Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 101
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Браво на децата, успех и в следващите кръгове.

Моето момче днес по обяд ми се обади да ме питат кога тръгвам в командировка, явно му идвам в повече Laughing
Тъкмо се зарадвах, че ми звъни а то било за да разбере от кога ме няма Grinning

# 631
Браво на класиралите се. Нашият не успя.

# 632
  • Варна
Всеки ден тестове тази седмица, даже и по два на ден.
В събота няма да имат курс по немски, а в понеделник-почивка.Simple Smile То не че се е преуморила наборката.
Решаваха днес с таткото логическа задача за домашно по корейски. Simple Smile Девойката преведе, таткото помогна. Simple Smile Трябваше да открият в коя къща отглеждат златната рибка. Simple Smile
Някой от Варна да препоръча курс по руски език. Да се ориентирам за догодина.

# 633
  • Варна
 В частното "Юрий Гагарин" в Камчия имаше съботно-неделни курсове по руски, може да се полага изпит и за сертификат.

# 634
  • нейде там, където ....
Олимпиада по география, резултати
Ако регламентът беше като на другите олимпиади, сигурно младежа щеше да запише първо участие в национален кръг. Сега - ще има отлична оценка за годината по предмета.  Party

# 635
Олимпиада по география, резултати
Ако регламентът беше като на другите олимпиади, сигурно младежа щеше да запише първо участие в национален кръг. Сега - ще има отлична оценка за годината по предмета.  Party
Поздравления за сина Ви! Регламентът на олимпиадата по география (за националния кръг) е безумен.

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 02:15 от eli_toni

# 636
  • София
jd, браво на Петьо!
Ние още чакаме резултатите от националния кръг по НЕ. Мислех си, че още на място ще станат ясни, ноо не. Дребното пък страда, че не успя да се класира за национален кръг по Знам и мога  Sad явно искаше и той като бати да ходи на национален  Flutter
В понеделник имаха фашинг на тема 90те и понеже реши, че е подходящо за случая,  ме хвана да му изправям косата. Казах му, че така подхожда повече на  хипитата от 70те, но явно отдавна му беше мерак да се види с права коса, та използва случая Mr. Green

# 637
Е, от националния също си се чака. Преди го качваха на сайта на МОН, та се виждаше, но отнема време. Сега май вече нищо не качват, но ще ви уведомят, няма страшно  Hug
Моята я деляха две точки от класирането за национален кръг тази година. Подозирах я, че е нарочно, защото мрази състезанията  Mr. Green

# 638
  • София
Моята заминава в петък за Кърджали на национален кръг по френски. Добре, че е само за 2 дена, че имаме и французойче на гости от езиковия обмен. Голяма радост и емоция е. Виждаш ежедневния ни живот през очите на дете от друга държава..... напр. много беше впечатлена, че видяла каруца с кон на улицата. Много мило и възпитано дете и яде всичко (от което аз най-много се вълнувам)........... Ходихме уикенда извън София, а в понеделника те двете + други приятели ходиха по магазините и да играят боулинг. След като се прибере моята от Кърджали в събота, мислим в неделя пък да идем до Копривщица. От вчера ходят заедно и на училище.

Аз нали бъкел френски не знам и не я бях чувала моята да говори френски. Още с посрещането на девойката на летището, като седнаха на задната седалка и като почнаха да си говорят, все едно си говори с приятелки, с такава лекота го правеше. По цяла вече се чува едно хилене от стаята им. Дано да си останат приятелки и за в бъдеще, а не всичко да приключи с обмена.

# 639
  • Пловдив
ле ле, Ян, къде ме върна в спомените ми. А от некролозите по дървета и стени не се ли впечатли?
Имах една учителка - французойка. Тя пък остана изумена, че в Пловдив видя овце на улицата. Един си ги пасеше по тревичката покрай централни гробища. И се загледала в тия ми ти овце, та се спънала и направо по очи на земята. Добре че наблизо е имало хора да ѝ помогнат да стане, че беше и възрастна.
За панелните квартали нещо каза ли или няма челен сблъсък с тях? Вчера с един мой познат - французин точно за това си говорихме. Във Франция тези квартали са основно със социални жилища т.е. нещо като гета, а наличието на такива в България ги стресира.
А луксозните коли по нашите пътища?
Иначе аз си имам приятелка така от ученическите години. Поддържам си връзка с нея, с родителите ѝ, ходих на сватбата ѝ, тя пък дойде до БГ преди да се роди щерката с един куфар с подаръци. Виждам как растат децата ѝ - 3 бр /средностатистическо френско семейство/ ... Сега имат много повече средства за комуникация, ние го карахме на хартиени писма и пак успяхме.  Хубаво нещо е обмена. Много са полезни и за прговаряне на езика, и за опознаване на културата.

# 640
  • София
За некролозите не е питала, но коментарът за кончетата по улицата беше много умилителен – „у нас във Франция конете ги гледат затворени във ферми, а тук хората си ги ползват по улиците, колко вълнуващо …….“
Относно панелните квартали – ние точно в такъв живеем, но щерката сподели, че до сега не е показала или споделила това да я притеснява. Ние живеем близо до летището и за по-пряко минаваме през циганската махала, която е доста живописна – добре, че пристигна късно вечерта и ще лети обратно много рано сутринта, та ще е тъмно и няма да се налага да се обясняваме. За колите също до момента не е показала някаква реакция – ние караме 100 годишен Фолксваген пасат, не е показала грам притеснение да се вози, а иначе до момента не сме били свидетели на изцепки с луксозни коли по пътищата.

Возят се ежедневно в градския транспорт, но тролейбусите по нашата линия са от най-новите, та това облекчава нещата. Много се вълнуваше за метрото, защото до момента се беше возила само веднъж като ходила на гости в друг град във Франция.

За момента много и харесва в София, защото те живеят в село от 5 улици, сателит на един от големите градове във Франция. В селото има 1 фурна и 1 дрогерия и 1 църква и нулеви забавления. Ходят по цял ден на училище от 9 до 18 часа, като ги вози училищен автобус. Училището е средищно за много такива села, т.е. не можеш да се чупиш от занятия, защото е насред полето. След училище – с автобуса у дома. А тук – до обед на училище и после „лайф из лайф“ – сладоледи по Витошка, молове, кино и т.н.

Много е ценен обмена – и за децата, и за семействата им. Докато е била там щерката се е включвала в готвенето на вечерята с майката. Жената даже и е изпратила в папка всички рецепти, които са приготвяли заедно – с описание, снимки и т.н. Просто си личи отношението. Отделно сега като звънят на детето искат да си говорят и с щерката, разпитват я как е.  Дано наистина станат приятелки, така както вие сте станали.

# 641
  • нейде там, където ....
Благодаря! И двамата харесват географията, но като хоби, което от време на време носи бонуси .. като отлични оценки, а при малкия дори беше по друг предмет  Laughing

liani, интересна картинка е бил, предолагам.

Завиждам ви за обмена. Дали може да се измисли нещо и при нас  newsm78

В училище имаха среща с директорката на ЦЕРН, която ги е надъхала, че има глад за специалисти и инженери от всякакви области.

# 642
  • Варна
Luboff, училището в Камчия е идея, въпреки, че е извън града.
Олимпиадата по география и на мен ми е странна. Тази година девойката не се е явявала, но в 5, 6 и 7 клас-да. Винаги се класираше за областен кръг. И в седми клас, когато имаше право вече на национален кръг, не успя за националния. Беше втора в нашата област, но само първия имаше право на национален кръг. Отделно резултатът беше доста по-висок, от класираните първи в други области.
Все така я обича географията, но сега малко я мързи да се явява изобщо на състезания.
6 по химия. Оле!
А утре-контролно по математика. Специално имаха консултация по повод контролното, във време, подходящо за децата. Не по време на друг час.

# 643
  • Варна
Привет!
Много хубаво нещо са обмените, чета с инетерес и се радвам на децата!
Нашият го е ударил на мързел. Днес имали контролно по математика, "любимата" геометрия, решил задача и половина. Остана изненадан, че оценката по психология от тази година е важна, масово в класа имат ниски оценки по този предмет, каза, че ще се постарае.
Футболното първенство тече, всяка  неделя имат мач. Отделно има и училищен футболен турнир. Станаха първи за Варна и областта, сега ще ходят на републиканско.
Аз имам първокласни вълнения с малкия. Сменихме квартала и попадаме в първа зона на двете най-близки училища Раковски и Захари Стоянов, че и за Найден Геров имаме шанс, поради това, че Петьо е там. В тази връзка ако някой има актуално инфо за горните училища, ще съм благодарна. Подробностите ще наклонят везните, но изнесената информация е много бедна. Пишете ЛС, да не спамим темата.

# 644
  • София
Нашето гостенче пък е много пестеливо откъм приказки Rolling Eyes Те, вярно, че не се застояват много вкъщи-излизат сутрин към 7,30 и се прибират към 20ч, а снощи дори в 23ч ooooh! , но комуникацията ни е много оскъдна. Навън си се събирали по групи- бг и немци и  така си общуват. Изобщо не се интересуват от забележителности, музеи и тем подобни Shocked  Моят отсега се е затръшкал, че там ще е още по-зле, но дано да се лъже.

Общи условия

Активация на акаунт