Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 914
  • 833
  •   1
Отговори
# 315
Има нещо вярно за кашата, но аз трябваше да се оперирам, единият възел беше над 4 см другите даже зад хранопровода, присядаше ми като ям и ме душеше...

# 316
Аз лично махнах няколко възела най-големият беше 2 см.Запазиха ми десен лоб и част от ляв лоб на жлезата.Оперирах, защото имам съпровождащо онкологично заболяване и имах притеснение за разсейки.Дали възела е злокачествен по мое мнение само след хистология може да се каже.Това лято оперираха моя приятелка .При пробите по време на операцията не откриха нищо.Запазиха част от железата.След хистология се оказа рак и се наложи нова операция.Всеки сам си решава как да постъпи.Аз затова не бях съгласна на биопсия  и исках отстраняване,а и при моето заболяване няма друга алтернатива.

# 317
  • Reasonford Manor
Предстои ми контрола следващата седмица и се замислих, защо пpоф.Пандeв иска само TSH, другите хормони не са ли от значение, особено ако има нарастване на възела?
Каза ми да пусна калцитонин, но не и FT3 и FT4?

# 318
Предстои ми контрола следващата седмица и се замислих, защо пpоф.Пандeв иска само TSH, другите хормони не са ли от значение, особено ако има нарастване на възела?
Каза ми да пусна калцитонин, но не и FT3 и FT4?

И аз зададох същия въпрос,защото имам Хашимото и възел от 10 години,смених ендокринолога си и тя иска само ТСХ,каза,че и е достатъчно.В понеделник ще ги правя,но аз мисля да си пусна всичките-Т3,Т4,ТАТ и МАТ,по препоръка тук на момичетата.

# 319
  • Reasonford Manor
Аз дори не съм питала, защо не ги иска другите.
 Всъщност първият път като отидох при него бях с пълен набор изследвания, вкл. ТАТ и МАТ и бяха в норма, но това беше преди няколко години.
Тази година трябваше да ходя края на март, но си записах по-скорошен час, защото възелът ми е видимо пораснал и имам болка. Най-вероятно вече ще трябва биопсия и се подготвям психически.

# 320
 Момичета,днес четох за апарат,който го има само в Плевен-МА.Та този апарат топи ракови тумори с ултразвук и е безопасен,т.е. без страничини ефекти.Спомням си ,че бях чела за него преди моята операция и реших да се консултирам с моя ендо.Но разбира се ,ми попариха бързо надеждите,че виждаш ли моите възли били големи,били много и т.н.И аз нали ,доверчива,а имам ли и друг избор не проверих и незная, дали вие имате информация,някой да го е ползвал !

# 321
Една форумка, от темата за фиброаденом на гърдата, преди години четох, че била сред записаните, на които се  прилагаше за първи път метода на лечение в БГ. Следях преди време как протичаше лечението при нея, но след това забравих. Не знам какво се е случило.

Скрит текст:
Мненията на Бухтичка. По-напред в страниците разказва.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=701657.120%3btopicrefid=20&nomobile=1

# 322
  • Варна
Момичета,днес четох за апарат,който го има само в Плевен-МА.Та този апарат топи ракови тумори с ултразвук и е безопасен,т.е. без страничини ефекти.Спомням си ,че бях чела за него преди моята операция и реших да се консултирам с моя ендо.Но разбира се ,ми попариха бързо надеждите,че виждаш ли моите възли били големи,били много и т.н.И аз нали ,доверчива,а имам ли и друг избор не проверих и незная, дали вие имате информация,някой да го е ползвал !

Добре звучи,но ме съмнява.Ако беше така щяхме да сме решили един от най-сериозните проблеми на човечеството.

# 323
О, то за ракови тумори ставало въпрос. Аз не съм прочела правилно.
За въпросното лечение с ултразвук, по него време като четох ставаше въпрос за лечение на възли в щитовидната жлеза, кисти и фиброаденоми на гърдите, миоми и кисти на яйчници и имаше и други, но не помня какви. Доброкачествени тумори.

# 324
  • Варна
О, то за ракови тумори ставало въпрос. Аз не съм прочела правилно.
За въпросното лечение с ултразвук, по него време като четох ставаше въпрос за лечение на възли в щитовидната жлеза, кисти и фиброаденоми на гърдите, миоми и кисти на яйчници и имаше и други, но не помня какви. Доброкачествени тумори.
И това звучи обещаващо,ако може да се спести операцията е супер.

# 325
Хубаво е,че има мислещи момичета,които дават правилни съвети.Ако нямате сериозни проблеми с Щ.Ж. и резултатите Ви с в норма стойте далеч от хирурзите.Преди години ме бяха наплашили с тези възли и искаха да ме клъцнат ма се запънах.Сега съм си о.к.Мирно  съвместно  съществуване с възлиге.Не ги мисля.На никого не препэръчвам ножа и без жлеза.Хирурзите се възползват от страха на пациента и го манипулират.Помнете ,че излекуване няма!!!С тези възли човек може да си живее.Не знам защо шашкат хората.Три пъти мерете един път режете!

# 326
  • Варна

Попаднах и аз на статията снощи.До колкото разбирам още не е пуснат в експлоатация.За сега само експериментират.Основно се е пробвал върху пациенти с доброкачествени образувания,само на двама раковоболни с метастази.Дано Praynig

# 327
Здравейте дами Simple Smile Искам да попитам нещо, ама не ми се смейте  Grinning Преди година и 3 месеца ми махнаха жлезата. От тогава освен ТСХ и Tg, калций(веднъж) друго не съм изследвала. Сега съм записала час за преглед в Плевен при д-р Тодорова, много хубави неща съм чувала за нея. Въпросът ми е kakви изследвания да си пусна и изобщо имам чувството че до сега не съм била при адекватен специалист..направо имам 100 въпроса newsm78 и пак да попитам за болната ми тема - всекидневното виене на свят Cry не се търпи вече и незнам какво да предприема..ТСХ-то им беше 0,2 последно newsm78. Благодаря предварително  bouquet

# 328
  • Варна
Галенче ти с моята диагноза ли беше.Аз също само това пускам.В началото пуснах няколко пъти ТАТ,но ми казаха че е отрицателен и няма нужда да си харча парите повече.Доколкото знам за хората без жлеза няма нужда от друго освен ТСХ,при нас и Тг,заради другото.
А защо не попиташ въпросната докторка дали иска друго.Когато сменяш доктор е възможно да изисква повече,за да се запознае по-обстойно със случая ти.
А след операцията ти имаше ли някакви проблеми с гласни връзки и т.н.,аз имах и дишането ми е повърхностно,възможно е виенето на свят да е заради това.Идея нямам защо не мога вече да дишам дълбоко,личната ме побърква когато реши да ме прослушва Crossing Arms

# 329
Здравейте може ли някой ако знае нещо за медуларен карцином или е с такава диагноза да пише. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт