Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 109
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Темата е точно като за момента, в който се намираме всички. Мои близки приятелки смятат, че го контролирам прекалено. Те имат по-големи деца, момичета. Мисля, че е важно, защото на този етап сякаш има разлика в темпото на растеж на момчетата и момичетата. Момичетата изпреварват, според мен. Че съм се държала като свекървата от вица за първата брачна нощ /младоженецът- отвътре- ох, колко ожаднях!, майка му- отвън- мама, какъвто си потен, не пий вода!/. Конкретно- защото съм му купила учебниците в началото на учебната година, вместо да го пратя сам да го направи.
Засега- споделя /колко от всичко, естествено, не се знае/, приема съвети, обажда се къде отива, колко ще се бави... Дребното е по-потайно. Не мисля, че въобще му хрумва за насилие, ама знам ли...
Опитвам се да споделям ход на мисли, да обсъждаме, а не да спускам директиви. Или поне така ми се струва, че правя...
Ходи с едни размъкнати анцузи, дето не ми харесват, но не съм настоявала да ходи с други дрехи. Така се вписвал в средата newsm78? Казах си мнението и толкова, той си продължава, до тук. Не е толкова важно.
От което може би следва, че има важни неща, за които да се настоява и не важни, за които е както дойде.
Важните са да си пази здравето, да не върши простотии във всякакъв смисъл и да си гледа важните учебни задачи. Вкъщи- да не губим връзка и общуване на човешко и по възможност- приятелско - ниво. И постепенно да се разширяват опциите му за избор, изборът да се приема само с консенсус между нас и него и май засега така. Но като цяло той е кротък и се води лесно и досега не сме влизали в яки конфликти и голямо противоречие.

# 586
Благодаря на споделилите опита си!Някои казаха, че децата им са кротички и въпреки това понякога нервничат. Е то със спокойни деца е ясно. Ако са конформистки настроени, с малко говорене могат да бъдат убедени, но  с буйните деца е друга работа. Нали ги имам двама и са коренно различни.Това, което работи при единия, при другия - не минава. Мога да бъда строга, но не искам да оставям у тях чувство на омраза. 
Приятни почивни дни!

# 587
Така е, с дъщерята имам едни проблеми, с малкия-други. Усещам, че при него пубертета ще е съвсем различен и честно казано ме е страх доста. Съвети не давам, в редки случаи споделям личен опит. Какви съвети, то деца, родители, ситуации най-различни...

# 588
  • Варна
Как са наборите?  Hug Здрави ли са?
Аз да съобщя за желана петица на контролно по математика.  Grinning
Все някакви проекти прави девойката, все няма време.
Все още е накичена до лактите с мартенички.  Grinning

# 589
Моята е с болки в гърлото, днес сестрата на колежа я е освободила от последния час. Иначе съм доволна, по физика има 107.5%  на някакъв тест.

# 590
  • No Line On The Horizon
Ще слага брекети е едната новина при нас, защото има сериозен проблем със захапката.

Другата новина е, че ще се вкл. в Наградата на Херцога на Единбург. Срещна се с Лидера, измисли умение - да се научи да свири на китара, спорт - народни танци и доброволческа дейност към една фондация и започва към 10.03

# 591
  • София
Моят вчера имаше класно по немски, за което немеца държеше да се пише с пиЦалка Simple Smile .Младежът обаче е левичар и решихме, че няма как да пише и да си размазва после мастилото, та компромис направи класния да пише с тънкописец.
Много им е готин немеца, но е много старомоден, сякаш е от миналия век  ooooh!

# 592
  • Пловдив
Не е старомоден. В Германия по някое време децата в училище започват да пишат с писалки.
При нас нищо интересно. Готвят се за турнето. Училището не е приоритет.

# 593
Ние с баща му и тийна сме семейно на фитнес, всяка вечер тримата.
Ох, май съм най-пухкавата /меко казано/ в залата  Joy много, много съм се отпуснала.

