Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 108
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, бременна съм в 8 г.с. и сега си видях резултата за вит. Д - 19.5 (нормите са над 30).
Можете ли да ми кажете какви са границите при бременност?

# 136
Здравейте, бременна съм в 8 г.с. и сега си видях резултата за вит. Д - 19.5 (нормите са над 30).
Можете ли да ми кажете какви са границите при бременност?

Здравей,
Не знам какви са рефертните граници за бременност, но моя АГ го иска в горните (80-100). За инфо, аз изследвах витамин Д в 16 г.с. и резултатът ми беше 12.8. АГ ми изписа по 8 капки Вигантол на ден. Blush

# 137
Фолиева к-на 14.0 ng/ml  ;     в серум от 3.1 до 20.5                                                                                                                          Вит D3 (25 - OH ) 10.8 ng/mL ;  < 12 сериозен дефицит , дефицит 12-30 ,     задоволително коли4. над 30                               Вит В12 128.0 pmol/L             ;  25.1 - 123.0                                                                                                                                                              Помагайте моми4ета , Вит В12 над референтните , но като ви 4ета  в лаб . стойностите са занижени . Вит D e зле , купих на Допелхерц ,но пише да не се превишава приема от една таблетка ,която е 400 I.U .                                                          

# 138
Ако имате въпроси за тези дефицити и сте от София отидете при Др Сигридов, това за мен е единствения лекар който би ви обърнал внимание и за нула време ще ви вдигне стокностите както направи при мен

# 139
Ако имате въпроси за тези дефицити и сте от София отидете при Др Сигридов, това за мен е единствения лекар който би ви обърнал внимание и за нула време ще ви вдигне стокностите както направи при мен
+1

Благодарение на него имам дете и влязох да раждам с перфектни показатели по кръвна картина и витамини Wink

# 140
  • София
Аз имам час за след 2 седмици при него и вече нямам търпение Simple Smile

# 141
При мен се включи чак в 32 г.с, и ми обърна внимание на тези неща , беше ми втора бременност с първата все ми казваха че всичко е наред.Човека ми каза че ще деградирам и ще рухна интелигентно с тези ниски стойности хихихи и че много трудно и бавно ще се надигна с нисък хемоглобин след секциото.Е цял живот ще го боготворя и препоръчвам навсякъде на Сигридов.Стойностите ми бяха чудесни, вярно че и раждаха при прекрасен екип но наистина бързо се възстанових в сравнение с първия пък с едни идеални показатели.Бебето нз дали заради това но сравнение с кака си много бързо се развива във всичко

# 142
Здравейте,да ви питам и аз .Не съм бременна,но опитвам...Днес пуснах вит Д Излезе 25.06 при реф.20-50.Но ми направи впечатление ,че е изследван  Витамин Д (25-хидроксивитамин Д) ,а явно има някъде и вит.д тотал.Кой по точно трябва да се гледа.В 2 лабор.не излседват тотал....Мисля да започна 5 капки вигантол всеки ден.Дали за месец ще наваксам?

# 143
Някои хора наваксват бързо, други с месеци - индивидуално е. Едва ли някой може да предвиди при теб как ще е. ✌

# 144
Може да пиеш и да пуснеш контрола,за да видиш как се покачва ( на мен 14 дни ми казаха да пия по 4к.на ден и да пусна контрола)....само с 3 единици ми се беше вдигнал от 63.7 на 67.0 като от 50 до 75 го водят дефицит

# 145
На твое място не бих си дала парите зя тест поне до месец - месец и половина Wink

# 146
Мерси Simple Smile дано бързо се качи Simple Smile...

# 147
Момичета, записвам се и аз да ви следя след като ми откриха сериозен дефицит и на двата витамина.
Инжекциите витамин б12 има ли значение по кое време на деня се бият и трябва ли на едно и също място или мога да сменям?
Капките Вигантол разбрах, че на гладно се пият, но после трябва ли определено време да не се яде?

# 148
С инжекциите редувах двете страни на дупето, вигантол накапвам върху мазна храна.

# 149
  • пазарджик
За вигантола знам от д-р Начев че се усвоява най-добре вечер.Аз го накавам директно върху езика.

Общи условия

Активация на акаунт