недостиг на кърма ли имам

• 3 414
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте имам момченце  на 20 дни днех ходих при педито и тя ме пита колко съм го родила ,аз отгооврих 3780кг и тя го премери и каза че е наддал замо 200гр и трябва да го дохранвам с АМ около 60 мл /За момента съм само на кърма и хич не ми се иска да му давам АМ ,но път той плаче особенно вечер след като го нахраня и почнах да си мисля че не ми е достатъчно кърмата .Моля да ми дадете мнение по този въпрос
Благодаря

# 1
  • Sofia
Сравнението се прави с теглото на изписване. Ако е свалил приблизително 300 гр и е изписан само със 100 нагоре, ще излезе, че е наддал 400 примерно. Импровизирам с цифрите сега, но не бива да се прави толкова бърза заявка, че кърмата не му стига и то на 20-тия ден. Моят син не си беше върнал рожденото тегло на 16-тия ден, вие сте с 200 грама напред. Той изобщо не сучеше де, при мен нещата бяха различни.

# 2
  • София
peteto.bu както desive78 ти е писала сметките на педиатъра може изобщо да не са  ок.
Напиши на кой ден е било най-ниското тегло на бебчето или поне теглото на изписването и това на кой ден е било. Но нормалният спад при повечето бебчета е 5 процента, което при вашето рожденно тегло е близо 200 грама , плюс още 200 грама прави 400 грама. Ако най-ниското тегло е на 3-5 ден, то наддаването е за 15-17 дни, считано от тогава. В този случай наддаването е средно 25 грама, което е ок, особено ако е почнало да качва по-късно.
Възможно е и обратното обаче, бебенцето да е наддавало добре в началото, а сега да е намалило темпа, ако кърменето не е достатъчно често. На тази възраст е хубаво бебчетата да имат минумум 8 кърмения, по-скоро 8-12 за денонощие, като ако бебчето желае всеки път да се предлага и втората гърда. При вас каква е организацията на храненето, колко пъти за денонощие имате кърмене и едната или и двете гърди предлагате?

# 3
Здравейте имам момченце  на 20 дни днех ходих при педито и тя ме пита колко съм го родила ,аз отгооврих 3780кг и тя го премери и каза че е наддал замо 200гр и трябва да го дохранвам с АМ около 60 мл /За момента съм само на кърма и хич не ми се иска да му давам АМ ,но път той плаче особенно вечер след като го нахраня и почнах да си мисля че не ми е достатъчно кърмата .Моля да ми дадете мнение по този въпрос
Благодаря
Дайте малко повече информация - от двете гърди ли кърмите, по колко минути? Трябва да се чува един звук като преглъщане, за да сте сигурна, че бебето суче. Възможно е да суче, но неефективно. Правилно са Ви казали за теглото при изписването, може би е добре да напишете и него. Какво означава, че плаче вечер, след като се нахрани ли? И последен въпрос - суче ли нощем?

# 4
Ако мога и аз да задам един спешен въпрос към мамите във форума бебчето ми е на 7м и половина захранена в началото на6-ти месец до момента има две заместени хранения но кермата драстично намаля не може да се нахрани с млечното хранене реших да дохранвам с ам но не го иска пробвах с течникаши на нестле и тяхне ще не знам дали да заместя още едно хранене ново см ли да пробвам или с киселомляко(мисля чее малка за него) Педитоказва да я увеличавам(кърмата)но надуми е лесно ако имаше достатъчно нямаше да се чудя каквода правя.помагайте че съм много объркана

# 5
Кърмата е намаляла, защото сте заместили 2 хранения. Нощем суче ли бебето? Ако искате да продължите да кърмите слагайте го на гърдите по-често, например след като яде пюре може да дохраните с кърма. По принцип на тази възраст 1 заместено хранене е достатъчно, второто може да е в по-малки количества+кърма.

# 6
Отговорете на въпросите на  Lаdу Stаrdust и после ще продължим да дискутираме!

# 7
Да събужда се по2 3 пъти и така за сутрешното хранене нищо нее останало

# 8
Щом суче нощем би трябвало точно обратното - сутрин да има кърма. Колкото по-често суче бебето, толкова по-бързо се образува кърмата. Дори и да са меки гърдите, ако бебето посуче 1-2-3 минути би следвало да тръгне кърма. Преди имала ли сте недостиг на кърма?
Моето бебе е на почти същата възраст, денем поразреди храненията, но нощем суче активно. И дори и да са ми меки гърдите като му давам да яде и да се сърди в началото, че не тръва веднага млякото - кърма имам.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 12:06 от Анонимен

# 9
Може би има но като поцока гълта по рядко и започва да се сърди аз нямам голям опит с кърменето първото ми дете така и не пожела да суче носега се сблъсквам с такива проблемикаквито не съм имала с нея

# 10
  • София
megan_79 двете заместени хранения последователни ли са през деня?
Какъв е най-големият интервал в който нямате кърмене?
Дори и през ноща да има начесто кърменве, ако през деня имате кърмене в 9, после в 12 заместено хранене, после в 3 пак заместено хранене и следващото кърмене е чак в 6, тоест паузата без гърдите да се изпразват става 9 часа, това оказва огромно влияние. Независимо дали паузата е през ноща или през деня, ако е по-голяма независимо че през останалото време има често кърмене, тя води до сериозно намаляване на количествата като цяло за денонощие и най-забележимо малко преди тази пауза.

# 11
megan_79, може след хранене да даваш да суче малко, за да не се получават чак толкова големи паузи.  Моето дете не пиеше вода до към годинката. А и си падаше малко злоядо, та сe налагаше да давам и да суче след хранене.
Кърмих три години.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 13:15 от utro77

# 12
Благодаря е

Общи условия

Активация на акаунт