# 594
  • София
Моята не е казвала за писалка. Но и тя е левичарка... не ми се мисли какво мазало ще е.

И тя се оплаква от гърло. Каза ми, че гърлото я заболяло малко преди да завърши курса с АБ (Зинат).  Shocked Направих ѝ една инхалация и рече, че гърлото още повече я заболяло и нямало да повтори. Инхалациите не ѝ помагали.

Имала 2 по музика, защото не могла нищо да изпее.

# 595
  • София
Честита Баба Марта на всички! Много здраве и слънце в душите!

Ние имахме вълнения с наборката - в понеделник зямина на езиков обмен за 2 седмици във Франция. Голяма емоция, голямо чудо беше - пътуваха 5 девойки сами без ръководител - полет с прекачване до Париж, а от там 3 часа с влак. Всичко мина безпроблемно - оправиха се децата. Ама аз бях като диспечер, след обаждането от поредната точка, трябваше да информирам родата, която живо се интересуваше Simple Smile Семейството, в което е настанена били много мили хора. Ходи всеки ден на училище с девойката, която ние после ще приемем. Училището е целодневно, влиза във всички часове наравно с франсетата. После пише домашни. Това, което най-много ме радва е, че няма никакви проблеми с езика както в ежедневното общуване в семейството, така и в учебни условия. Всеки ден се чуваме и ме засипва с впечатления от всякакво естество. Уикендът пък ще ходят със семейството извън града на екскурзия.

# 596
И ние сме лепнали вирус. Баткото го донесе от олимпиадата миналата неделя, в понеделник и вторник носа му тече като чешма, почна да кашля, бързо стигна до отхрачване на гнойни секрети. Беше субфебрилен за половин ден. От сряда тече носа и на дребното, вечерта се умърлуши, вдигна 37,2. Вчера целия ден поддържа субфебрилна температура, от следобеда и мен ме лепна. Предимно гърло и носоглътка, малко драскане в трахеята, без сериозна бронхитна компонента. И по-гадни вируси сме карали. Приятелки споделиха, че са го изкарали и те вкъщи, пикът на влошаването идвал бързо и траел кратко, после подкашлянето продължавало повечко.
Честит трети март bouquet Бог да пази България!

# 597
  • София
Честит празник!  bg 
Дано успеем да опазим и съхраним нацията и да започнем да  чувстваме България като майка , а не мащеха!
Бързо оздравяване на болните!
Ян@, как така сами, не е ли организирано от училище? Аз щях да се поболея, ако трябваше моя сам да тръгва така  Embarassed
На нас ни предстои първо гостенчето, а после те ще ходят, но целия клас ,с учители-бг и немец.
По този повод сме се впуснали в ремонт вкъщи, че сума ти години нищо не бяхме пипали и са се натрупали доста неща за освежаване и изкусуряване Rolling Eyes

# 598
  • София
Честит празник! bg  

Приятелки споделиха, че са го изкарали и те вкъщи, пикът на влошаването идвал бързо и траел кратко, после подкашлянето продължавало повечко.
Аз изкарах един такъв двудневен вирус. Първата сутрин почувствах лек дискомфорт в носоглътката, т.е. типичен симптом на настинка. Помислих си "ще ида до магазина за лимони". До обяд вече ме беше свалил вируса и следобед вдигнах 38. На другият ден темп. беше 37 и малко. За тези два дена почти унищожих пакет салфетки.
Кашлица почти не съм имала. Правех си инхалации с физиологичен разтвор и проспан на капки.

Това за обмена ми звучи много добре. При Дияна не се чува нищо такова.

Ох, сега ще ме кара да излизаме на пазар. А аз съм "захапала" нерв и не мога да се движа. Мноо съм дефектна  Laughing

# 599
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Моят син също е с вирус от вчера, болки в гърлото и лека хрема, има малко температура и много яд, че пак се е разболял в неподходящо време, друго си е да си на училище.....

Общи условия

Активация на акаунт