. Предполагам, че преди това се е мотала де, ама не ми харесва да спи по толкова малко.
Другата седмица ще има родителска среща. Тази година си харесва всички учители.

# 132
  • Пловдив
Flash*, при вас има ли стипендии в 9 клас? Нали девойката е в ЕГ.  newsm78

# 133
  • Варна
Имам някои въпроси относно методите на учителката по английски език. Надявам се да успея да ги задам на предстоящата родителска среща. Дано да дойде при нас, защото аз няма да отида при нея засега- няма да карам детето да дойде на срещата, а това е условието, ако искаш персонално инфо.

Стейси,това условие откога е ? Rolling Eyes Тя няма да дойде при вас ,а ще си седи в някой кабинет с опашка отпред. Опашките са най-дълги при езиковите учителки ,математиката и БЕЛ. Mr. Green
Добре че влезнах да ви видя ,че бях забравила за РС другата седмица.  Twisted Evil

# 134
  • Варна
Дунди, идея нямам. Тя говори за стипендии, не я знам защо темата им е актуална.Simple Smile)
Ма нека си учи там, пък ако ще и заради 30лв допълнителен стимул. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт