Ин витро в Истанбул- тема 19

• 93 366
  • 694
  •   1
Отговори
# 90
Сега да ви дам информация как се процедира в Мемориал, относно изследването на хормона-ПРОРАКТИН, който явно кара бг клиники и доктори да истерясват. В Турция-НЯМА изисквания от сорта-пипане на цицки, секс мисли и качване на стълби Laughing..всъщност даже не бяха чували за тези хипер страшни неща  Wink..ето още един разбит мит. Просто бачкат хората.. bowuu
За задържаните фоликули-понякога не излъчват Естрадиол и не пречат на стартиране на процедурата-всичко го решава лекарят, на място.
Но и много често от прекалено желание да се даде старт се изминават стотици км...а се оказва, че- киста вар и гоу хоум.

Кафенце, това също ме притеснява,,стотиците километри" ,излишни лекарства и надежди и гоу хоум. Малко тегава ще ми е тази екскурзия Laughing
Не че имам нещо против да попътувам, аз много харесвам Истамбул  Grinning

# 91
Сега да ви дам информация как се процедира в Мемориал, относно изследването на хормона-ПРОЛАКТИН, който явно кара бг клиники и доктори да истерясват. В Турция-НЯМА изисквания от сорта-пипане на цицки, секс мисли и качване на стълби Laughing..всъщност даже не бяха чували за тези хипер страшни неща  Wink..ето още един разбит мит. Просто бачкат хората.. bowuu
За задържаните фоликули-понякога не излъчват Естрадиол и не пречат на стартиране на процедурата-всичко го решава лекарят, на място.
Но и много често от прекалено желание да се даде старт се изминават стотици км...а се оказва, че- киста вар и гоу хоум.
Точно така си е.Аз стартирах стимулация с две кисти,но изрично ми казаха че ще чакаме да излязат хормоните.Д-р Емре същото ми обясни,че ако хормоните им харесат,означавало че кистите не излъчват естрадиол и няма да пречат.Така и стана,но реално си ме предупредиха и за другия вариант че може да има гоу хоум Simple Smile

# 92
И аз съм в същата ситуация в момента. Имам киста или дръпнал фоликул, въпреки, че се опитаха да ги пресират, за да могат да изравнят размера им понеже имам синдром на неравномерно растящите яйцеклетки. Сега съм на гонал и чакам, да видим как, ще се развият нещата. Praynig

# 93
Аз също започнах стимулация със задържан фоликул. Цялата стимулация протече идеално. Фоликула не представляваше пречка! Бяхме добили оптимален брой качествени Я.

# 94
Климара не се ли слага да се избегне задържан фоликул?
Аз три пъти гоу хоум и накрая климара помогна( преди стимулация слагах, преди ЗЕТ не съм слагала)

# 95
И аз съм в същата ситуация в момента. Имам киста или дръпнал фоликул, въпреки, че се опитаха да ги пресират, за да могат да изравнят размера им понеже имам синдром на неравномерно растящите яйцеклетки. Сега съм на гонал и чакам, да видим как, ще се развият нещата. Praynig

Стиснати палци за успешна процедура. Praynig

# 96
Оказа се, че не е задържан фоликул. И се е поизравнил с другите. Дано, да не дръпне пак Praynig

# 97
Оказа се, че не е задържан фоликул. И се е поизравнил с другите. Дано, да не дръпне пак Praynig

Браво! Успешна подготовка тогава. Praynig

# 98
Vikche, какъв е този синдром на задържания фоликул? За първи път чувам...кой лекар го е внедрил това определение?
Този тип фоликули всъщност се оказват голяма пречка...аз заради тях губя много време, защото няма смисъл да пътувам до Турция.
 #2gunfire
При мен има фоликул, който се появява малко след естествената овулация и докато настъпи цикълът вече е 10 мм, а на 2 ден-12...и край-не мога да ги убедя, че не е задържан , а образуван по никое време..

# 99
В Мемориал проф. Кахраман ми го каза. При каквато и да е стимулация имам един или два фоликула които растат по-бързо от другите и ми бъркат процеса. Другите не могат да го достигнат на големина и така остават много малко за работа. Сега бях на лукрин за да ги изравнят и подтискат ендометриозата и аденомиозата ми които влошават качеството. Crazy

Благодаря за добрите пожелания! Hug
Успех на всички в процедура Peace

# 100
Здравейте,
ПОДАРЯВАМ останали от моя ин витро опит, следните лекарства: Ovitrelle-неотварян.
Lucrin-от него са използвани 0,4мг. и GONAL F-останали 200мг.Всички са съхранени в хлодилник.В петък ще бъда в Мемориал около 10,30ч.Може да ми пишете на лични.

# 101
Момичета чета постовете Ви и се чудя нещо......На мен не ми искаха хормонални изследвания,а само тези за първичния преглед.Чакам цикъл и ще стартираме по къс протокол,ами ако нещо не е наред с Е2,ФСХ и ЛХ?Тогава?Не ми е първи опит,но съм забравила как бяха нещата.

Не се притеснявай, там на място ще ти изследват хормоните, ще направят и преглед!

Моята дилема обаче продължава....доктора ми писа да започна естрофема и след 14 дни да сме там за преглед.
Да обаче с тоя завишен естрадиол и задържания фоликул какво ли ще се случи, май този опит ще е неуспешен още от самото начало ooooh!
Хем му имам доверие, хем ме притеснява....Каза, че тогава на място ще реши, може би се надява да се е махнал фоликула ли?  newsm78
Аз също имах задържан фоликул който снимах и пратих на доктора по мейла и естествено пих противозачатъчни и отидох след още 1 месец на трансфер.

# 102
Момичета, искам да ви попитам нещо , имали сме вече два неуспешни икси опита в  Бг и сега предстои Хистероскопия в Мемориал и процедура следващия месец, но при първоначалния ни преглед юли месец TSH ми мн висок 4.37 mIU/l при референтни 0.27-4.20, казаха ми че за процедура трябва да го сваля, но на мен винаги ми е бил под 2 и реших да си оставя малко време организма ни сам ако може да си го свали, август месец си го направих пак и беше 2.130 mIU/l и се зарадвах че е добре, но вчера си го пуснах отново, защото ми предстои Хистероскопията и резултата беше 2.860 и съответно Севда ми лаза, че за процедура трябва да е под 2.5 и трябва да отида на Ендокринолог, та въпроса ми е бихте ли ми препоръчали някой добър в Сф, защото аз никога не съм ходила и не знам , ще може за един чесец да ми вкара хормона под 2,5 нали?

# 103
Момичета, искам да ви попитам нещо , имали сме вече два неуспешни икси опита в  Бг и сега предстои Хистероскопия в Мемориал и процедура следващия месец, но при първоначалния ни преглед юли месец TSH ми мн висок 4.37 mIU/l при референтни 0.27-4.20, казаха ми че за процедура трябва да го сваля, но на мен винаги ми е бил под 2 и реших да си оставя малко време организма ни сам ако може да си го свали, август месец си го направих пак и беше 2.130 mIU/l и се зарадвах че е добре, но вчера си го пуснах отново, защото ми предстои Хистероскопията и резултата беше 2.860 и съответно Севда ми лаза, че за процедура трябва да е под 2.5 и трябва да отида на Ендокринолог, та въпроса ми е бихте ли ми препоръчали някой добър в Сф, защото аз никога не съм ходила и не знам , ще може за един чесец да ми вкара хормона под 2,5 нали?

Здравей,
аз ходя при Начев. Телефонът му е 0888896843. За всеки случай можеш да провериш в Гугъл дали още е същият. ТСХ се променя бавно, но с правилна доза може и да свалиш хормона до 2 или под 2, за да започнеш стимулация. 

# 104
Бубе и аз с две ръце ти препоръчвам Начев! Ще ти даде да пиеш Еутирокс сигурно ще стартирате с 25 микрограма. Ще го свалиш спокойно. И аз бях така като теб ТСХ, което беше като асансьор нагоре - надолу и после се падна трайно под 2.5.
Ще отнеме време обаче - около 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт