Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 112
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Това за "запознанството" беше в кръга на шегата.
Щерката кара варицела в 3та група в детската градина. Разболя се на Великден и беше много нещастна, че не може да яде яйца. Имаше висока темп. и много пъпки.
Остана ѝ един белег. Не можах да я опазя. (И аз имам белег от варицела на същото място). А петната от пъпките се изчистиха едва август месец когато отидохме на море (буквално за 1/2 час - слънце и морска вода).

Съвсем се обърках със състезанията на моята щерка. Според мен вчера не е била на олимпиада по АЕ, но и тя не знае какво е състезанието  Laughing
Нейното училище участват в състезанията на сдружение Асоциация на Кеймбридж училищата в България. Ще видя дали е това.

# 571
Моите и двамата караха варицела преди 4-5г. Аз не съм, очаквах и аз да се заразя покрай тях, щото няма как да не ги обгрижвам в това състояние, ама нищо не ми се случи. Може пък просто да сме имали контакт с вируса и да сме си изградили имунитет без да боледуваме? Има и такъв вариант описан по книгите, та звучи добре, ако е така и в тези случаи. Иначе да, херпес зостер при възрастните се кара тежко, с много болки и докато избие обривът да се разбере какво е, много чудене пада. И понякога развиват постхерпетична невралгия- болки с месеци след това. Не мори, ама мъчи.

# 572
Бих искала да задам въпрос, който вероятно си е за цяла нова тема. От една седмица ме мъчи. Къде е границата между личната свобода на децата и  контролът върху тях? Как разбирате, ако сте я прекрачили? Аз някакси не се справям. Всичко бе провокирано от разговор, в който разбрах, че съм цербер (в очите на синовете си, а по погледа на ММ и в неговите очи). Обидно ми е, че при всички усилия, които полагам да израстат здрави телом и духом хора, контролът остава у тях  усещането за насилие (не физическо, разбира се). Баща им е най-либералният човек на света, а аз съм лошата и ми е обидно. Всъщност разговорът тръгна от тест по психология, който правили в училище. Вероятно и вашите деца са го правили. Бих се радвала, ако споделите вашия опит.

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 11:18 от Trol4eto

# 573
За моите съм супер досадна, но ! разчитат и им е удобно да им следя всичко и постоянно да ръчкам и напомням.
Аз не съм цербер, а мама-квачка. Хем досадна, хем без мен не могат и секунда. Може твоите да са по-самостоятелни и затова да чувстват нещата по друг начин.

# 574
  • София
По-лоша от мен няма. Даже луда съм била.  Sad

# 575

Това не пречи ли на комуникацията? Не е ли сигнал,че нещо не е наред? Не ти ли е гадно да мислят за теб като за луда?

# 576
  • София

Това не пречи ли на комуникацията? Не е ли сигнал,че нещо не е наред? Не ти ли е гадно да мислят за теб като за луда?

Напоследък бих казала, че няма комуникация.
Вече започвам да мисля, че се провалих.

Нищо не помага. Кактово и да кажа, не съм права. Накрая стига до това, което съм му казвала, но чак след като си е счупил главата или някой напълно външен човек е бил на моето мнение.

# 577
  • София
Мисля си, че е от възрастта! Не се самонаказвайте или да мислите че сте се провалили  Peace
Нали казват, че порастваш тогава, когато осъзнаеш, че мама е била права Mr. Green
Моят по принцип е кротък, но и той понякога нервничи каквото и да му кажа и си мисли, че всичко знае  ooooh!

# 578
"2. Предоставяйте разумна свобода!

Съвременното еврейско възпитание съчетава две на пръв поглед противоречиви неща: свобода на детето и строгост в изискванията. Как можете да си представите най-добре този вид възпитание? Това е просторна стая с твърди стени. Строгото възпитание започва там, където е прекрачена линията на приличното поведение."

http://www.danybon.com/hlapeta/kak-evrejskite-roditeli-vuzpitavat-decata-si/

# 579
  • София
Много хубава тема повдигна, Trol4eto.
Признавам си, че имам проблем с това да свикна, че детето ми вече е голямо. Синът ми се оплаква, че му нямам доверие и че слагам много забрани. По неговите думи сега е по-ограничен, отколкото преди няколко години.
Хубаво е, че баща му е в другата крайност, та ме компенсира.

# 580
  • Пловдив
И колко много са тези забрани?
И на мен ми викаха "Гризли", но не обръщам внимание на това. Гледам да не се караме, а да разговаряме спокойно. От едно известно време я усещам някак си по-улегнала. Не пали толкова бързо, като че ли предпочита първо да помисли. Значи е имало ефект от цялото ми натякване, че трябва първо да помислиш, да преброиш до 10 и тогава да си отвориш устата. Не че аз съм най-добрият пример в това отношение.
Не смятам, че налагам някакви драстични ограничения. Всичко е съобразено с възрастта ѝ.
От друга страна от лиготии и разпуснатост нищо добро не съм видяла да излезе.

# 581
  • София
Май и аз трябва да се науча да броя до 10 преди да кажа "Не".
Давам пример. Искаше да ходи на купон с преспиване. Аз забраних още щом ми спомена. След няколко часа му позволих да ми обясни детайлите и с баща му преценихме, че няма причина да го спираме.
Признавам си , че в конкретната ситуация сбърках.

# 582
  • Варна
Девойката един ден ми обяснява точно за въпросния тест по психология, за определяне на характера на родителите. Все още не се е прибрала да я питам точно за категориите, но запомних, че мен ме беше определила като"мека мария".  Laughing Спомням си, че я погледнах умно, а тя ме гушна и ми каза, че съм добричка.
А пък аз си мисля, че вадя души с памук.  Joy
Абе добре е, че мисли така, защото и зла съм понякога!  Twisted Evil

Какви са тези проекти, какво е това чудо-не мога да ѝ видя очите тези дни! В момента довършват някаква презентация по химия в приятелка.

# 583
Моят вече се е научил да ме държи на страна, явно му идвам в повече. Осъзнах го когато беше поискал пари от баща си за подарък за рожден ден на съученичка, като го питах, защо не ми е казал отговора беше:
Ми ти щеше да разпитваш, да ми обясняваш какво да купя, а искам аз да си реша сам.
Е, купи подаръка сам, оказа се обаче, че е купил тениска за бременни, та ходи да я сменя Joy

ММ, преди време ми направи забележка да не му надничам във фейсбука, не било редно, от тогава не го шпионирам.
Не му харесва да го разпитвам, не ми отговаря, понякога си мисля, че изобщо не знам какво му е в главата и това не ми харесва, но в момента ситуацията е такава.Понякога като усетя, че нещо го притеснява а не мога да разбера какво, защото не ми казва полудявам  Simple Smile
От както  се е родил знам какво иска, за какво се вълнува, какво го притеснява и в един момент вече трябва да застана малко в страни, ми май не съм готова Simple Smile
Сигурно, ще съм от тези свекърви дето все съвети дават, дано случа на разбрани и спокойни снахи за да ме търпят Grinning

# 584
  • София
...
Сигурно, ще съм от тези свекърви дето все съвети дават, дано случа на разбрани и спокойни снахи за да ме търпят Grinning
Ама ти още ли не си избрала снаха по свой вкус? Аз съм я набелязала от ранна детска възраст.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт