Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 559
  • 833
  •   1
Отговори
# 705
  • В свой си свят :))))
Здравейте,
Както писах преди време, аз срещнах проблем с професор Пандев относно определяне на дата за моята операция. Бяхме се разбрали за дата до тази сутрин, в която ми изпрати имейл, че излиза в отпуск и ще ме оперира друг лекар от ИСУЛ, за който аз не съм чувала нищо.
Някой бил ли е в такава ситуация?

Странно явно няма да се върне скоро.Пробвай при д-р Сечанов,ако не искаш да ходиш при когото и да е.

Пресни новини от вчера: Сечанов от понеделник е напуснал ендокринологията и вече работи само в Свети Панталеймон. Обаче засега там няма екип за хистология по време на операцията. Лошото е, че ако недай Боже има злокачествен възел, се налага нова операция, а не както досега - веднага да се отстрани жлезата.

Shocked нещо се случва.Как така и двамата едновременно предприемат някакви промени.

Вие ме стресирахте сериозно...благодаря ви за информацията, защото като се прибера в България ще се засиля към Сечанов....и щях да се лутааам....
Нали знаете, че Пандев е негов ученик?

# 706
  • Варна
Е че твоята жлеза не е ли махната ?За какво ти е хирург?

# 707

Той не е само хирург, но и терапевт. Той ми е наблюдаващ лекар, извън докторката по касата.

# 708
Мерси за успокоението, Глухарче. И аз намирам, че в момента ми пада повече коса и го отдавам именно на хормоналните намествание след операцията.
Тезоро, към кой хирург те прехвърля д-р Пандев?

Написал ми е д-р Иванов от ИСУЛ, но аз не възнамерявам да се оперирам при друг.
Въпросът е, че незнам как да постъпя.

# 709
  • Варна

Той не е само хирург, но и терапевт. Той ми е наблюдаващ лекар, извън докторката по касата.

Аха ясно Peace А аз доктор по каса нямам,при какъв доктор ходиш онколог ли?

# 710

Аха ясно Peace А аз доктор по каса нямам,при какъв доктор ходиш онколог ли?

Не, ендокринолог, когато имам нужда от консултация с онколог, доц. Сечанов ме насочва при кого, обикновено ме праща в Онкологията.

# 711
  • Варна
Тук във Варна няма ендокринолог-онколог,много е тъпо.Ходя при ендокринолог да ме следи.Веднъж ходих до София при Хаджиева,за да видя дали ми протича правилно лечението и толкова.Сега ме мъчи кога трябва да направя отново сцинтиграфия и не знам кого да питам.Имам една правена по време на лечението и една 6 месеца след него.
 Жабка Кикирица ти правила ли си сцинти и знаеш ли колко често се прави?

# 712
Тук във Варна няма ендокринолог-онколог,много е тъпо.Ходя при ендокринолог да ме следи.Веднъж ходих до София при Хаджиева,за да видя дали ми протича правилно лечението и толкова.Сега ме мъчи кога трябва да направя отново сцинтиграфия и не знам кого да питам.Имам една правена по време на лечението и една 6 месеца след него.
 Жабка Кикирица ти правила ли си сцинти и знаеш ли колко често се прави?

Да, в епикризата не ти ли го пише кога те насочват? Хубаво е около година след това да направиш. Ако искаш мое мнение, отиди при доц. Сечанов за консултация и си уговори Сцинтиграфия. До колкото знам ходи и Бургас да оперира, но не съм сигурна дали преглежда там. Трябва да се провери. По време на лечението ти я правят, за да видят дали йодът се натрупва на правилното място, след 6 месеца е важно да се види как работи и какво се случва с гнездото...но след около 9м. - 1г. трябва да се види дали си е свършил работата. Като е много важно паралелно с нея да си направиш и ехография!

# 713
  • Варна
Ехография си правя на всеки 6 месеца.В епикризата пише 6 месеца след лечението с йод и тя беше напълно чиста.По принцип тук има къде да се прави сцинтиграфия и са доста добри радиолозите.Според сайта на Пандев ако всичко е чисто след лечението следващата сцинтиграфия е след 5 години.Ти до сега колко направи?

# 714
Ехография си правя на всеки 6 месеца.В епикризата пише 6 месеца след лечението с йод и тя беше напълно чиста.По принцип тук има къде да се прави сцинтиграфия и са доста добри радиолозите.Според сайта на Пандев ако всичко е чисто след лечението следващата сцинтиграфия е след 5 години.Ти до сега колко направи?
След опрецията ми са минали 3г. и имам 4 сциниграфии. Чувала съм, че имате добри радиолози и добра клиника.

# 715
  • Варна
След опрецията ми са минали 3г. и имам 4 сциниграфии. Чувала съм, че имате добри радиолози и добра клиника.

от моята са минали 2 години и половина,май ще трябва да звънна да се запиша да мина пак.А чисти ли са ти сцинтиграфиите?

# 716

от моята са минали 2 години и половина,май ще трябва да звънна да се запиша да мина пак.А чисти ли са ти сцинтиграфиите?
Последната да!

# 717
  • Варна
Браво! Преди това е имало натрупвания така ли да те разбирам,извинявай за разпита,но се опитвам да разбера кога насочват за сцинтиграфия.Сега като е била чиста казали ли са ти кога да ходиш другия път или само ехограф.

# 718
Браво! Преди това е имало натрупвания така ли да те разбирам,извинявай за разпита,но се опитвам да разбера кога насочват за сцинтиграфия.Сега като е била чиста казали ли са ти кога да ходиш другия път или само ехограф.

Няма проблем, можеш да ме питаш всичко Simple Smile Имаше натрупвания, да, преди около 2 месеца ми правиха нова биопсия, заради съмнения. По принцип лекарите казват, че до петата година ако се налага се прави всяка година. Факт е, че предпочитат да пропускат...и това е нормално и аз предпочитам, но кажат ли отивам и го правя.

# 719
  • Варна
Да,да ако се налага разбира се,че се прави.Но ако всичко е наред дали туморен маркер и ехограф са достатъчни.
Мен много ме мори този месец без хормон,направо бях ни жива,ни умряла последния път.Бях се подула цялата и си мислех,че ще заспя някъде по пътя ей така както си вървя.И разбира се страха от чакането на сцинтито и от резултатите.

Anikka няма да се шашкаш от това,което пишем,напротив радвай се.Преди 2 години никой тук не беше минавал през йод и нямаше кой да ми каже какво ме чака,такива страхове съм брала.

Общи условия

Активация на акаунт