Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 487
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен!
За първи път ми се налага да спазвам диета, обикновено влизам във форма с фитнес/спорт. Но с три деца, все още не мога да се организирам да стигна до залата, а не се чувствам комфортно с настоящите килограми. След 3-тата ми бременост и 5 месеца след нея, останаха 13кг. Тежа 72кг., а ми се иска да си върна старите 59, или поне 10-тина да сваля. Висока съм 171см.
Прочетох много диети и избрах тази, само защото обичам да си хапвам месце Simple Smile.
Вече 5-ти ден спазвам първата фаза и кантара показва 68кг (-4кг.). Утре мисля да включа зеленчуци.
Първите 3 дни имах зверско главоболие, незнам дали е от диетата или просто съвпадение....
Чета, че не трябва да се прескача хранене. Може би защото яденето ми е еднообразно, но изобщо нямам апетит. Количеството изядено месо/храна има ли значение за диетата?

Искам да питам, когато се премине към втора фаза рязко ли намалява стопяването на килиграмите? И не мога ли да повторя още веднъж първа фаза след 30-40 дни (или по-рано)?

# 661
Здравейте момичета ! Днес приключих 10 ударни дни ,свалих 3,7 . Като цяло се чувствам добре, сладкото изобщо не ми липсва ,макар че има сладки рецепти .
Мислех , че ще сваля повече за 10 дни , защото започнах от мнОго кг , незнам на какво се дължи .
Незнам как ще е по добре да продължа , дали да редувам 1п+з и 1 п , както аз искам ,или 5/5 както е описано . Прочетох коментарите и реших ,че като започнат зеленчуците , се получава нещо като застой .

# 662
  • Варна
Uncommon, благодаря ти много!  Hug

ImposiBelle, мисля, че си истинска късметлийка, с три деца, тази височина и тези килограми, явно структурата ти просто е такава, предполагам, че лесно ще свалиш килограмите. -4кг. след ударен период е чудесен резултат! Нормално е след влизането във втора фаза, да се сваля по-бавно, средно около килограм на седмица, но все пак е строго индивидуално. Поне Дюкан твърди в книгата, че количеството няма особено значение. Все пак в примерните му менюта количеството е съобразено с границите на обикновен хранителен режим за сваляне на тегло, например 100г кисело мляко за следобедна закуска, което според мен си е малко. Яж колкото ти се хапва, така или иначе състава на храните е предимно белтъчини, а зеленчуците пък имат много малко калории. По-добре да изядеш огромно количество салата, отколкото огромно количество шоколадова торта, нали? Ще отслабнеш. Какво означава да повториш първа фаза? Ти не си от тези хора с много излишни килограми и дните, през които си била на ударен период са 5 дни, а не 10.  Ако спазваш най-разпространеното редуване 5/5, няма да има смисъл, ти така или иначе пак имаш 5 дни на ударен режим. Но ако си решила да спазваш 1/1, може и да има някакъв ефект, не мога да кажа, но не мисля, че ще е проблем да повториш.  Sunglasses

И аз минах 5 дни ударна фаза, от днес включвам и зеленчуци. Малко съм разочарована, честно казано. Преди половин година, когато бях решила да започна режима, бях 62кг., след ударна фаза, 59кг, това са -3кг., а сега от 59кг, съм 57,5кг., свалила съм наполовина. Но предполагам, защото първия път хапвах главно филета на барбекю и кисело мляко, а сега от първия ден се метнах със сладките палачинки, дюканския крем карамел и сосчетата.  chef  Хубавото е, че не изпитвам глад и нямам чувството, че съм на диета. Народните танци не знам доколко помагат, потя се обилно, но след това имам мускулна треска само на прасците и никъде другаде. Може би ще е по-добре да започна да бягам на стадиона, времето е хубаво, ще видим дали ще стигна дотам.  newsm78

# 663
Здравейте, насочила съм се към Дюкан, имам 10кг за сваляне... искам да попитам обаче, че не успях да разбера през ударния период трябва да ям само месо и кшсело мляко, нали?-сутрин за закуска трици с кисело мляко, но какво количество?

# 664
  • София
Можеш да ядеш пилешко, риба, извара, кисело и прясно мляко, яйца .... и още 78 разрешени продукти и 2 лъжици овесени трици на ден.
Предлагам ти да прочетеш първа страница, там е синтезирано в няколко реда какво да ядеш..

# 665
xXx_Прелъстена_xXx - когато се оказа, че не влизам в нито един летен панталон, съвсем не се чувствах късметлия Simple Smile.
Но и аз като Valia8 бях останала с впечатлението, че през ударния период се яде само мляко с трици и месо и изкарах 5 дни на пържоли от пилешко филе на скара. Но ще прочета повечко за напред за разнообразяване на храната.
Установих, че събота и неделя ми е много по-трудно да спазвам диетата, когато цялото семейство е покрай мен. От утре си оставаме с бебчо само през деня и ще ми е по-лесно.
Свалих си степера от тавана, сега остава да намеря време да се кача.....
На кантара съм решила да се кача чак следващата неделя.

Успех на всички!

# 666
  • гр.София
  Здравейте на всички. Присъединявам се към групата с 30 кг. за сваляне. Точно приключих с 10 ударни дни и -4 кг. Мисля да продължа с 5/5 и да видим как ще тръгне. Успех на всички

# 667
  • София
 Здравейте на всички. Присъединявам се към групата с 30 кг. за сваляне. Точно приключих с 10 ударни дни и -4 кг. Мисля да продължа с 5/5 и да видим как ще тръгне. Успех на всички

Можеш спокойно да правиш 1/1 - резултатът е същия - по новите изследвания на доктора...
Аз първия път правех 5/5, сега съм на 1/1 - свалянето ми е идентично с първия път!

# 668
  • Бургас
Здравейте момичета,
днес ми е трети ден от ударния, но защо съм все гладна, хапвам пилешко бяло месо, бутчета сварени и извара с кисело мляко, закусвам трици с кисело мляко, не се тегля за сега само наблюдавам, че корема ми се прибра. Rolling Eyes

# 669

Първите 3 дни имах зверско главоболие, незнам дали е от диетата или просто съвпадение....
Чета, че не трябва да се прескача хранене. Може би защото яденето ми е еднообразно, но изобщо нямам апетит. Количеството изядено месо/храна има ли значение за диетата?

Искам да питам, когато се премине към втора фаза рязко ли намалява стопяването на килиграмите? И не мога ли да повторя още веднъж първа фаза след 30-40 дни (или по-рано)?
Добре дошла, ImposiBelle!
Главоболието едва ли е било съвпадение, т.к. се получава при много диети в началото, не само при тази.
Количеството храна определено има значение. Не трябва да е малко, а достатъчно, в противен случай организмът се стресира и отказва да гори килограми.

Няма смисъл да залагаш много на повтаряне на ударна фаза. Ако прочетеш внимателно цялата система на Дюкан, ще видиш, че и без това ще трябва да спазваш трета фаза, където седмици да си "отработваш" изгорените килограми с механизъм на задържане. Заложи си на втора фаза и запази спокойствие. Все пак най-важното е всичко да става по здравословен начин.

Успех!

# 670
Здравейте,
Бях на режима преди 4 години, отслабнах с около 10 кг, но за нещастие си ги върнах обратно.

Сега пак започвам режима. Виждам че има някои промени и реших да попитам:

Преди време триците сутрин бяха по 2 лъжици, а сега на първа страница пише по 3, По колко лъжици трици е позволено

Рулцта от раци и подсладените кисели млека разрешени ли са през първа фаза? Мисля че преди бяха разрешени само през втора фаза

И накрая, по колко толерирани продукта е разрешено да се включват на ден?

Извинявам се ако отговорите ги има в някои от предишните теми, не можах да ги открия Simple Smile

# 671
  • UK
Преди време триците сутрин бяха по 2 лъжици, а сега на първа страница пише по 3, По колко лъжици трици е позволено.

Триците са до две лъжици на ден през 1-ва и 2-ра фаза, това е изрично отбелязано в книгата The Dukan Diet Life Plan.
Pецептата за палачинка в нея е следната:
-една и половина супени лъжици овесени трици
-едно цяло яйце или само белтъка
-една и половина супени лъжици фромаж фре (свежо сирене, като кисело мляко, с мек вкус като сметана)
-сол или подсладител

Рулцта от раци има като предястие в 1-ва фаза, само веднъж в менюто.

# 672
Благодаря. и аз  така си мислех, че по две лъжици са позволение. А дали някой знае колко грама въглехидрати трябва да имат плодовите млека, за да са режимни? Знам, че не всички обезмаслени плодови млека са разрешени, защото имат много захар. Помня, че само млека с определен грам въглехидрати бяха режимни, но не мога да си спомня колко точно. Много благодаря отново за бързия отговор:)

# 673
  • UK
Алексче, не си спомням. Ползвай търсачката. Аз си взимах 0 мазнини и 0 захар. Колкото и въглехидрати да имат, по едно на ден няма да се отрази, ако с другите неща си стриктна.

Аз пък се чудех киселите краставички в П като количество колко трява да са..

# 674
Доколкото си спомням преди години се обсъждаше из форума , че киселите краставички са само като подправка към храната, овкусител в П дните. И трябваше да се гледа да не са правени с много захар и сол.

А да попитам, гъбите в ПЗ дните са разрешени, нали? Мисля да си спретна една супичка с пиле, тиквички и гъби....много бавно се топят тези килограми:((( 

Май само аз съм на диета....Преди имаше много  диетуващи......Но аз ще си пиша от време навреме, помага да не мисля за изкушения:))

Общи условия

Активация на акаунт