Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 456
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Аз съм една нова Дюканка (от  4 дни, за които свалих 1 кг), която се бори цял живот с наднорменото тегло. В момента съм на 18, започнах с диетите едва от 12-годишна. Цял живот както и до ден днешен се лутам от диета на диета, но да си призная съм и голям чревоугодник. Та накратко на 02.01.2018 се премерих 88.5 кг и реших да си спазя новогодишното обещание да започна промяна и го направих. Започнах кетогенната диета, от която до април месец свалих 12 кг, но от един мръсен ден на Великден качих 4 и не можех да си ги сваля до скоро. Изпаднах в голям застой, а истината е, че бързам за лятото. Чух доста добри отзиви за диетата на Дюкан и реших да я започна, като искам да кажа, че съм наясно, че не е здравословна. И така на 08.05, тежах 80.5 кг), а след лунен ден с цел пречистване  започнах  диетата с начално тегло 79.6 кг, а сега съм 78.6 като целта ми е да стана поне 70 до юни месец. Иии тук е време за вашата помощ Simple Smile понеже както казах съм голям чревоугодник, хапвам само разрешените храни за ударните дни, но в голямо количество. Днес например изядох 4 риби (пъстърва) - това ми е за целия ден де, но пак мисля, че е много. Искам и да вметна, че се старая да се движа поне 1 час на ден - удома имам велоергометър, който карам и отделно правя упражнения и вдигам гири. Също така пия по 3-4 литра вода на ден (ако някой знае нека каже дали толкова количество вода е вредно и защо). Ще се радвам да споделите измервате ли храна, калории, протеин и т.н. и имате ли някакви трикове за по-бързо сваляне както и ако има отслабнали ще бъде супер да споделят резултатите си за мотивация за мен и другите нови Simple Smile

# 676
Добре дошла в групата:) Режимът на Дюкан е много добър , но за съжаление с него не се постигат бързи резултати. Килограмите падат, но не става бавно, но пък свалените килограми се запазват дългосрочно, ако се спазва 4-та фаза.

Помисли си дали това е твоят режим, ако се стремиш към бързо отслабване. Иначе и аз не мога де се ограничавам, затова харесва Дюкан-не стоя гладна, а килограмите падат лека полека:) Успех!

# 677
  • UK
Май само аз съм на диета....Преди имаше много  диетуващи......Но аз ще си пиша от време навреме, помага да не мисля за изкушения:))
А не, как ще си само ти, аз съм минус 7кг до сега. Започвам да приличам на човек  Simple Smile

За гъбите не помня имаше ли ограничение. Едва ли.

Valerkata_ - яж докато се наядеш. Ако си стриктна с протеините, апетита ти скоро ще намалее, моя съвсем изчезна и това ми е проблем, понеже не ми се яде и организма ми се изтощава.

Философията на Дюкан е да свалиш наднормените килограми колкото се може по-бързо и после плавно да включваш други групи храни, докато тялото привикне, за да се избегне йо-йо ефект. За разлика от кетогенната, режимът на Дюкан е временно ограничаване, а не постоянно избягване на въглехидрати.
Подръжката после е един ден само на протеини и много движение, като качване на стълби, разходки и други малки трикове за топене на калории, може да ги видиш в книгата.

4 пъстърви даже са малко, къде са триците? Дюкан дава в примерното меню предястие+ястие+десерт за обяд и вечеря и закуска+следобедна закуска.
За водата, ако ходиш през 2 мин до WC, значи препиваш, а при препиване тялото изхвъря минерали и бъбреците се натоварват.
Не измервам храна, но съм си изчислявала ккал за да се орентирам горе-долу и да не преяждам или ям по-малко, защото и това спира отслабването.
С движението което плануваш би могла да стопиш много см. Обещанието при спазване на стриктен Дюкан е 1 кг на 10 дена. Според моят опит е бързо действаща диета, поне за моя организъм особено като съчетавам с движение.
Бъди умерена и постоянна, не се ограничавай прекалено, не се хвърляй от диета на диета. На твоите години кг лесно се свалят с която и да е било, но мисли за здравето и дългосрочно подържане на здравословно тегло. Ще си майка един ден, ще кърмиш и т.н. Успех ти желая.

# 678
Здравейте и от мен!
Аз също продължавам с диетата - не съм се отказала.
Започавам 6-та седмица. До тук - 8 свалени кг, 4кг - първата седмица и по 1 кг. на седмица след това.
Споделих в началото, че досега никога не съм спазвала диети и съм поддържала теглото си със спорт и съм приятно изненадана, че нещата с диетата се случват. Но, наистина внимавам какво ям и не посягам нищо непозволено. Определено се храня с малки количества/порции и не чувствам  глад.
Неприятното е, че вече нямам никакъв апетит. Като се сетя, че пак ще ям месо, направо ми се свива стомаха. Но се чувствам определено по лека и започнах да влизам в старите си дрехи.
Още 5 кг. до старото тегло. Sad

Има въпрос: мога ли някой ден да заместя месото със салата? Например един ден без месо? Под салата разбирам - зелена салата, краставици и домати, неовкусени. Дали ще се спре процеса на загуба на кг?
И да попитам, как се справяте със запека?

Да споделя -другата седмица заминаваме на море. От сега си мечтая, как ще  наруша диетата.......
Но.... след това пак се връщам при вас и почвам от начало. За никъде не бързам, просто ми е по комфортно със старите кг и тези, качени през бременността ми тежат.

Успех на всички и повече разходки!

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 18:41 от ImposiBelle

# 679
  • София
Вместо да се чудите, прочетете първа страница!
Всичко има там, синтезирано в няколко реда ...

# 680
Здравейте и от мен! След 6 П дни съм около -2 кг надолу:) Сега почвам П3 дните, като мисля да ги редувам 1:1 и да видим, Свалям бавничко, по околко 200-300 на ден, но все пак свалям. Знам си , че този път всичко ще се случва по-бавно.

Днес се чувствах доста отпаднала, не знам защо. Пих кафе, ядох си триците, пих вода, но цял ден ми беше едно замаяно:( Утре съм на П3 ден, да видим дали ще се чувствам малко по-добре.

ImposiBelle, не мисля че е добре да караш само на салата, трябва и протеин. Ако не ти се яде месо, защо не хапнеш някое яйце или извара със салатката? Аз се старая всеки ден да ям нещо различно, че много бързо ми омръзва само на месо....И накрая се получава, че по цял ден само готвя:))

Днес хапнах:
з: кисело мляко с триците и канела
о.телешка пържола с 2 яйца
в: ще е една цяла пъстърва и няколко скаридки

Много вода, кафе с мляко, чай:))

Успех на всички и много свалени килограми:hugs:

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:14 от Alekscheee

# 681
Да ви се оплача, след протеинов и режимен ден вчера не съм свалила нищичко:((Много депресиращо, май не трябва да се тегля всеки ден, но ме гризе любопитство. Не разбирам защо така, и вода пих и ядох и не съм свалила нищо...

Днес на ПЗ ден, досега хапнах:
з: мъфини от 2 л трици и айран,
о:Пилешка супа с тиквичка, губи, морков и чушка
в-Малко супа отново и половин пъстърва

Не съм гладна, ям колкото ми се яде. Тези килограми ще се стопят много бавно както върви, дано  да успея да сваля поне един килограм тази седмица.

# 682
  • София
Alekscheee, не се стресирай!

Просто си направила повече от необходимото П дни, и сега организмът се опитва да навакса ...

Аз след напълно режимен ден съм имала по 500 гр нагоре!!!
Много зависи от водата, а и колко спиш. Трябва да се спи повечко.
Не виждам яйца, а те са много полезни ...
Но има и моменти, в които на кг не мърдаш, а на обиколки сваляш!
Успех!

# 683
Алексче, не си спомням. Ползвай търсачката. Аз си взимах 0 мазнини и 0 захар. Колкото и въглехидрати да имат, по едно на ден няма да се отрази, ако с другите неща си стриктна.

Аз пък се чудех киселите краставички в П като количество колко трява да са..

Откъде ги купуваш тези плодови млека? Аз досега ни съм намирала такива, а ми се хапват.

# 684
Здравейте, много благодаря за подкрепата:)Вчера  сутринта бях 300 гр повече:((( След напълно режимен ПЗ ден:((( много депресиращо. Затова реших да сменя схемата на 3 П-3 ПЗ дни да видим....Не знам, може би сте прави, че сънят си оказва влияние, защото не мога да спя напоследък.

Нямам метър да се премеря и не знам колко съм свалила на мерки, но дрехите ми са леееко широки:) Дано се поразмърдат нещата:)
Днес хапнах:

з.Палачинка с 2 с л трици и едно яйце+ мъничко пилешко чиле и малко айрян
о. 2 пилешки пържоли от бут и2 сварени яйца
в: бургери от телешка кайма 5 % масленост -чудех се дали е режимна?

Пия мн вода, поне 1,5 л само вода+ чай

При вас как върви отслабването? Дано по-добре, отколкото при мен:))

# 685
Аз съм трети ден на ударна фаза, засега скромно 1,200 кг.надолу. Имам много за сваляне, затова се мръщя на кантара, но както и да е. Знам, че с този режим нещата стават. Преди 10 години, след първото раждане свалих над 26 кг. с него, сега, след второто раждане отново търся тази цифра. Ще погледна в рецептите, за да разнообразявам менюто, от опит знам, че само така ще постигна успех. Разбирам, че има и някакви новости в режима, но все още не ми е останало време да се запозная с тях, карам по стария, познат, утъпкан път. Стискайте ми палци Simple Smile

# 686
  • Бургас
Здравейте,
аз от понеделник почвам и ще съм с вас  Hug

# 687
Здравейте, дами! Минах през доста режими: плодолечение, Мадал Бал 2 пъти, строги Великденски пости, почти бях спряла месото, но тъй като възобнових тренировките във фитнеса и плуването ми трябва режим, с който ще изчистя мазнини и ще запазя мускулната маса, а горепосочените диети направо ми скапаха мускулите, а имахме и доста семейни празници....бая вредни храни хапнах.Правя режима на Дюкан за 4 път. Планирам 7 дни П, стартирах вчера с 52.8 кг ( имах много задържана вода), днес съм 51.3кг. Целта ми не е смъкване на килограми, а релеф. Надявам се да се сложа в ред Simple Smile

# 688
7 дни П са ти много. Аз бях супер загрижена по моите П дни и ги повтарях често в началото. Обаче се оказа, че като минах трайно на 2ра фаза, въпреки, че си позволявам по чаша вино, свалих още, но и доизчистих релефа. На твое място бих направила 4П, после 2ра фаза с редуване 1/1 или ПЗ с един протеинов ден в седмицата, напълно достатъчно е. Влязох да раждам около 70кг, сега съм 52, 1.68 висока и пак имам плочки Simple Smile

# 689
Здравейте, дами! Минах през доста режими: плодолечение, Мадал Бал 2 пъти, строги Великденски пости, почти бях спряла месото, но тъй като възобнових тренировките във фитнеса и плуването ми трябва режим, с който ще изчистя мазнини и ще запазя мускулната маса, а горепосочените диети направо ми скапаха мускулите, а имахме и доста семейни празници....бая вредни храни хапнах.Правя режима на Дюкан за 4 път. Планирам 7 дни П, стартирах вчера с 52.8 кг ( имах много задържана вода), днес съм 51.3кг. Целта ми не е смъкване на килограми, а релеф. Надявам се да се сложа в ред Simple Smile

На тези твои килограми 1,5 кг. свалени за един ден е направо  Shocked
Ясно, че е вода, но все пак би ли споделила вчерашното си меню?

Общи условия

Активация на акаунт