Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 098
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
...Изобщо не се интересуват от забележителности, музеи и тем подобни Shocked  ...

И те са 15- 16 годишни тинейджъри, история и изкуство едва ли ще ги интересува толкоз, както и нашите на тази възраст. Ние нямаме гостенче, но видях едно момиче с гостенчето си в компания с моя син. Висяха на пилоните пред НДК. Даже синаът ми каза, че някои от домакините изоставили гостите си някъде по центъра и заседнали по кафенетата, което много ме озадачи.

# 646
  • Пловдив
И при нас беше така едно време. Нашите посещения по музеи ставаха групово в отсъствие на домакините.
Когато ходихме с тях на училище си спестявахме част от часовете, за да се разхождаме и да оглеждаме магазините. На групички изръчквахме пазара и си вършехме нашите си дивотии, без да ни разбират какво правим. Беше си забавно.
Тях пък ги водихме на море и на планина и се кефеха на дискотеките. Не за друго, ами просто защото ги пускаха вътре и им сервираха алкохол. Е, това беше преди ... 150 години.  Joy
Ама то си е досадно да си 24 часа с някого и само да го питаш дали е добре.

Иначе и у нас цари пълен мързел, добре че идва ваканция. После 4 дни училище и турне.

# 647
Нашето гостенче пък е много пестеливо откъм приказки Rolling Eyes Те, вярно, че не се застояват много вкъщи-излизат сутрин към 7,30 и се прибират към 20ч, а снощи дори в 23ч ooooh! , но комуникацията ни е много оскъдна. Навън си се събирали по групи- бг и немци и  така си общуват. Изобщо не се интересуват от забележителности, музеи и тем подобни Shocked  Моят отсега се е затръшкал, че там ще е още по-зле, но дано да се лъже.
При нас пък е обратното - бърборят непрекъснато, та чак не мога вечер да ги накарам да си легнат. Играят на карти, шах, зарове. Ама така било само вкъщи. Съберат ли се със съучениците си, немците зарязват нашите и изчезват, често дори и без да се обадят. Иначе нищо от мероприятията не ги интересува. В училище било скучно, на екскурзиите - също. Само в мола им харесва и все към KFC ги влече.
Снощи бяха на ресторант. Уж реномиран, ама "сърмите миришели на гума". Щом се прибраха, и двамата седнаха да си довечерят и добре си хапнаха! Нашето гостенче се поотпусна и почна да си казва, какво му харесва и какво не и дори да си иска някои неща, но не капризничи. Вкъщи, каквото кажа, се изпълнява безусловно и почти нямам забележки. Определено случихме с това дете и си е чист късмет, че така добре си паснаха и се разбират.

# 648
  • София

При нас пък е обратното - бърборят непрекъснато, та чак не мога вечер да ги накарам да си легнат. Играят на карти, шах, зарове. Ама така било само вкъщи. Съберат ли се със съучениците си, немците зарязват нашите и изчезват, често дори и без да се обадят. Иначе нищо от мероприятията не ги интересува. В училище било скучно, на екскурзиите - също. Само в мола им харесва и все към KFC ги влече.

А нашите дори вкъщи не си приказват особено . На въпроси отговаря еднозначно и не демонстрира никакъв ентусиазъм. Една вечер го хванахме да играем на Диксит, едва прие и скоро каза, че е много уморен и отиде да си легне и да си цъка на телефона ooooh! Тази вечер пак планирали да се събират у съученик, но мисля да не ги пусна Crossing Arms Един път вече така търчах да ги прибирам към 22,30ч , а снощи ги чаках до 23,30ч  #Cussing out Днес мисля да си го спестя Naughty

# 649
  • София
Изпратихме я нашата французойка тази сутрин рано, рано. На летището почти всички франсета плачеха, сигурно много им е харесало тук Simple Smile И аз потвърждавам, че от музеи и т.н. не се вълнуват много, но от заведения, молове, магазини и купони ухааа .................... Копривщица беше направо отегчителна за тях, но виж минералните басейни много и харесаха.

Иначе нашата девойка беше много сдържана с нас - може би защото тя не е добре с английския, а ние френски не говорим, но иначе 2-те не спираха да дърдорят, да се хилят и да пищят от стаята.

liani, относно притесненията на младежа как ще е там, много зависи и в какво семейство ще бъде настанен. При нас понеже и във Франция и в България нямаше организирана от училищата програма извън учебното време, много зависи от това какво ще планира приемното семейство. Нашите бяха за по 14 дни т.е. хванаха по 2 уикенда. Моята я бяха водили по забележителности, до някакво много красиво градче на Атлантическия океан, докато девойка от нейната група е била в семейство, които са прекарвали уикендите пред телевизора гледайки мачове. Но както разбирам при вас има организирана програма, така че със сигурност са го помислили германците.

# 650
  • София
Програма ще има, но той се притеснява, че не си пасват добре с момчето,а ще прекарва повечето време с него. Макар че каза, че последните дни са си приказвали повече , дори вчера го защитаваше, че бях яхнала метлата, като разбрах,че ще излизат пак вечерта. В крайна сметка не беше нищо драматично, просто съм имала, изглежда, други очаквания  Rolling Eyes

# 651
  • София
Честит празник на имениците!

# 652
Честит празник и от мен!

# 653
  • Варна
Честит празник и честит имен ден на всички малки и големи дами с цветни имена! bouquet Simple Smile

При нас нищо по-различно не се случва. Девойката крои планове за ваканцията с няколко приятелки. Не им се стояло във Варна и току ме подпитва, ще я пусна ли тук и там. Като наблизо някъде около Варна ама с преспиване, без възрастен на което казах не. Сега обмислят разходка до ботаническата градина в Балчик. Ама искали да идат и до мидената ферма Дълбока, а за там с обществен транспорт не става. Накрая най-много да кандисат на някой пикник Simple Smile))
В края на месеца ще я пусна да иде на някакво обучение тип тийм билдинг за 3 дена. Пак без възрастен, само 15-20 годишни от доброволческата организация в която членува. Едва ме нави. Confused
Не знам ... не я пускам да излиза вечер, стъмни ли се и държа да се е прибрала. Тя и засега няма мераци да излиза вечер кой знае колко. На дискотека обаче не бих я пуснала. Сега след нещастния случай с осмокласника от тяхното училище пък съвсем. Беше повод пак да говорим на тема "как да се опазя от идиотите навън" но ... . Не знам. Като гледам наборите и какви ги вършат/не всички разбира се/ и колко са напред с материала ... . Мойта днес купи Клетниците за подарък за РД на приятелка, и отказа предложената от мен гривна.

Чакаме резултата от изпита по НЕ и началото на юни, решихме да идем за седмица до Рим.
Юли ще навърши 16 и иска за август да и намерим работа. Ще помислим какво може да се измисли.

# 654
  • Варна
И ние си приказвахме доста покрай починалия съученик. Sad
В началото си мислехме, че е първоаприлска шега. Язък за хубавото момче! Sad

# 655
  • София
Някой е надничал у дома.
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6161256

# 656
  • Варна
Христос воскресе!

# 657
  • София
Воистина Воскресе!

# 658
  • No Line On The Horizon
Може ли да се избере трети език, който е СИП, за втори държавен зрелостен изпит?

# 659
  • Варна
Вчера бях на родителска среща!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт