Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 094
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Стейси, да са въвели нещо ново?  newsm78

Тъкмо и аз вчера си мислех за родителска среща. Вече два месеца не сме имали и ми е притеснено  hahaha.

При нас няма нищо ново и съществено. Една монотонност... Thinking...Дано е за добро!

# 661
  • София
Имаше РС и при нас. Само за учебният процес са говорили (пратих мъж ми).
И при моята е монотонно. Реве само от факта, че щели да учат до края на юни.
Този път почти всички родители били гракнали с/у учителката по немски и на другият ден била огорчена и обидена. На предната РС аз бях лошият родител, който я бил огорчил.

# 662
  • Варна
АА, нищо ново. Класът е средно ниво откъм успех.
Но някои родители искаха линч на учителката по математика. Подписка и т.н.Тя пък не успя да дойде при нас, защото имаше митинг от родители пред нейната стая.
Съгласна съм, че на контролните задачите са с висша степен за децата, а такива не упражняват.
Класът ни не е лесен, а на класната възложиха задача да разговаря с математичката.
Родители се нервираха, че децата им ходят на частни уроци, а оценките-3,4
Аз питах за консултацията по математика, която както вече съм ви казвал,винаги съвпада с друг час.
Сега съвпадащи с час е час на класа. Обърнах й внимание-тя пред мен каза кого била пуснала за консултация.Нямало проблем.Да де, ама детето веднъж ми сподели, че "пак ли да ви пусна, искам нещо да обсъдим и т. Н. И т. Н

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 20:23 от Стейси Грей

# 663
  • Варна
И нашата род.среща мина. Хич не ми се ходеше, пълна скука. Класа е много силен, няма никакви проблеми между децата, никой от учителите няма оплаквания, работело се лесно с тях. Отново казаха, че 10ти клас бил най-трудния, да го имат предвид. Резултати от дсд изпита в края на май, началото на юни ще има. Такива работи.
Девойката си живее някакъв паралелен на нашия живот, излиза от стаята си само да яде и до баня-тоалетна. Ужас някакъв ми е на мен, такова нещо не съм преживявала с брат и. Има някакви проблясъци чат-пат ама ... бе не е ок. Спи когато и се спи, будува по нощите, опитвах да въдворя ред ама не ми се получава за съжаление. Май само се оплаквам. Пък погледнато реално, детето си е ок, учи, занимава се с обществена дейност, чете. Май страдам, че аз не съм част от всичко това в степен която да ми е достатъчна.

# 664
  • Варна
Класната ни каза, че от нейния дълъг гимназиален опит девети клас било най-трудно. Simple Smile
Недоумява как не спазвали дисциплина при други учители-при нея няма хък-мък.Ни телефон поглеждат, ни приказват екстра.

# 665
  • Пловдив
Не изпитвам никаква нужда от родителска среща. Без друго на тях не се случва нищо съществено. Общи приказки. После дълги опашки пред вратите на учителите по отделните предмети. И да искам, не мога да се срещна с всички.

Девойката е на турне в Русия. На летището в Москва имаше интернет и писа от там. Нощувка - в посолството, там също имаше нет. От вторник са в Екатеринбург, писа от хотела, но вчера и днес е пълно мълчание. Или са много заети и не остава време за писане, или са им спрели интернета, за да спят през нощта, а не да карат нощна смяна в чатовете.  Mr. Green

Отдавна не се впечатлявам, че излиза от стаята си само за тоалетна и ядене. Нормално е. И този период ще отмине. Не искам да съм част от нейните занимания, те са си нейни. Аз си имам мои си. Порастнаха децата, това е.

# 666
  • София
Отдавна не се впечатлявам, че излиза от стаята си само за тоалетна и ядене. Нормално е. И този период ще отмине. Не искам да съм част от нейните занимания, те са си нейни. Аз си имам мои си. Порастнаха децата, това е.
Моята понякога даже и за ядене не излиза. Прави си сандвич и ако успее да се промъкне покрай мен - яде в стаята си  Crazy

# 667
  • София
А, това ще ми е трудно да преглътна.  Naughty  Все още, поне за вечеря, се събираме всичките на масата! Иначе и той прекарва много време в стаята си или с книга, учебници или с телефон, но все още има някаква комуникация.

# 668
  • Варна
Класната е разговаряла с учителката по математика.Добре, че тя говори с нея, че някои родители бяха доста пренавити.
Та математичката е предложила, специално за желаещите и нуждаещи се деца от класа, да се разбират предварително за удобен час за консултация, отделно от часа за консултация.
И още има( чета в чата на родителите).
Една майка е публикувала резултата от разговора между класната и другата учителка. Тази майка е разговаряла с класната по телефона.

# 669
  • Варна
Девойката се съвзема от гаден вирус със силна хрема, кашлица, в началото и температура.
Днес ѝ просветна вече,ходихме и при личния лекар на контролен преглед.
Мина и през фризьор днес. Пратих я с уговорката да отрежат поне 5 см. Дърпаше се отначало. Тя косата като е до кръста много важно няколко см.Освежена е сега.Simple Smile

# 670
  • София
Девойката се съвзема от гаден вирус със силна хрема, кашлица, в началото и температура.
Днес ѝ просветна вече,ходихме и при личния лекар на контролен преглед.
И моята се оплаква от хрема. Днес ухото ѝ заглъхна. Температура няма.
Тази зима поне 3-4 леки настинки кара. Отита не го броя Sad
Каквото лепне го прехвърля на мен  Sad

С дължината на косата се преборихме по-миналото лято. И сега често ходи на фризьор да си я подстригва.
Косата ѝ беше до кръста.. права като клечка, без бретон - приличаше ми на робинята Изаура  Laughing

# 671
  • Пловдив
Моята госпожица се подстрига късо.
Върна се от Русия. Второ място, но в тяхната категория не са присъдили първа награда. Много са доволни. И беше на два континента- с десния крак в Азия, с левия - в Европа.   Laughing
В метрото са запомнили двери откриваются и двери закриваются. И всички очаквали от тях да говорят на руски, но не би. А придружаващите ги местни девойки не са говорили друг език. На английски са говорили с китайчетата.

# 672
  • Варна
Понеже имам важни до сърцето ми мероприятия тези дни, а аз също винаги прихващам от девойката, та се консултирах с личния лекар и за мен.
Посъветва ме да пръскам в носа с един препарат, превантивно(сърби ме носа отвътре и си чакам хремата) и таблетки за имунната система.
Освен утрешното официално откриване на сезона и после имен ден, тези дни ме чакат годишнина, последно за сега посещение на зъболекар, концерт на Пърпъл, два рождени дни във фамилията, пренасяне в квартирата за сезона. Много ми се иска да съм в кондиция тези дни.Simple Smile
Дънди, браво на детето!
Иначе, докато отсъства от училище, научи, че има 6 на контролно по химия. И ме помоли да уредя няколко частни урока по математика.

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 00:12 от Стейси Грей

# 673
  • София
Аз силно се надявам да ме пропусне сенната хрема  Laughing
Преди два дена класната на малкия каза, че много кихал в час и му сълзели очите.

Моята само с контролните по математика се хвали... има голям напредък и е горда със себе си  Laughing

Дунди, браво на детето.
И всички очаквали от тях да говорят на руски, но не би.
Преди години братовчед ми беше на гости (може би все още не беше ученик). Пуснала съм руската програма и слушам някакъв филм. Той ме пита "ти това разбираш ли го?". Аз от своя страна учудено го попитах "ама ти нищо ли не разбираш?"  Laughing

# 674
Честито на именниците bouquet
Дунди, браво на девойката, според младежа много и отивала късата коса Grinning

Аз днес си имам рожденик  Simple Smile След малко излиза, аз ще му правя торта и ще се опитам да изпеча агнешки котлети Simple Smile.
Сенната хрема го мъчи и него много, от две години ползва една помпичка, но пръска само като види много зор.Когато го тестваха изкараха, че е алергичен към толкова много неща, че съм убедена че нещо сгрешиха.
Баща му и той е същия, дребния за сега няма признаци, обаче се върна от зеленото училище с конюнктивит, не ми се беше случвало до сега. Като видях колко са му подути очите се притесних да няма проблем с бъбриците, но след три дни с капки и мазила всичко изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт