Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 077
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Ниските нива на В12 се свързват с аутизъм!
Сигридов дори препоръчва да е около 900 макс 1000 при бременност.

# 691
ТОВА Е ЗОВ ЗА ПОМОЩ!
Преди малко бях при Аг на преглед, казах му че от 2 седмици получавам силни паник атаки и това че съм започнала да пия Клонарекс от 0,5мг , а той ми обясни че ако случайно не ги спра до раждането съм имала 50/50 шанс да си остана жива по време на раждане (понеже повечето жени получавали кръвозлив заради тези лекарства). Каза ми да си търся някоя добра университетска болница понеже може да се случи всичко. Много съм зле и се чувствам ужасно. Има ли жени с паник атаки които са пили лекарства до последно и в коя болница ми препоръчвате да родя? Да добвая,че въпреки че всичко си е наред, бебето е с главата на долу, но АГ излишно ме предупреди да не тръгна да раждам нормално понеже нямало как с тези паник атаки ..

# 692
Паник атаките е възможно да са свързани с недостиг на Б12, но може да има и друга причина. Веднага изследвай Б12 и ако е нисък започни с инжекции и/или спрей за нос. Това е много важно предвид раждането и кръвозагубата, която се получава.
Относно лекарствата и раждането - бих ти препоръчала Майчин дом, Токуда или Надежда. Там водят най-рисковите бременности и раждания. Със сигурност са запознати и със случаи като твоя. Запиши си консултация с добър лекар от там, даже може би на две-три места иди за да усетиш къде ще си по-спокойна.
Нормалното раждане не е по-стресово от секцио, в добрите болници има и епидурални упойки, които могат да се ползват и да мине съвсем леко. Но в крайна сметка израждащия те лекар ще прецени дали естествено или секцио. Сега задачата ти е да намериш лекар, на който да се довериш.
Интересно кой ти предписа Клонарекс от 0,5мг и не ти ли е дал инструкции  относно раждането?

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:15 от steli4ka s

# 693
Пия витамин Д  - 5000 ед. - 10 капки на Jamieson и в аптеката ми дадоха вит. В 12 Аркерман- 1000 микрооргама. 1×1 на ден. Някой пил ли е такъв при бременност? 15.г.с. Трябва да ги пия след консултация с ендокринолог и изследвания.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 16:43 от happy dream

# 694
Здравейте, при съмнения за бременност - как трябва да се изследват витамин Д и Б12, прекъсва ли се приема и ако да, за колко време преди самото изследване?

# 695
Би било добре да се спрат за десетина дни.

# 696
Здравейте, някой забелязал ли е от добавките бебето да е пораснало повечко? През първата бременност приемах само фолиева киселина и бебето ми се роди относително голямо с голяма глава 35см. Сега обаче второто, след прием на добавки се роди 4кг и с глава 37см наораво огромно. То и моята не е малка де Joy
Другото, което забелязвам и двете ми бебета са все с по-малки фонтанели и сега пак треперя колко Д да й давам, независимо че първия път Д не съм взимала, а втората бременност взимах редовно.

# 697
  • София
Здравейте, някой забелязал ли е от добавките бебето да е пораснало повечко?
Явно нямаш никаква тромбофилия 😁
Това че е пораснало в допустими граници е добре ,обикновено на жените с тромбофилия се изписват добавки,за да не изостане бебето и да има добър кръвоток.

# 698
Здравейте, момичета! Все още не съм бременна и приемам 2х400 ойлесен(Вит Д), заради недостиг. Ще правя контрола след нялолко дни. Сега обаче взех Солгар, които са от 1000 IU( мисля, че такава беше мерната единица). Да приемам ли по 1 на ден или през ден, за да не стане прекалено много?

# 699
Според мен разликата не е голяма и не би трябвало да ти дойде в повече,но питай лекар ,ако те притеснява.

# 700
А те с натрупване ли са? В смисъл, ако приемаш през ден витамини Д и Б12, ще се поддържат ли нивата?

# 701
Здравейте,
Бременна съм в 14г.с., при двата витамина съм с дефицит, чакам АГ да каже какво да приемам, но се чудех дали ще е нужна консултация и с хематолог?

# 702
В12 е трагично ниско за при бременност. Нямаш ли симптоми? Баща ми беше със 150 и вече беше развил анемия ,виеше му се свят и имаше доста оплаквания (но те могат да се объркат с обичайните за при бременност). Не него веднага му изписаха инжекции. Иначе след тях се пие метилкобаламин от 1000мг.,по колко броя изписва лекар. Мисля, че трябва бързо да потърсиш някой да ти изпише терапия. За сверка - Сигридов например препоръчва при бременност да е около 900, в чужбина и до 1000 съм срещала . Вит Д също е ниско,има спрейове,капки....

# 703
Май не съм виждала толкова ниско вит Б12. С мутация ли сте?

# 704
И аз не бях впрочем. Чела съм ,че за под 120 понякога има такива оплаквания вече, включително и анемия,че се налага и болнично лечение,но не исках да я плаша. За съжаление обаче не влиза явно в темата,дано влезе възможно най-скоро и бързо да потърси лекар.

Общи условия

Активация на акаунт