Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • нейде там, където ....
Жалко, че обучението включва предмети освен английски, корейски, БЕЛ(без литературата) и география.  Laughing
......
Аааа,, не можем ние без природните науки и математика.

Почивните дни отново не са почивни, защото има олимпиади по география, физика и химия. Между тях има и една школа по физика, за отмора. Другата седмица май е олимпиадата по биология. После се завъртат вторите кръгове. Някъде между тях трябва да свърши срока. Очаквам 2 петици, макар по единия предмет ще се изпитват за повече. И по физическо щом е различно от 2 - няма значение колко е.

# 466
Къде ще качат задачите от олимпиадите и след колко време? Забравила съм Embarassed
Гледам в "природни науки" -няма качено нищо от тази година, а олимпиадаа по физика май беше миналата седмица? Поправям се- нали я отложиха с 1 седмица, няма как да е качено каквото и да било. Физиката била днес следобед. Сутринта химията, следобеда физиката.
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/sastezania/main.html

# 467
  • Варна
Успех на наборите, които са "между" за оформянето за срока.  Simple Smile
Моята девойка и тя си има нейните борби!

Ах, тази физика! Какво ѝ става на девойката-нищо не разбирала и т. н. След няколко дни пак ще имат тест-лостове, макари....Къде да чете, за да избистри? Има желание, но материалът ѝ е труден!

# 468
  • нейде там, където ....
На първо четене ми харесва сборника на "Регалия 6", справочник по физика от 8 до 11 -ти клас. Не съм го виждала на живо, но по описание може да свърши работа.

# 469
  • Варна
Аз пък търся резултатите от олимпиадата по немски за Варна. В 5ЕГ са си качили техните, в сайта на 1ЕГ не намирам такива. В сайта на РИО който днес разбирам, че вече било РУО пък няма никаква актуална информация ... . И по математика ми се щеше да погледна. Не публикуват ли протоколи с резултати? Забравила съм. Tired

Моята дъщеря ми каза, че била оформена почти по всичко. Само по физическо щяла да се бори за по-горна оценка, надява се да я изпитват на теория. Joy

# 470
  • Пловдив
И нашите са оформени почти по всичко, с малки изключения. Отделно пък няма да имат срочни по доста предмети, така че...

Уффф, сигурно вече съм го писала, но едно време в дните когато имахме физика  ooooh!, въобще не ми се ходеше на училище. От предишния ден ми се "обръщаше стомаха"  Sick. Защо така сухо я представят тази наука, не ми е ясно!? Учех насила само заради преподавателката.

И аз скоро разбрах, че РИО е РУО, но продължавам да си го изписвам по стария начин.

# 471
С физиката няма проблем обаче химията, химията ......
Нямало как, втория срок щял да започва да учи. Казах му, че така не става но се съмнявам да ме чуе.

# 472
  • Пловдив
Вчера са имали поредно писмено изпитване по МАТ, в сряда ще имат още едно.
Днес имат изпит по програмиране, остават по още един по градивни елементи и електротехника.
По география госпожата искала да научат столиците на всички държави, каквото и да означава това. Трябвало да им го каже преди ваканцията, но забравила. Имали срок до петък.  ooooh!
Миналия петък не беше на училище, та днес може би ще прави и класна по френски /втори език/. В неделя попълваше учебната тетрадка, слушахме записи и т.н. Имаше куп неща за поправяне - къде чули, къде недочули кое как се произнася. На моменти говори като канадка от Монреал.  Mr. Green

За другото информация нямам, ще я получа в бележника в края на срока.

Вчера в час по химия са помълчали за момче от 10 клас, което е починало. Не знаеше нищо повече.
Скрит текст:
В медиите изскочи новина, че 16 годишен ученик се е самоубил в събота. Не съм ѝ казала това.
  Confused

# 473
В АК са файнълите в момента (срочни изпити, които са с голяма тежест за крайната оценка). Дъщеря ми вчера държа два - физика и БЕЛ, днес не е на училище (всички почиват), утре пак има 2 файнъла - химия и география - двата най-трудни предмета тази година.
---

Сега прочетох за момчето и ми стана мъчно. Да почива в мир!

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 11:58 от Анонимен

# 474

за момче от 10 клас, което е починало. .[/spoiler]  Confused

Просто не знам какво да каже, но за тези неща трябва да се говори,  защо са толкова объркани,
раними и смазани тези деца на нашето време...Светът е доста жесток, такива стават и децата.
Някои жертви, други палачи. Вече си мисля , че това е ужасна възраст, вместо да е прекрасна. yahoo_49

# 475
Страшни неща. Не знаем какво е станало, но това не променя нищо. Каквото и да е, когато умре младеж,все едно ми се обръща сърцето. Дано няма повече такива неща. Правило ми е впечатление и преди, че събития се натрупват на клъстери, като серия по едно и също време Tired / тази тема май станаха повече от едно- дано серията да спре Praynig/
В природни науки излиза примерни решения и указания по физика http://www.prirodninauki.bg/wp-content/uploads/2017/01/Reshenia_ … as_22_01_2017.pdf
по химия иска парола. Нали са в един и същ ден, разликата не е заради непредадени протоколи?

# 476
Аз също видях статията и от вчера не ми излиза от главата.
Тийна сам поиска днес да смени баба си в болницата за два часа, имал план как да разсее малко дядо си Simple Smile

# 477
Светът е доста жесток, такива стават и децата.

Предполагам повечето от вас са го чели и гледали :
“Безбройни са световните кръговратности, в които се вре человек из своя си живот. Докато е малък человек, стига да протегне ръчичка, да се усмихне или просто да каже „мама” и всички го трупат с похвали. И колкото повече се източва человек, колкото по-голям става, толкова повече похвалите намаляват, за да се изгубят на края, кой знае къде по трудните друмища на голямата световна похвала, за да се разпилеят в глупашки битки, наивни победи и безплодни занятия..."   монолог на герой от пиесата "Кукер кабаре" на Любомир Пеевски

Само да вметна, че в моите ученически години (тъкмо преди 30) един съученик се самоуби. Такива трагедии са се случвали и преди, но не ни напомняха от медиите постоянно. Всички си го преживяхме, всеки по свой си начин.Поуките си взехме, без някой да ни поучава.  Психолог не ни изпратиха, за да работи с нас.  В днешно време излишното тръбене по медиите направо ни залива с такива трагични вести и децата от малки го виждат и чуват. Как да не се натрупва стрес и тревога? Едно време сме знаели само това, което се случва в обкръжението ни. Сега сме информирани за всичко.И плащаме цената на тази информираност.Иначе жалко за починалото момче.

# 478
  • Пловдив
Аз също видях статията и от вчера не ми излиза от главата.
...

Мдааа, разчуло се е. Имали са разговор с класната за цената на живота, за хормоните и как да не се приемат за много на сериозно.

И понеже имам разговор с нея на 4 очи в четвъртък, ще има за какво да дискутираме. 

# 479
  • Варна
По физическо-5. Решаваща била оценката по волейбол. И тя е 5.
Утре ще връщат класните по мат. От там зависи.
Иначе днес девойката сподели за успехи по психология,    немски.
Една учителка я е обявила за карък. 5,48 на важно изпитване
 И не само-редовно на пангара е номер 13:)
За лятната екксурзия- чакаме да пуснат приятелката.

п.п. По мат има шанс-положението е на кантар.
Утре ще видим какво ще става с физиката.  Crazy

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 14:22 от Стейси Грей

Общи условия

Активация на акаунт