Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 646
  • 833
  •   1
Отговори
# 675
  • В свой си свят :))))
Аааа, в такъв смисъл от операцията...да, не само като интервенция, ами просто нямаме орган в организма си вече...

Последно ми се е покачил, около 1,5, обикновено го държа около 0,4 - 0,6.

Също голяма промяна имам в поносимостта ми към миризми...има някои, които са ми били любими преди това, а сега не мога да ги понасям.

# 676
  • Варна
Тва 1,5 ми.се струва височко за тази диагноза,аз подържам о,1 до.0,3

# 677
  • Варна
О да,задължително вдигни дозата.Трябва да поддържаме от 0,1 до макс. 0,5.Ел тироксина подтиска туморните клетки,ако има останали  Peace

# 678
О да,задължително вдигни дозата.Трябва да поддържаме от 0,1 до макс. 0,5.Ел тироксина подтиска туморните клетки,ако има останали  Peace

Знам, но не знаят лекарите защо така се получава. До скоро всичко беше наред и дозата си ми беше достатъчна...сега ми забраниха поне час и половина - два, след прием на хормона да се храня и пия кафе, да не би това да е причината и така около 2 месеца и скоро трябва пак да правя контролен хормон, ако не... ще ми вдигат дозата Sad а проблемът е, че сърцето ми не може да я понесе, въпреки бетаблокерите, които пия. Не знам...моля, се да не се налагат промени...ама ако трябва.. ще ги правя...

# 679
  • Варна
Аха, нещо може би ти пречи да усвояваш хормона.А иначе прехлопване на сърцето и аз си имам.Пия 150 мг. Ел тироксин.

# 680
Аха, нещо може би ти пречи да усвояваш хормона.А иначе прехлопване на сърцето и аз си имам.Пия 150 мг. Ел тироксин.

Явно...аз сега съм на 125мкг, но явно ще минавам на 150. Или поне ще се наложи да ги редувам по схема. Моя приятелка е на 250, не мога и да си помисля как бих оживяла при такава доза.

# 681
Здравейте. Имам въпросче към участниците в темата от Варна - в коя лаборатория са най-точните резултати? Трябва да си пусна калцитонин и не ми се иска да ми сервират някой грешен резултат Simple Smile

# 682
  • Варна
Здравейте. Имам въпросче към участниците в темата от Варна - в коя лаборатория са най-точните резултати? Трябва да си пусна калцитонин и не ми се иска да ми сервират някой грешен резултат Simple Smile

Аз от години ходя само на Статус.По някаква случайност и ендокринолога ми ми ги препоръча,явно и той е на моето мнение.

# 683
Аз не съм с автоимунно заболяване, а с рак...минах лъчелечение...и каквото можете да се сетите, с изцяло отстранена жлеза съм и освен всички странични ефекти като коса, зъби и т.н. натупах и много килограми, които ме карат да се чувствам ужасно Sad имам нужда от нещо, което да ми даде надежда, че поне малко от малко ще може някаква част от мен да е както преди... Sad
Никога преди не съм имала каквито и да е било ендокринни проблеми...

Жабка, а на теб при папиларен защо ти се е наложило лъчелечение? Нали по принцип йода е стандарт в такива случаи?

# 684
  • Варна
Аз не съм с автоимунно заболяване, а с рак...минах лъчелечение...и каквото можете да се сетите, с изцяло отстранена жлеза съм и освен всички странични ефекти като коса, зъби и т.н. натупах и много килограми, които ме карат да се чувствам ужасно Sad имам нужда от нещо, което да ми даде надежда, че поне малко от малко ще може някаква част от мен да е както преди... Sad
Никога преди не съм имала каквито и да е било ендокринни проблеми...

Жабка, а на теб при папиларен защо ти се е наложило лъчелечение? Нали по принцип йода е стандарт в такива случаи?

Така се нарича и лечението с йод.И аз бях изненадана когато разписвах документите  Simple Smile
То де факто пак си е лъчеличение,облъчваш се с радиоактивен йод.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 11:24 от Глухарче

# 685
Доктор Райков препоръчва Статус. Изследвала съм се много пъти и там. Аз съм доволна от Лаборекспрес. Отделно - цените им са най-ниски.
За Кандиларов има също много добри отзиви.

# 686
Благодаря ви Simple Smile Май ще пробвам Статус. Досега само в Лаборекспрес правих изследвания, но ендото ми каза, че от известно време резултатите им не са много достоверни.

# 687
Глухарче, благодаря за поясненията Simple Smile Научих и аз нещо, малко преди да ме обземе паниката Simple Smile
Момичета, не зная при вас как е, ама с тия дъждове съм станала като барометър- така ме болят стави, опъва ми кръста, познавам кога ще вали без прогноза...... Принципно съм чела, че дългото приемане на Еутирокс влияе на калциевата обмяна, не зная има ли общо, ама се чувствам като 70 год баба. Усмихнат и спорен ден от мен Wink

# 688
  • Варна
Глухарче, благодаря за поясненията Simple Smile Научих и аз нещо, малко преди да ме обземе паниката Simple Smile
Момичета, не зная при вас как е, ама с тия дъждове съм станала като барометър- така ме болят стави, опъва ми кръста, познавам кога ще вали без прогноза...... Принципно съм чела, че дългото приемане на Еутирокс влияе на калциевата обмяна, не зная има ли общо, ама се чувствам като 70 год баба. Усмихнат и спорен ден от мен Wink

Ония ден се жалвах,че имам болки във врата.Не постоянни и силни,но едно присещане ей така,че нещо там не е на ред.

# 689
Благодаря ви Simple Smile Май ще пробвам Статус. Досега само в Лаборекспрес правих изследвания, но ендото ми каза, че от известно време резултатите им не са много достоверни.
Хм, интересно. Явно някой е правил проверка или просто доктори насочват към други лаборатории, защото взимат %.
Аз също съм правила справки. В един и същи ден в Статус и Лаборекспрес, но не беше скоро. Идентични резултати извадиха. С цел правих проверката, а и за да съм сигурна, за да си затвърдя рецидива. И другата проверка беше за захарта. Ходила съм и в двете лаборатории, според предпочитания на доктори, в един и същи ден, с разлика от 20 минути.

Общи условия

Активация на акаунт