недостиг на кърма ли имам?

• 2 728
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте имам момченце  на 20 дни днес ходих при педито и тя ме пита колко съм го родила ,аз отгооврих 3780кг и тя го премери и каза че е наддал само 200гр и трябва да го дохранвам с АМ около 60 мл /За момента съм само на кърма и хич не ми се иска да му давам АМ ,но път той плаче особенно вечер след като го нахраня и почнах да си мисля че не ми е достатъчно кърмата .Моля да ми дадете мнение по този въпрос
Благодаря

# 1
Здравейте имам момченце  на 20 дни днес ходих при педито и тя ме пита колко съм го родила ,аз отгооврих 3780кг и тя го премери и каза че е наддал само 200гр и трябва да го дохранвам с АМ около 60 мл /За момента съм само на кърма и хич не ми се иска да му давам АМ ,но път той плаче особенно вечер след като го нахраня и почнах да си мисля че не ми е достатъчно кърмата .Моля да ми дадете мнение по този въпрос
Благодаря

Задавал ти е неправилен въпрос, затова така излиза.
Бебетата обикновено спадат 200-300 гр. (около) от рожденото си тегло. И от там започват да наваксват.
Т.е. ако бебето е било родено 3780 -> и е паднало до 3500 примерно -> излиза, че е качило не 200, а 500 гр.

Как се кърмите? Колко често го слагаш на гърдата? Колко наакани/напишкани памперса сменяш?

Кърмиш на поискване - което значи 10-12 пъти за 24 часа до към 6тата седмица
Следиш да има 3-4 наакани и 7-8 напишкани памперса.
И четеш в библиотеката на подфорум Кърмене..

# 2
аз казах на педито че със сигурност са ни изписали от болницата по малко ,но тя ми обясни че средно се взимало от теглото от самото раждане ,сега си погледнах епикризата от болницата и са ни изписали 3500 така че мисля че е качило достатъчно,,храня го около 8-9 пъти в денонощието и яде около 45 мин миже и малко повече и от двете гърди.Относно нааканите памперси-напишкани са обилно ,но не са толкоа наакани ,колкото с дъщеря ми след всяко хранене
Благодаря

# 3
аз казах на педито че със сигурност са ни изписали от болницата по малко ,но тя ми обясни че средно се взимало от теглото от самото раждане ,сега си погледнах епикризата от болницата и са ни изписали 3500 така че мисля че е качило достатъчно,,храня го около 8-9 пъти в денонощието и яде около 45 мин миже и малко повече и от двете гърди.Относно нааканите памперси-напишкани са обилно ,но не са толкоа наакани ,колкото с дъщеря ми след всяко хранене
Благодаря
Според мен се справяте добре.

Вечер е нормално да са по-нервни и да реват.. и коликите като включиш, че започват да ги тормозят около тази възраст...

Hug
Виж следващия път (на 1 месец предполагам) - за 10тина дни какво се е случило - по един и същ кантар.
Тогава ще се види най-добре.

Ревящо бебе не значи гладно бебе.
Моето беше МЕГА ревливо. Ядеше НОН СТОП буквално.. или ревеше - нямаше друго положение. Съответно и аз ревях, че детето е гладно.. и като резултат - беше качил 2.00 кг за първия месец  Blush .. та така се убедих, че все пак не всеки рев означава глад  Laughing

# 4
  • над кукувичето гнездо
Подкрепям 100 % думите на miles&more.
Честито бебче!  bouquet

# 5
благодаря ви,ще продължавам само на кърма както си беше и моето вътрешно усещане.

# 6
Вечер може да плаче и от колики. Не спирайте засега кърменето, скоро ще си проличи дали е достатъчно Simple Smile

# 7
Мами имам нужда от помощ и аз. Моето момиче е на два месеца.  Първия качи 1200, втория 940гр. Винаги кърменето е било продължително час, час и половина.  После почивка около час и пак рев. През последните дни обаче е нетърпимо. От 3 до 9.30 яде на всеки час и не заспиваше после спа в ръцете ми до 13.00 и до 19.00 се повтори ситуацията.  Сега спи и ще чакам да се събуди,  за да я изкъпя и пак да яде.  На някой случвало ли се е подобно нещо.  И това недостиг на кърма ли е или някакъв период.  Да дам ли мляко и как да го давам,  защото тя е на поискване и не знам как се дохранва всъщност.  Извинявам се за дългия пост и ако съм объркала темата.

# 8
Най-вероятно е скок в растежа. Както са писали и по-горе - най-добрия ориентир са памперсите. Ако ака добре и пишка обилно, всичко е наред с кърмата.
Имай предвид, че бебетата искат да цокат не само от глад, това ги успокоява, дава им комфорт.

# 9
мисля ,че така се и излиза,защото след като го нахраних ,един час след това се изцедих защото трябваше да изляза и да го хранят от шише и изцедих за следващото му хранене 110 мл,така че и из смятам ,че имам достатъчно кърма.и така и не дадох АМ и не мисля да го правя

# 10
Снощи изкарахме сравнително добре откъм цокане,  но се събуждаше често и като я гушна се унася и пак заспива за окошо час.  Към 2 цокна и после към 4. После в 6.15 и спа върху мен пак с пробуждане.  Напъва се, ръмжи, разхождам я орига и пак заспива или се разтройва и се налага друскане и люшкане. Колики ли са това или има проблем с оригането.

Общи условия

Активация на акаунт