Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 140
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Няма да ходи на екскурзия. Отказа се.
5 за срока по физика! Simple Smile
Две петици засега за срока.Утре ще се разбере дали ще са три, като върнат по биология контролните. По математика-6 Simple SmileРадост, че там беше под въпрос.

# 481
  • Пловдив
При нас оформянето продължава. Миналата седмица имах среща с класната. Тази жена е страшно амбициозна по отношение на учениците си и не може да се примири, че в класа има двама ученици, които не взимат стипендии за успех. Т.е. успехът им е под 5,50.  ooooh! А моята госпожица така хубавичко се е отпуснала и го кара през просото. Днес ще се върти на шиш по история. Не искала да разказва. Еми няма начин, налага се. Цяла неделя е учила за Френската революция и Наполеон. Да я видим днес дали господинът ще бъде доволен. Заканих ѝ се, че ще я накарам да научи Марсилезата наизуст, на френски.  Mr. Green
И по български ще прави някакво публично изказване на тема демокрация. Ама така е, който цял срок лежи, сега му излиза всичко през носа.
За сега 4 има само по физика, но пък има всички възможности да гони по-висока оценка за годината.
Бетонира 5 по химия. Такива сложнотии ми се видяха, че учат. Нишадър, натриев нитрат, едни сложни уравнения изравнява. То и ние сме ги учили едно време, но ми се струваше, че материалът беше по-добре структуриран. От втория срок започват органична химия, там ще става весело. Иска си да си последователен, а не да я караш 5 за 4.

# 482
  • нейде там, където ....
При нас оформянето би трябвало да е приключило. С три петици, като две от тях са си от мързел. По един предмет трябвало да правят презентация по някое време с друго дете и нещо не са се разбрали. Подозирам, че са се ослушвали и всеки се е надявал другия да свърши работата, та накрая - хитрата сврака, с двата крака.  Laughing Добре, че има и други оценки по предмета. По другия, след като се ослушва пет дена, накрая не му стигнаха 15 минути, за да напише някакво задание за шестица. Не е като не съм му напомняла, но май трябва и аз да измисля някоя по-сериозна заплаха (Марсилезата е добра идея  Laughing) за подобни случаи.

Чакам резултат от олимпиадата по биология. По математика, физика, химия и география минава на втори кръг с доста добри резултати.

# 483
  • София
jd, браво на момчето!
Нямам напълно представа как ще завърши срока момъка. Предполагам, че ще е със 6ци по повечето предмети. Единствено по БЕЛ е малко на кантар, че им е много строга класната и пише доста трудно 6 ( на последното контролно му беше писала 5 заради това, че не е писал докрай на редовете и не е сложил запетайки между името, класа и номера си ooooh!).
Днес е на олимпиада по немски. По английски минава на втори кръг, но не и по математика.
 Иначе на дневен ред при нас и в училище е организирането на обмена с немските ученици. Вече имаме определено дете, което ще ни гостува в края на март, а те ще пътуват юли.

# 484
  • Варна
И моята дъщеря ме пита за обмен, принципно дали бих се съгласила. Нищо конкретно обаче.
От лятната екскурзия се отказа. Съвпада по време с лятната ни почивка и щеше да ми е неприятно ако я няма с нас. Отделно планирам есента да идем до Италия та не и беше трудно решението. Но истинската причина май е, че приятелката и няма да ходи.Simple Smile

В училище няма по какво да я оформят. В петък беше супер нещастна. Надяваше се по физическо да се пребори за 6. Но - учителката и казала, че няма шанс въпреки, че текущите и оценки бяха 4,6,6.
Та наистина беше супер ядосана и нещастна. Естествено и казах, че една 5ца по ФВС няма значение и да се примири. Обаче тя не е съгласна, говори, говори и накрая каза - Искам си грамотата! Tired
Такава е.
Около мен ме съветват да я освободя по физическо и да и реша проблема. Не съм съгласна ... не знам, ще помисля.

# 485
  • Варна
Flash* - Не знам каква грамота чака щерка ти. Успехът от първи срок не е важен и по мои наблюдения доста пъти учителите по ФВС, музика, рисуване и т.н. нарочно не пишат 6, за да не се подценяват предметите им. За годината обаче трябва да си я търси шестицата, че влиза в дипломата.

Нали знаете от тази година кои са предметите с най-голяма тежест в дипломата - психология, рисуване, музика. Следвани от информационни технологии.

# 486

Нали знаете от тази година кои са предметите с най-голяма тежест в дипломата - психология, рисуване, музика. Следвани от информационни технологии.
  newsm78 Изпуснала ли съм нещо?

# 487
  • Варна
  newsm78 Изпуснала ли съм нещо?

Просто тези предмети се изучават само една година (в 9-ти клас) и тежат колкото всяка от усреднените оценки по математика, БЕЛ, и т.н. основни предмети за четирите години. Тоест оценката по рисуване влияе върху средния успех от дипломата четири пъти повече от оценката в 9-ти клас по математика (ако математиката не е профилиращ предмет).

# 488
  • Пловдив
♥ HAPPY ♥, в профилираните паралелки оценките по предметите, по които се учи по учебници за 8 клас, влизат в удостоверението за основно образование.
Тези, по които се учи по учебници за 9ти клас, влизат в дипломата за средно образование. За ЕГ това са БЕЛ, МАТ, първи и втори чужд език, психология, музика, рисуване, физическо и инф. технологии.

При нас тази година всичко влиза в дипломата за средно /професионална паралелка/.

# 489
  • Варна
Flash* - Не знам каква грамота чака щерка ти. Успехът от първи срок не е важен и по мои наблюдения доста пъти учителите по ФВС, музика, рисуване и т.н. нарочно не пишат 6, за да не се подценяват предметите им. За годината обаче трябва да си я търси шестицата, че влиза в дипломата.

Иска грамота в 12ти клас за диплома с пълно 6. Laughing

# 490
Благодаря ви, това ми е убегнало...

# 491
  • Варна
Иска грамота в 12ти клас за диплома с пълно 6. Laughing
Пожелавам ѝ го. Грамота+Златен медал(плакет)+Национална диплома

# 492
Каква е тази национална диплома? Да си завършил с годишни оценки 6 по всичко от 1 до 12 клас ли?
Аз защо нямам такава?  Laughing

# 493
  • Варна
Каква е тази национална диплома? Да си завършил с годишни оценки 6 по всичко от 1 до 12 клас ли?
Аз защо нямам такава?  Laughing

Освен 6,00 от предметите в училище от 9 до 12 клас, трябва да има 6,00 на двете (или трите матури) и най-важното - ученикът да е лауреат на национални или международни олимпиади през 11 или 12 клас. На випуск са десетина деца в цяла България. Голямата ми дъщеря беше лауреат в 12-ти клас, първо място на национална олимпиада в 11 клас, но заради 1т. по-малко на матурата по БЕЛ не можа да вземе национална диплома. Взе обаче наградата за академични постижения на випуска.

# 494
Поздравления за дъщеря ти, това е страхотно постижение!
Тази диплома ми се вижда мисия невъзможна. Лауреат на олимпиада изисква много задълбочени занимания в дадена област, което отнема време и пречи да си брилянтен по всички други предмети.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 17:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт