Операция на щитовидната жлеза -12

• 94 908
  • 833
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
........ Това лято ще идва апарат който разбива такива възли... И няма да се налага операция!....

може ли повече инфо моля. Всички възли ли ще се разбиват? Искам и аз  Laughing Толкова добре звучи, че чак не мога да повярвам.

Много си сладка Фри  Heart Eyes
Ексериментален е все още този апарат...

# 571
Не знам нищо повече......но това се прилага вече в чужбина!условието е да си здрава....възлите ти доброкачествени

# 572
Здравейте  Grinning

Връщам се днес от преглед при проф.Пандев, след 1,5 год. прекъсване поради ред причини.Имам възел, който за толкова време е нараснал(досега само го следихме) и вече е почти 4 см.Според доктора трябва да се оперирам, но разбира се не веднага-например след 6 месеца до година и пак според него прогнозата е добра-поне според това което вижда на ехографа.Откриха ми възела есента на 2014 год. и аз някакси вече съм се настроила за операция, нямам някакви притеснения от нея.Единственото което ме тревожи, е да не би да пия хормон много време или за цял живот, тъй като той ще ми махне целия десен лоб.Левия лоб също има възли, но са малки.Според професора шанса е 80 % да НЕ пия хормон, но все пак....Както преди, така и сега всички хормони са ми в норма, нямам никакви оплаквания, освен че наддадох много килограми, но го отдавам на заседналия си начин на живот. newsm78.Още повече се притесних, като четох на места, а и той потвърди, че се напълнява от синтетичния хормон(или поне докато се наместят нещата).Сега се чудя кога да е операцията-дали да я оставя за есента или сега? newsm78 да не я мисля повече....като че ли повече ме влече за есента, като захладни малко времето, а и се постарая да сваля някой килограм, че сериозно се притесних....вие какво ще ме посъветвате?

# 573
  • Милано
Здравейте  Grinning

Връщам се днес от преглед при проф.Пандев, след 1,5 год. прекъсване поради ред причини.Имам възел, който за толкова време е нараснал(досега само го следихме) и вече е почти 4 см.Според доктора трябва да се оперирам, но разбира се не веднага-например след 6 месеца до година и пак според него прогнозата е добра-поне според това което вижда на ехографа.Откриха ми възела есента на 2014 год. и аз някакси вече съм се настроила за операция, нямам някакви притеснения от нея.Единственото което ме тревожи, е да не би да пия хормон много време или за цял живот, тъй като той ще ми махне целия десен лоб.Левия лоб също има възли, но са малки.Според професора шанса е 80 % да НЕ пия хормон, но все пак....Както преди, така и сега всички хормони са ми в норма, нямам никакви оплаквания, освен че наддадох много килограми, но го отдавам на заседналия си начин на живот. newsm78.Още повече се притесних, като четох на места, а и той потвърди, че се напълнява от синтетичния хормон(или поне докато се наместят нещата).Сега се чудя кога да е операцията-дали да я оставя за есента или сега? newsm78 да не я мисля повече....като че ли повече ме влече за есента, като захладни малко времето, а и се постарая да сваля някой килограм, че сериозно се притесних....вие какво ще ме посъветвате?
2 след отстраняване на щит.жлеза съм с 3кг по-слаба.Имам приятелка,която е без жлеза повече от 20 години...А е жена след която се обръщат и жените.

# 574
Днес ми откриха образувание на щит. жлеза.
Искат да направят биопсия. Да отстранят евентуално. Някой може ли да каже дали при такава операция за евентуално премахане може да се засегне гласа?

# 575
Може ли да се установи състоянието на жлезата без биопсия?

# 576
  • Варна
Може ли да се установи състоянието на жлезата без биопсия?

Състояние на жлезата може да се определи,но един възел какъв е не може.По принцип се препоръчва биопсия,когато се определи един възел като съмнителен.Биопсията не е болезнена манипулация.
И на предния въпрос- да, може да се засегнат гласните връзки и нерва.За това гледайте да се оперирате при доказал се хирург ендокринолог.Аз все още си нося последствията и повярвай ми не е приятно.
За сега май само Пандев има уред,който следи гласните струни по време на операция.

# 577
Тук http://www.bgmedicine.com/bolniciv.php?key=88 пише, че в Каспела също следят връзките:
 вътреоперативно проследяване на възвратния нерв при оперативна намеса /запазване на гласните струни/. 

# 578
Проф. Пандев  Peace

# 579
Напълняването не е от синтетичния хормон, даже напротив. Напълнява се , ако ТСХ не е в норма. Аз да се похваля вече съм минус 7 кг. След като озаптих инсулина, не ми става и лошо. Peace Даже не мравучкам и вече почвам да се чудя дали имам проблем с паращитовидните жлези или е било от инсулина, пия рокалтрол де , няма да спирам нищо , за сега.

# 580
  • Варна
Напълняването не е от синтетичния хормон, даже напротив. Напълнява се , ако ТСХ не е в норма. Аз да се похваля вече съм минус 7 кг. След като озаптих инсулина, не ми става и лошо. Peace Даже не мравучкам и вече почвам да се чудя дали имам проблем с паращитовидните жлези или е било от инсулина, пия рокалтрол де , няма да спирам нищо , за сега.

Браво Сисито,това да се чува  Simple Smile

# 581
  • Милано
Браво, Сисито!!!Живи и здрави да сте,момичета!

# 582
Аз искам да попитам.....не пия хормони...имам операция на възел,и напълнях!може ли да е от операцията?

# 583
  • Варна
Аз искам да попитам.....не пия хормони...имам операция на възел,и напълнях!може ли да е от операцията?

А изследваш ли си ТСХ от време на време,в норма ли е?

# 584
Vale72 напълняването не е от операцията, стегни се, дигни си Д-то и се раздвижи  Laughing
Тя и Сисито си мислеше, че всичко й е от операцията и ми се сърдеше като й говорех за диета, ама сега виж я каква отличничка е  Heart Eyes Grinning

Общи условия

Активация на акаунт