Ин витро в Истанбул- тема 19

• 93 366
  • 694
  •   1
Отговори
# 75
Ивка, щом пролактина е в референтните стойности няма проблем. В крайна сметка той е стресов хормон и се влияе от много малки неща, като например ако си правил секс предишния ден, пипала или си си галила гърдите, дори според последните изследвания и научни доклади сочат, че пролактина се влияе и от това с колко стегнат сутиен ходиш. Да не говорим, че има специални изисквания, които трябва да се спазват преди неговото изследване, както и часови пояс за изследването, който в няколко държави знам го спазват доста ревностно.

А защо са ти изписвали Достинекс до момента преди да стартираш не знам. Истината е, че Достинекс въпреки, че е ново и сравнително рафинирано лекарство не се препоръчва за бременни или жени целящи бременност. Изчиства се изключително бавно от организма. Дори наскоро говорихме с Начев по този въпрос, колко не добре информирани лекари го изписват преди опит и дори оставят жените да бременеят с него. И той не е единствения ендокринолог на това мнение, с който съм разговаряла по този въпрос.

Приемала съм го в продължение на 7 години и знам, точно колко бавно се освободих от него. Близо 1 години и половина ми беше нужно да го изчистя тотално от организма си.

# 76
Ивка, щом пролактина е в референтните стойности няма проблем. В крайна сметка той е стресов хормон и се влияе от много малки неща, като например ако си правил секс предишния ден, пипала или си си галила гърдите, дори според последните изследвания и научни доклади сочат, че пролактина се влияе и от това с колко стегнат сутиен ходиш. Да не говорим, че има специални изисквания, които трябва да се спазват преди неговото изследване, както и часови пояс за изследването, който в няколко държави знам го спазват доста ревностно.

А защо са ти изписвали Достинекс до момента преди да стартираш не знам. Истината е, че Достинекс въпреки, че е ново и сравнително рафинирано лекарство не се препоръчва за бременни или жени целящи бременност. Изчиства се изключително бавно от организма. Дори наскоро говорихме с Начев по този въпрос, колко не добре информирани лекари го изписват преди опит и дори оставят жените да бременеят с него. И той не е единствения ендокринолог на това мнение, с който съм разговаряла по този въпрос.

Приемала съм го в продължение на 7 години и знам, точно колко бавно се освободих от него. Близо 1 години и половина ми беше нужно да го изчистя тотално от организма си.

Олее, много време, ама знам ли , Бг доктора и ендокринолога ми го бяха назначили. Знам,че е стресов хормон, ама винаги ми е бил на горна граница и над нея. Карликая ми го спря достинекса, както и метформина и каза" диета и спорт"!
Но аз изказах мнение според това,което съм преживяла в Бг. Не искам да подвеждам никой Hug

# 77

Олее, много време, ама знам ли , Бг доктора и ендокринолога ми го бяха назначили. Знам,че е стресов хормон, ама винаги ми е бил на горна граница и над нея. Карликая ми го спря достинекса, както и метформина и каза" диета и спорт"!
Но аз изказах мнение според това,което съм преживяла в Бг. Не искам да подвеждам никой Hug

Ивка, много хубаво ти го е казал д-р Карликая и добре, че ти го е спрял. Peace

# 78
Момичета, бърз въпрос от мен- Кюбра иска да й изпратя видео клип с мен, ММ и децата. Да си покажем "семейното щастие", както каза тя и да благодарим. Някой друг с подобна отправена му молба има ли? Чудя се за какво й е. Пратила съм й една сюрия снимки, но клип.......не знам, като че ли не искам. Плюс това ММ не иска. Лошото е, че й казах ОК, когато ми писа за първи път по тоя въпрос, бях много заета с други неща и не го осмислих. След това реших, че ще забрави ама не.... Пък и малко ми е твърде лично едно такова нещо.... Embarassed Embarassed

# 79
Момичета, бърз въпрос от мен- Кюбра иска да й изпратя видео клип с мен, ММ и децата. Да си покажем "семейното щастие", както каза тя и да благодарим. Някой друг с подобна отправена му молба има ли? Чудя се за какво й е. Пратила съм й една сюрия снимки, но клип.......не знам, като че ли не искам. Плюс това ММ не иска. Лошото е, че й казах ОК, когато ми писа за първи път по тоя въпрос, бях много заета с други неща и не го осмислих. След това реших, че ще забрави ама не.... Пък и малко ми е твърде лично едно такова нещо.... Embarassed Embarassed

Ели, вие си преценявате дали искате или не. Аз видях тук реклама на Бахчеджи за българските пациенти, където видях, че са качили видео на двойка, която е с близнаци.
Ако ми излезе отново при влиза в бг мама ще ти го пусна да го гледаш.

А ето намерих го: http://www.bahceci.com/bg/?utm_source=google&utm_campaign=Ye … 88CFUQcGwod0r0BIg

Може би очакват нещо такова.

# 80
Аха, разбирам, благодаря. Направо не знам какво да й пиша. Още повече, че нашият татко замина в чужбина за няколко месеца....пък съм казала ОК.....офффф, както и да е. Благодаря отново.  Hug   

# 81
Аха, разбирам, благодаря. Направо не знам какво да й пиша. Още повече, че нашият татко замина в чужбина за няколко месеца....пък съм казала ОК.....офффф, както и да е. Благодаря отново.  Hug  

Кюбра и нас ръчка по същата схема да пратим видео - аз лично не бих. Когато родих излезна много голяма статия интервю с нас от родилната зала със снимки на бебчо и нас. Ние отказахме - това са лични неща - никога не съм се притеснявала да говоря за инвитрото открито - пратила съм много двойки на който съм превела медицинска документация - от до - готова за първичен преглед - само и единствено за да помогна. Имаше период в който вършех работата на Кубра в сянка - превеждах помагах. Лично аз не бих снимала видео - всичко друго като опит споделен да .Аз и отказах директно - мъжът ми е твърдо против - снимки на детето ми и клип с него - защо за едната реклама - някак си ми се строи толкова комерсиално а и нейният подход давай - пишеше ми по три пъти на ден , че и е спешно и много и настояват.А сега погледнах, че видеото е услужливо качено и в youtube. Не наистина няма как да се случи.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 18:16 от Mila_17

# 82
Момичета чета постовете Ви и се чудя нещо......На мен не ми искаха хормонални изследвания,а само тези за първичния преглед.Чакам цикъл и ще стартираме по къс протокол,ами ако нещо не е наред с Е2,ФСХ и ЛХ?Тогава?Не ми е първи опит,но съм забравила как бяха нещата.

# 83
Момичета чета постовете Ви и се чудя нещо......На мен не ми искаха хормонални изследвания,а само тези за първичния преглед.Чакам цикъл и ще стартираме по къс протокол,ами ако нещо не е наред с Е2,ФСХ и ЛХ?Тогава?Не ми е първи опит,но съм забравила как бяха нещата.

Не се притеснявай, преди да стартирате те ще те погледнат на ехограф и после ще ти пуснат тези хормони. Peace Спокойно и успешна процедура! После да дойдеш да се похвалиш.

# 84

Не се притеснявай, преди да стартирате те ще те погледнат на ехограф и после ще ти пуснат тези хормони. Peace Спокойно и успешна процедура! После да дойдеш да се похвалиш.

Благодаря!  Hug

# 85

Не се притеснявай, там на място ще ти изследват хормоните, ще направят и преглед!

Моята дилема обаче продължава....доктора ми писа да започна естрофема и след 14 дни да сме там за преглед.
Да обаче с тоя завишен естрадиол и задържания фоликул какво ли ще се случи, май този опит ще е неуспешен още от самото начало ooooh!
Хем му имам доверие, хем ме притеснява....Каза, че тогава на място ще реши, може би се надява да се е махнал фоликула ли?  newsm78

# 86

Не се притеснявай, там на място ще ти изследват хормоните, ще направят и преглед!

Моята дилема обаче продължава....доктора ми писа да започна естрофема и след 14 дни да сме там за преглед.
Да обаче с тоя завишен естрадиол и задържания фоликул какво ли ще се случи, май този опит ще е неуспешен още от самото начало ooooh!
Хем му имам доверие, хем ме притеснява....Каза, че тогава на място ще реши, може би се надява да се е махнал фоликула ли?  newsm78

Аз не бих рискувала. Пропусни този месец - най вероятно ще пиеш противозачатъчни. Той държи много на втори ден да няма задържани фоликули за ЗЕТ.

# 87
Момичето, има ли някой възможност да ми купи една опаковка циклопрогинова от Истанбул? До 10 дена ми трябва.

# 88
 ivka1912 вероятно не е прочел, че си със задържан фоликул - пиши му отново и с големи букви напиши задържан фоликул и че го молиш да пропуснете този месец ЗЕТ. Аз не бих рискувала, сляпо доверие нямам на доктор.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 11:39 от Dundy Sladurska

# 89
Сега да ви дам информация как се процедира в Мемориал, относно изследването на хормона-ПРОЛАКТИН, който явно кара бг клиники и доктори да истерясват. В Турция-НЯМА изисквания от сорта-пипане на цицки, секс мисли и качване на стълби Laughing..всъщност даже не бяха чували за тези хипер страшни неща  Wink..ето още един разбит мит. Просто бачкат хората.. bowuu
За задържаните фоликули-понякога не излъчват Естрадиол и не пречат на стартиране на процедурата-всичко го решава лекарят, на място.
Но и много често от прекалено желание да се даде старт се изминават стотици км...а се оказва, че- киста вар и гоу хоум.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 20:35 от CAFFEDELMAR

Общи условия

Активация на акаунт